اندرحکایت خواب طولانی تونل دیل درگچساران/ مردم همچنان در انتظار تعیین تکلیف این طرح بزرگ+تصاویر

اهمیت ساخت تونل دیل برای افزایش امکانات رفاهی و نقش آن در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری به گونه ای است که مردم انتظار دارند تا پس از مدت ها تعطیلی ، این طرح را تعیین تکلیف کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، عملیات اجرایی بزرگترین تونل منطقه جنوب کشور و اتصال کریدور شمال به جنوب (اصفهان به دریای خلیج فارس و بوشهر) توسط مؤسسه حرا قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در اسفندماه 96 در گچساران آغاز شدکه 14 هزار و 500 متر برای اجرای این طرح عمرانی در گردنه دیل انجام خواهد شد.

 

به گفته مسئولان؛ این پروژه، مسیر بویراحمد گرمسیر را نجات خواهد داد و مهمترین فعالیت مؤسسه حرا قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در احداث تونل درکشور است که با بهترین تجهیزات انجام شده و با احداث این تونل مسیر اصفهان به بندرگناوه حدود 100 کیلومتر کاهش پیدا می کند.

 

حال مردم با توجه به اینکه احداث تونل ۲ هزار  و ۵۰۰ متری دیل به عنوان یکی از پروژه های بزرگ توسعه زیرساخت های جاده ای شهرستان گچساران بیشتر از ۲ سال است که متوقف شده از مسئولان انتظار دارند تا نسبت به تعیین تکلیف این طرح اقدام عاجل کنند.

 

 

کلنگ پروژه تونل دیل در قالب طرح جاده چرام به باباکلان، بندر گناوه در سال 96 به زمین زده شد اما یک سال بعد به دلیل پیدا شدن گاز در این تونل، پروژه تعطیل شد و پس از آن این طرح از پروژه های ملی به استانی منتقل شد تا ساختش کاملا متوقف شود.این طرح با عنوان قطعه دوم جاده گچساران به چرام قرار بود به طول ۱۰ کیلومتر در قالب هفت هزار و ۵۰۰ متر جاده و ۲هزارو ۵۸۰ متر تونل و با ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار احداث شود.

 

قرار بود با احداث این تونل محور دهدشت به پاتاوه به بنادر جنوبی کشورمان متصل شود که اجرای این طرح افزون بر ایمن شدن راه ارتباطی با حذف پیچ های خطرناک، خروج تعداد پرشماری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد از بن بست ارتباطی و رونق گردشگری روستایی را امکان پذیر کند.

 

تا تابستان سال ۱۳۹۸ حدود ۶۳۰متر از ورودی و ۶۰۰متر هم از قسمت خروجی تونل ایجاد شده بود، یعنی حفاری حدود یک هزارو ۲۳۰متر از دو سمت تونل اجرا شد،اما در آن زمان به دلیل بروز نشت گازهای ناشناخته به منظور رعایت نکات ایمنی طرح متوقف شد.

 

پس از تعطیلی پروژه گروهی با هماهنگی شرکت نفت گچساران، از محل بازدید کردند و یک سری آزمایش های فنی انجام دادند و نتیجه گرفتند که گازهای همچون متان،H۲S، N۲ در داخل تونل وجود دارد و حالا پس از مدت ها همچنان این طرح راکد است.

 

 

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه در زمان حاضر مهمترین مانع ازسرگیری عملیات ساخت تونل دیل مساله گاز است گفت: آغاز دوباره عملیات ساخت این طرح نیازمند انجام مطالعه  دوباره طرح از سوی یکی از مشاوران ملی است.

 

محمد راستا اظهار کرد: در این چند سال جابجایی طرح از ملی به استانی و تغییر کارفرما موجب شد کار مطالعات به نتیجه نرسد اما امسال حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی برای جاده دیلم، گچساران-چرام شده که تونل دیل هم در این طرح پیش بینی شده و مشکلی از بابت اعتبار وجود ندارد.

 

معاون ساخت و توسعه راه‌های وزارت راه و شهرسازی نیز که چند روز پیش از این طرح بازدید کرد گفت: با پیدا شدن منشا گاز در این تونل کار تعطیل و مطالعات با همکاری شرکت ملی نفت و شرکت گاز آغاز و حتی نمونه به کشورهای اروپایی هم ارسال شد.

 

محمد رضا کدخدازاده بیان کرد: این طرح دوباره به طرح‌های ملی برگشته و به زودی با تعیین مشاور قوی کار مطالعات بر روی گازی که در این تونل پیدا شده آغاز می‌شود.

 

نماینده شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح مرکز کشور را به بنادر جنوبی نزدیک می‌کند گفت: برای ساخت تونل دیل هزینه زیادی از بیت المال صرف شده و باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.

 

«سید ناصرحسینی پور» بیان کرد: به زودی مسئولان وزارت راه و شهرسازی و قرارگاه خاتم برای تعیین تکلیف این طرح به کمیسیون عمران مجلس دعوت می‌شوند.

 

روانبخش دیهیمی خوب در پاسخ به این سئوال که سرانجام ادامه فعالیت عمرانی تونل دیل گچساران به کجا انجامید؟ اظهار داشت: در سفر قالیباف رئیس مجلس و رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس به شهرستان گچساران و بازدید از تونل دیل، مشکلی که وجود داشت این بود که مسئول یا مُتولی اجرای پروژه تونل نامشخص بود و متولی و یا مسئول خاصی برای اجرای این پروژه وجود نداشت.

 

 

وی با بیان اینکه ادارات شهرستان مسئولیت اجرای این پروژه را گردن همدیگر می انداختند، خاطرنشان کرد: در آن زمان معلوم نشد که مسئولیت اجرای پروژه بر عهده کیست؟ و موضوع گاز داخل تونل که هم پیش آمد، دیگر کسی مسئولیت را نپذیرفت.

 

فرماندار گچساران گفت: مدتی هم مسئولیت آن برعهده استان گذاشته شد اما اعتبارات استانی پاسخگوی احداث تونل نبود چرا که بودجه زیادی برای اتمام این پروژه نیاز است.

 

دیهیمی خوب، از بررسی شدن موضوع پروژه تونل دیل در کمیسیون عمرانی مجلس یازدهم بعد از سفر رئیس مجلس به شهرستان گچساران خبرداد و یادآورشد: قرار است مُتولی و مسئول اجرای این تونل از سوی کمیسیون عمرانی مجلس مشخص و به ما اعلام شود.

 

وی گفت: البته با صحبتی که با حسینی پور نماینده مجلس گچساران و باشت در مجلس داشتم، وی گفت که بودجه ای از سوی مجلس برای ادامه کار پروژه تونل دیل  پیش بینی شده تا با این بودجه، فعالیت آن در همین سال 1401 شروع شود.

کد خبر 1220960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha