نمایش نسخه خطی قرآن کریم متعلق به ۷۰۰ سال پیش در الجزائر

یک نسخه خطی قرآن کریم که تاریخ کتابت آن به سال ۷۲۷ هجری برمی گردد، در شهر تمنطیط در جنوب غربی الجزایر به نمایش گذاشته شد.

به گزارش  خبرگزاری شبستان به نقل از الصوت الآخر، یک نسخه از قرآن کریم که از روی نسخه مصحف عثمانی در تاریخ 27 محرم الحرام سال 727 هجری کتابت شده است، در زاویه البکریه در شهر تمنطیط در ایالت ادرار الجزائر در معرض دید عموم قرار گرفت.

 

دکتر صوریه مولوجی، وزیر فرهنگ و هنر الجزائر، مرکز ملی نسخه های خطی در ادرار و کتابخانه ملی الجزائر را موظف کرد تا در این روزها کارشناسانی به کتابخانه زاویه به منظور مرمت و دیجیتالی کردن  برخی از نسخه های خطی گرانبها موجود در این کتابخانه اعزام کنند.

 

مصحف عثمانی نسخه ای از قرآن کریم است که به دستور عثمان بن عفان تدوین شد. مصحف های عثمانی یا برخی از آنها را مصحف امام هم خوانده اند. علت گردآوری این مصحف، وجود نسخه های متفاوت از قرآن میان مسلمانان و اختلافات میان آنها بوده است. پس از تهیه مصحف عثمانی، به دستور عثمان دیگر مصحف ها را نابود کردند.

طبق دیدگاه مشهور، گردآورندگان مصحف عثمانی چهار نفر به نام‌های زید بن ثابت، عبدالله بن زبیر، سعید بن عاص و عبدالرحمان بن حارث بودند. شمار مصحف‌های عثمانی را از چهار تا نُه نسخه گزارش کرده‌اند. هریک از مصحف‌های عثمانی به یکی از شهرهای مهم جهان اسلام فرستاده شد تا مبنای قرائت قرآن قرار گیرد.

کد خبر 1224675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha