خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: ساختمان های کویت دارای معماری های شگفت انگیزی است که از جمله آن مسجد بزرگ کویت است که هر ساله گردشگران بسیاری را به دور خود جمع می کند.
مسجد بزرگ کویت در شمال غربی خلیج فارس واقع شده است و از آن به عنوان نگین مساجد این کشور یاد می کنند.
در ساخت مسجد بزرگ کویت از هنر معماری اسلامی استفاده شده است و از جمله مساجد زیبایی است که طراحی و معماری آن را «محمد صالح مکیه» انجام داده و به سبک اندلسی آن را بنا نهاده است.
کار ساخت این مسجد در سال 1979 میلادی به دستور «شیخ جابر احمد الصباح» آغاز شد و در سال 1987 میلادی افتتاح شد.50 مهندس و بیش از 400 کارگر در کار ساخت آن مشارکت کردند و ساخت آن نزدیک به 45 میلیون دلار هزینه در بر داشت.
مساحت این مسجد، 45 هزار متر مربع است و برای بیش از 60هزار نمازگزار ظرفیت دارد. در حال حاضر مسجد بزرگ کویت، زیر نظر وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت قرار دارد.
این مسجد زیبا در کویت دارای سه مصلای بزرگ مصلی اصلی، مصلی روزانه و مصلی بانوان است. مصلی اصلی مسجد بزرگ کویت، دارای معماری جذابی است و مربع شکل بوده و پنج هزار و 184 متر مربع مساحت دارد. این مصلی برای بیش از ۱۰ هزار نمازگزار ظرفیت دارد و برای اقامه نماز عید و قربان، تجمع مردم و مسلمانان در مناسبتهای دینی اختصاص دارد.
در مرکز مصلی اصلی مسجد بزرگ کویت، گنبد بزرگی قرار دارد که از بزرگ ترین گنبدها در جهان محسوب میشود. این گنبدهای زیبا با 144 پنجره احاطه شده و پنجرههای آن به شکل گچ تو خالی است که با شیشههای سفید پوشیده شده و نور خورشید را به داخل منقل می کنند. بر روی این گنبد با خط ثلث، روی سرامیک های آبی آیات الهی نوشته شده است.
مصلی روزانه این بخش از مسجد بزرگ کویت، در پشت و قسمت شرقی مصلی اصلی آن واقع شده که برای انجام اعمال روزانه، نماز یومیه و دروسی که در مسجد تدریس می شوند، اختصاص دارد.
مصلی بانوان این مصلی مسجد بزرگ کویت، روی مصلی روزانه قرار دارد و از بخش شرقی متصل به مصلی اصلی است و برای بیش از یک هزار نمازگزار ظرفیت دارد. در نهایت مصلی بانوان مسجد بزرگ کویت را می بینید که به شکلی طراحی شده که صدای سخنران و موذن از مصلی اصلی در آن شنیده شود، اما بانوان از مصلی خود دیده نشوند.
دیوارهای این مسجد با سرامیک های رنگی از هم مجزا شده اند که ورودی مصلی بانوان از دیگر بخشهای مسجد بزرگ کویت، مجزا و از سمت جنوب است.
درهای مسجد بزرگ کویت از چوب درخت ساج هندی ساخته شدند و آیات قرآنی روی آن نیز با خطهای متنوع و به شکلی زیبا در هند ساخته و نوشته شده است.
مسجد بزرگ کویت، دارای 21 در است که که ۱۴ در آن در قسمت شرقی، ۴ در آن در سمت جنوبی و 3 در آن در قسمت شمالی آن قرار دارد.
این مسجد دو کتابخانه بزرگ است که کتابخانه اول به کارشناسان و پژوهشگران اختصاص دارد. کتابخانه دوم نیز یک کتابخانه جهانی است و کتابهایی به زبان های غیر عربی دارد که به غیرمسلمانان و غیر عرب زبانان اختصاص دارد.
نظر شما