همکلام با برترین حافظ کل قرآن کانون‌های مساجد کشور/ حفظ قرآن در جامعه همگانی شود

جعفرپور هم نشینی با قرآن را زمینه ساز تحولیعظیم در زندگی دانست و گفت: نقطه اوج فعالیت‌های قرآنی زمانی است که حفظ قرآن همگانی شود و تمام مدارس به این امر اهتمام ویژه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، « حسن جعفرپور» جوان ۲۱ ساله اهل شهرستان رشت است که توانسته است در مرحله کشوری پانزدهمین دوره مسابقات قرآنی «مدهامتان» که به میزبانی استان فارس برگزار شد، رتبه نخست را از آن خود کند. این دور از مسابقات با حضور ۱۵۰ نفر در مرحله کشوری در شیراز برگزار شد که چهار نماینده از گیلان در آن حضور داشتند و جعفر پور در رشته حفظ کل توانست مقام اول را برای استان به ارمغان بیاورد. 

 

وی که به فعالیت‌های هنری نیز علاقه دارد سعی کرده تا با الهام از مضامین قرآنی به خلق آثار هنری بپردازد تا گامی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه دارد. «حسن جعفرپور» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت به تشریح فعالیت‌ها و تاثیر قرآن در رندگی و موفقیت‌هایش پرداخته است.

 

- حفظ قرآن را از چه سالی شروع کردید؟ و چطور شد که وارد این عرصه شدید؟

از کلاس ششم ابتدایی به حفظ قرآن علاقه‌مند شدم و با قرآن انس گرفتم و همراه دو برادر کوچکترم حفظ قرآن را آغاز کردم. بی‌تردید در این مسیر اولین کسانی که مشوق من بودند، پدر و مادرم بودند. اولین بار همراه مادرم به یکی از کلا‌س‌های قرآن رفتیم و در ادامه مسیر با استاد فلاح پور آشنا شدیم که وی نقش مهمی در حافظ  شدن من و برادرانم داشت.
بعد از سه سال تلاش مداوم، با لطف و عنایت خداوند توانستیم حافظ کل قرآن شویم.

 

- تاکنون در چه مسابقاتی شرکت کرده و چه رتبه‌هایی کسب کردید؟

در مسابقات متعدد ادارات، نهادها چون مسابقات قرآن دانش آموزی و مسابقات قرآنی اوقاف شرکت کردم و توانستم در رشته حفظ رتبه‌های برتر و سوم استانی و کشوری را کسب کنم.

 

- حفظ قرآنی کریم و حضور شما در این عرصه چه تحولاتی را برایتان به همراه داشته است؟

انس با قرآن و حفظ آیات این کتاب الهی موجب تحولات عظیمی در زندگی‌ام شده است و علاوه بر شکل دهی شخصیتی مطابق با آموزه‌های قرآنی به لحاظ اجتماعی نیز بسیار برایم موثر بوده است و همه موفقیت‌هایم در زندگی شخصی و اجتماعی را مدیون انس با قرآن هستم.

 

- به عنوان حافظ کل قرآن کریم بیشتر با کدام آیات ارتباط برقرار می‌کنید؟ و کدام آیه سرلوحه زندگی شما بود؟

فرازی از آیه " الا بذکر الله تطمئن القلوب" را خیلی دوست دارم ( آگاه باشید که فقط با یاد خدا انسان به آرامش حقیقی می‌رسد)
و آیه " الیس الله بکاف عبده" (آیا خداوند برای بنده اش کافی نیست و امورش را کفایت نمی کند؟)

آیه " ان لیس للانسان الاماسعی" ( انسان جز سعی و تلاش نیست و با رنج و تلاش و توکل بر خدابه خواسته‌های خود می‌رسد) سرلوحه زندگی من در تمام امور به ویژه مسیرهای سخت بود.

 

 

 

 

- شما به‌عنوان یک حافظ جوان چه توصیه‌هایی برای افرادی که تازه قصد ورود به این عرصه را دارند، دارید؟ 

باید با عشق وارد این عرصه شد. وقتی نیت حفظ قرآن را در دل داشته باشید و به خدا توکل کنید قطعا خداوند مسیر را هموار خواهد کرد.

حفظ قرآن بسیار راحت است اگر برنامه‌ریزی و پشتکار داشته باشید. حتما باید زیر نظر یک استاد مبرز و باتجربه آموزش ببینید و محفوظات خود را به او ارائه دهید.

 

- شما چه روش حفظی را توصیه می‌کنید. دوره‌های کوتاه بهتر است یا دوره‌های طولانی مدت؟

به اعتقاد من حفظ قرآن در دوره‌های طولانی مثل سه یا چهار سال بهتر است. چون اگر هم بتوانید در یک سال قرآن را حفظ کنید حتما باید ۲ تا ۳ سال آن را مرور کرده تا به مرحله تثبیت برسانید. حفظ یک ساله را برای عموم نوجوانان و جوانان مناسب نمی‌دانم.

 

- بیشتر تلاوت‌ کدام اساتید را گوش می‌دهید؟

بیشتر صوت استاد «حاج فرهاد فلاح پور» را گوش داده و با آن آیات را حفظ و مرور می‌کنم. هم از ایشان و هم پسرشان «حاج محمد فلاح پور» که در این راه همراه و هدایتگر من بودند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

 

- نقطه اوج فعالیت‌های قرآنی کشورمان چه زمانی رقم خواهد خورد؟

نقطه اوج فعالیت‌های قرآنی در کشورمان زمانی است که حفظ قرآن همگانی شود و تمام مدارس به این امر اهتمام ویژه داشته باشد و سپس به فهم و عمل اجتماعی برسیم.

 

- نظر شما در مورد سطح فعالیت‌های قرآنی استان گیلان چیست؟ آیا استان گیلان در این زمینه توانسته است جایگاه خود را پیدا کند؟ 

فعالیت‌های قرآنی استان ما به نسبت استان‌های دیگر در دهه اخیر بسیار چشمگیر شده است. اگر همه سازمان‌ها و نهادها مثل امور مساجد، آموزش و پرورش به مسابقات گسترده اهتمام ورزند، حضور جوانان بیشتر خواهد بود.
 

 

و سخن آخر...

تلاش کنیم تا در همه امور، قرآن و آموزه‌های قرآنی را سرلوحه امور قرار دهیم و برای ترویج بیشتر این فرهنگ الهی در جامعه از ابزار هنر بهره گیریم و در مراسم‌ها و همایش‌ها، هدیه‌های مزین به آیات الهی را به شرکت کنندگان اهدا کنیم.

همچنین از بسیج، سازمان‌ها، نهادها تقاضا دارم تا کانون‌های مساجد را بیشتر حمایت کنند ضمن اینکه مکانی مستقل برای فعالیت کانون‌ها به ویژه در حوزه کتابخوانی و ورزش در مساجد ایجاد شود.
 

کد خبر 1223955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha