رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد: دعوت به سمت و سوی وحدت اسلامی از سوی علما و اندیشمندان اسلامی، دعوت به نادیده گرفتن دیگران و تکفیر آن‌ها نیست. این دعوت در واقع برای مقابله با چالش‌های مشترکی است که امت اسلامی با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ نبیه بری، رئیس‌ پارلمان لبنان در سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی، طی پیامی که از سوی خلیل حمدان عضو جنبش الامل لبنان قرائت شد، ضمن قدردانی از حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب، اظهار داشت: برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی، نشان از آن دارد که جمهوری اسلامی ایران همچنان برای تثبیت و تحکیم وحدت کلمه، در نزد امت اسلامی تلاش می‌کند.

وی افزود:وحدت کلمه همان شعاری است که امام خمینی (ره) همواره در مناسبت‌های مختلف بر آن تأکید می کرد. این موضع‌گیری امروز نیز در سخنان، خطبه‌ها و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی ایران استمرار دارد و موجب شده تا رویکرد مقامات جمهوری اسلامی در سیاست خارجی مبتنی بر مقابله با رژیم‌های طاغوتی و نیز مواجهه با مستکبران در عرصه‌های گوناگون باشد.

نبیه بری ادامه داد: برگزاری این کنفرانس، تأکیدی بر اهمیت کنار گذاشتن اختلاف و تنازع در میان مذاهب مختلف اسلامی در سطوح مختلف است و این مهم جز با چنگ زدن به ریسمان الهی و تأکید بر مشترکات میان مسلمانان، محقق نخواهد شد. برای تحقق این هدف به یک پشتوانه فکری نیاز داریم. شاید استعمار، ظلم و اشغالگری بخشی از مشکلات ما در امت اسلامی باشد، اما مشکل بزرگتر ما عدم وجود دیدگاه‌هایی است که از ارزش‌های مشترک ما مسلمانان نشأت می‌گیرند.معتقدیم کسانی که مورد ظلم واقع شده‌اند، نباید با سکوت و تسلیم در برابر دشمن، شریک جرم و جنایات ظالم باشند.

وی خاطر نشان کرد: درگیری و تنازع تنها باید میان کسانی باشد که هیچ وجه اشتراکی با یکدیگر ندارند. تحقق وحدت میان مذاهب مختلف اسلامی نیازمند تلاشی مجاهدانه و حداکثری است؛ به ویژه اینکه اکنون ما دشمنانی داریم که عقل فرزندان امت اسلامی را هدف قرار داده‌اند و تمامی امکانات و ظرفیت‌های خود را بسیج کرده‌اند تا با تأثیرگذاری بر فرزندان امت اسلامی، حقایق را تحریف کرده و بر حافظه‌هایشان تأثیر بگذارند. دشمن برای جامه عمل پوشاندن به اهداف خود در این زمینه در حوزه‌های رسانه‌‌ای، اقتصادی و فکری از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.

رئیس پارلمان لبنان افزود: دشمنان اتهاماتی نظیر حمایت از تروریسم را به مقاومت نسبت می‌دهند و بر جنایات تکفیری‌ها و داعشی‌ها سرپوش می‌گذارند؛ به طوری که گویی خود، پیشگامان تحقق دموکراسی هستند. آنها به همین وسیله تلاش کردند تا مسئله فلسطین را نیز تحریف کنند و رژیم صهیونیستی را که از زمان تأسیس تاکنون، مرتکب جنایات زیادی در داخل و خارج از اراضی اشغالی شده است، به گونه‌ای جلوه می‌دهند که این رژیم مورد تجاوز واقع شده است! از سوی دیگر، هدف از ترویج عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها نیز نابود ساختن مسئله فلسطین است. دشمن از طریق مراکز فکر و اندیشه، دفاتر پژوهشی خود و نیز مواضع سیاسی رسمی‌اش، تلاش دارد، بصیرت و آگاهی امت اسلامی را از بین ببرد.

وی خاطرنشان کرد: امام موسی صدر که خود مبلغ وحدت بود، امت اسلامی را از نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی برحذر می داشت. این ندایی از سوی وی خطاب به کسانی بود که از همان ابتدا فریب صهیونیست‌ها را خوردند. وی همچنین نسبت به صهیونیستی شدن جهان هشدار داد.

نبیه بری تصریح کرد: راه‌های مقابله با دشمن بسیار است. به عنوان نمونه، تجربه مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین هنوز هم نشان‌دهنده وجود یک بارقه امید است که می‌گوید: «پیروزی نزدیک است و قدس به دست انسان‌های مؤمن و شریف از تمامی مذاهب و ادیان، آزاد خواهد شد». باید تأکید کنم که امروز تروریسم در آستانه نابودی قرار گرفته است. این مسئله در سوریه قهرمان و عراق عزیز و نیز در هر مکان دیگری که صدایی علیه تکفیر و تروریسم بلند شده، مشهود است.

وی اظهار داشت: دعوت به سمت وحدت اسلامی از سوی علما و اندیشمندان اسلامی، دعوت به نادیده گرفتن دیگران و تکفیر آن‌ها نیست. این دعوت در واقع برای مقابله با چالش‌های مشترکی است که امت اسلامی با آن دست و پنجه نرم می‌کند. از جمله این چالش‌ها، هدف قرار گرفتن امکانات، ظرفیت‌ها و ثروت‌های امت اسلامی توسط دشمنان است. بنابراین همه ما در تمامی مناسبت‌ها باید فرصت را غنیمت شمرده و بر فعال‌سازی اشکال مختلف تکامل میان کشورهای اسلامی تأکید کنیم. طبیعی است که در این میان، باید به ویژگی‌ها و خصوصیات تمامی کشورها و نیز حاکمیت ملی‌شان احترام گذاشته شود.
رئیس پارلمان لبنان خاطر نشان کرد: مفهوم وحدت به عنوان یک مفهوم دینی، فقهی و عقیدتی به تنهایی برای شکل‌گیری تعامل، تکامل وهمکاری میان کشورهای مختلف اسلامی، کافی است. استقلال حقیقی در مدیریت منابع طبیعی و توسعه منابع انسانی موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ به ویژه اینکه ما در امت اسلامی، فقیر نیستیم و از منابع بسیاری برخوردار هستیم. مشکل ما کمبود در منابع نیست، بلکه مشکل در مدیریت این منابع به نفع کشورهای اسلامی است؛ کشورهایی که همواره توسط دشمنان هدف غارتگری قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در همین حال، ما باید فرصت را برای تمامی کشورهای امت اسلامی فراهم کنیم تا بتوانند هویت خود را در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ابراز کنند و این مهم جز با آزاد شدن از نفوذ شرق و غرب، محقق نخواهد شد.

نبیه بری گفت: امروز لبنان با تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای غارت ثروت‌های نفتی و گازی خود مواجه است، اما تحت هیچ شرایطی از حق و حقوقش دست نمی‌کشد؛ کما اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز علی رغم وجود فشارهای فراوان، از حق خود در بهره‌برداری از منابع و ظرفیت‌هایش، کوتاه نیامده است.

وی در پایان تأکید کرد: پیشگامان و مبلغان وحدت تاکنون هزینه‌های فراوانی را در مسیری که پیمودند، متحمل شدند.به زندان افتاده و شکنجه شدند. برخی از آن‌ها نیز ربوده و مفقود شدند. در رأس ربوده‌‌شدگان و مفقودشدگان باید به امام سید موسی صدر اشاره کرد که امروز نامش در میان تمامی مذاهب و ادیان امتداد پیدا کرده است. ما خواستار آغاز یک کمپین گسترده با هدف آزاد شدن امام موسی صدر و دو همراه ایشان یعنی شیخ محمد یعقوب و سید عباس بدرالدین از زندان لیبی هستیم.
 

کد خبر 1222213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha