فرصت آشنایی کودکان با آداب و رسوم اقوام ایرانی را فراهم کردیم

سعید رنجبریان مدیر فرهنگی هنری منطقه ۸ فعالیت‌های غرفه کودک در جشنواره وحدت اقوام ایرانی را تشریح کرد.



به گزارش خبرگزاری شبستان، جشنواره «وحدت اقوام ایرانی» چند روزی است که به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری در پارک چیتگر تهران برگزار می‌شود و طی آن آداب و رسوم هر کدام از اقوام ایرانی برای شهروندان تهرانی به نمایش درمی‌آید. 


یکی از غرفه‌های مهم در این جشنواره، غرفه کودک است که در آن خدماتی به این گروه سنی متناسب با هدف اصلی جشنواره یعنی توجه به اقوام و معرفی آداب و رسوم آنان ارائه می‌شود. 


سعید رنجبریان مدیر فرهنگی هنری منطقه 8 و دبیر بخش کودک جشنواره «وحدت اقوام ایرانی» با اشاره به اهمیت توجه به کودکان گفت: مقوله کودک یکی از اصلی‌ترین موضوعات در جشنواره امسال است و توجه ویژه‌ای به آموزش «فرهنگ اقوام ایرانی» به کودکان کرده‌ایم. کودکان به عنوان نسل تاثیرپذیر جامعه که تشنه یادگیری آموز‌ه‌های جدید هستند، هدف اصلی ما بوده و تلاش می‌کنیم در قالب بازی و سرگرمی خرده فرهنگ‌ها را به آنان آموزش بدهیم. 


وی اضافه کرد: بدون شک اگر بتوانیم آموزه‌های جدید را به خوبی به کودکان آموزش بدهیم، آنان با فرهنگ اصیل ایرانی آشناتر شده و به هویت ایرانی‌شان بیشتر افتخار می‌کنند. 


رنجبریان با اشاره به غرفه‌های برپا شده ویژه کودکان گفت: تلاش کردیم با استفاده از المان‌های جذابیت‌آفرین و رنگ‌آمیزی‌های متنوع، شادی و نشاط را مکمل فعالیت خود کنیم که تاکنون با استقبال خوبی از سوی بچه‌ها و خانواده‌هایشان روبه‌رو شده است. در جشنواره وحدت اقوام ایرانی در 2 بخش غرفه کودک و نوجوان داریم که در آنها فعالیت‌هایی انجام می‌شود. با توجه به وسعت فضای نمایشگاهی جشنواره، غرفه‌های کودکان در 2 بخش چپ و راست جشنواره مستقر و پذیرای خانواده‌هاست. 


وی ادامه داد: در هر بخش، چندین غرفه داریم. یکی از این غرفه «ایران ما» نام دارد که بچه‌ها در آن وارد یک رقابت جذاب می‌شوند.این بچه‌ها سوار بر ماشین‌های کنترلی شده و از مسیرهای مختلف حرکت می‌کنند. آنان در طی این مسیر ضمن آشنایی با المان‌های هر قوم باید سوغاتی‌های مربوط به هر شهر که جانمایی شده است را جمع‌آوری کنند. البته تعدادی سوغات انحرافی هم گذاشتیم که برای شهرها نیست و بچه‌ها مباید آنها را بردارند. هر کس با سرعت بیشتری این مسیر را طی بکند و به خط پایان برسد، برنده جایزه می‌شود. 


او تاکید کرد: هدف اصلی ما در این غرفه آشنایی با المان‌های معماری هر شهر، سوغاتی‌ها و آموزش همراه با بازی است. 


رئیس فرهنگسرای گلستان بیان داشت: غرفه دیگر، «پازل جورچین» نام دارد. در این غرفه، 6 کاراکتر مختلف که پوشش شهرهای مختلف را بر تن دارند، به شیوه‌ای کودکانه‌پسند طراحی شده و تصاویری از آنان روی مکعب قرار داده‌ایم. بچه‌ها با دیدن این تابلوی نمایشی باید جورچین را سر هم کنند. هدف اصلی ما از فعالیت این غرفه، آشنایی کودکان با پوشش اقوام مختلف است.


وی ادامه داد: غرفه دیگر ما «مثل آباد» نام دارد و در آن ضرب‌المثل‌هایی که در اقوام مختلف وجود دارد را با استفاده از تصویرگری‌ها آموزش می‌دهیم. کودکان می‌توانند با کنار هم قرار دادن تصاویر مختلف به این مثل‌ها پی ببرند.


دبیر بخش کودک جشنواره «وحدت اقوام ایرانی» بیان داشت: «مکعب‌های قصه‌گو» غرفه دیگری است که ویژه کودکان در جشنواره «وحدت اقوام ایرانی» طراحی شده است. در اینجا مجموعه‌ای از کلمات و تصاویر در اختیار بچه‌ها قرار گرفته و باید با انتخاب تعدادی از این واژگان یک قصه برایش بگویند. این قصه‌ها با اقوام مختلف ایرانی ارتباط دارد. غرفه بازی و سرگرمی نیز با هدف انجام بازی‌های تعادلی و مهارت‌های حرکتی طراحی شده و اوقات مفرحی را برای کودکان فراهم می‌کند.  


وی با اشاره به فعالیت جنبی این نمایشگاه گفت: در بخش جنبی نمایشگاه کودک و نوجوان، بادبادک‌بازی داریم. بادبادک‌هایی در ابعاد مختلف آماده شده و بچه‌ها می‌توانند همراه با خانواده‌های خود مسابقه بادبادک‌بازی اجرا کنند. 


براساس این گزارش، نمایشگاه «وحدت اقوام ایرانی» تا 30 مهرماه در پارک چیتگر، دریاچه شهدای خلیج فارس برقرار بوده و پذیرای شهروندان عزیز است.
 

کد خبر 1224000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha