حضور امام حسن عسگری در جرجان؛ ثروت معنوی و حقیقت محض تاریخی گرگان

سوم ربیع الثانی،سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به سرزمین جرجان در سال ۲۵۵هجری قمری آغاز هفته فرهنگی گرگان است که برنامه‌ریزی دقیق و اتخاذ تصمیمات ماندگار می‌تواند موجب ثبت این روز در تقویم ملی و معرفی هر چه بیشتر این شهر و تاریخ بلند و پرآوازه آن شود.

خبرگزاری شبستان- استان گلستان،

استان گلستان فعلی که در گذشته مشهور به جرجان و استرآباد بود دارای یک شناسنامه روشن و تاریخ پر فراز و نشیبی است که در آن وقایع مهمی رخ داد که از جمله آن می توان به طی الارض امام حسن عسکری (ع) به این سرزمین اشاره کرد.

 


سوم ربیع الثانی، سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به سرزمین جرجان در سال 255 هجری قمری آغاز هفته فرهنگی گرگان است که برنامه‌ریزی دقیق و اتخاذ تصمیمات ماندگار می‌تواند موجب ثبت این روز در تقویم ملی و معرفی هر چه بیشتر این شهر و تاریخ بلند و پرآوازه آن شود.

 

در سال ۲۵۵ هجری قمری یکی از اهالی گرگان به نام جعفر بن شریف جرجانی عازم مکه شده و در بین راه به سامرا می ‌رود تا وجوهات شرعی مردم منطقه را به امام عسگری (ع) تحویل دهد، امام خطاب به این شهروند گرگانی می فرماید که به شهرت برگرد، ۱۹۰ روز بعد مصادف با صبح روز جمعه سوم ربیع‌ الثانی به موطن خود می ‌رسی، به مردم اعلام کن من غروب همان روز نزد مردم آن منطقه خواهم آمد و این امر محقق می‌ شود که قبل از بازگشت جعفر بن شریف، عرض ارادت مردم منطقه را هم به امام می رساند.

 

طی‌الارض یازدهمین امام شیعه به گرگان، اتفاق ماندگار و ارزشمند در تاریخ این سرزمین است که از دهه‌ها قبل مردم متدین این دیار، یادآوری آن را مورد تاکید قرار داده و مسوولان نیز به طبع آن، با اجرای برنامه های متنوع به دنبال زنده نگه داشتن این اتفاق هستند.

 

تاریخ نگار گرگانی با اشاره به منابع مستند تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به شهر گرگان، گفت: منابع مختلفی مانند کتاب «الثاقب فی المناقب»، «بحارالانوار» و «خرایج و جرایح» ورود امام حسن عسکری(ع) به گرگان را ذکر کرده‌اند.

 

غلامرضا خارکوهی افزود: شرف‌یابی امام عسکری(ع) به منطقه ما به صورت طی الارض بوده است جعفرابن شریف جرجانی نیز عرض ارادت مردم اینجا را به اطلاع امام(ع) رساند این نشان می دهد در قرن سوم هجری مردم این منطقه ارادت خاصی به اهل بیت(ع) داشتند به رغم اینکه حکومت دست اینها نبود.

 

این تاریخ نگار گرگانی افزود: امام عسکری(ع) در روز جمعه ای که وعده داده بودند به منطقه می آیند و تعدادی از بیماران لاعلاج را نیز شفا می دهند نشانه آن هم در گرگان مسجدی به اسم آن امام همام در محله سبزه مشهد جنب مصلی وحدت است که مقبره جعفر ابن شریف جرجانی نیز در همان مکان قرار دارد.

 

تاریخ نگار برجسته کشور یادآور شد: در فرهنگ و مذهب مردم گرگان این سفر نهادینه شده و هر ساله روز سوم ربیع‌الثانی را به عنوان سالروز ورود امام حسن عسکری(ع) به شهر گرگان جشن می‌گیرند و قدمگاه ایشان گلباران می‌شود.

 

وی بیان کرد: حضور پدر امام زمان (عج) به شهر گرگان یک رویداد بزرگ، تاریخی و مذهبی برای مردم گلستان به شمار می‌رود و باید این فرصت را غنیمت دانست.

 

خارکوهی تاکید کرد: نباید از کنار چنین رویداد بزرگی به سادگی بگذریم و باید شهر گرگان از این ظرفیت مطلوب معنوی استفاده کرده و آن را به همگان بشناسانیم.

 

وی افزود: انقلاب اسلامی ما یک انقلاب فرهنگی است و مسائل دینی ما باید به شکل فرهنگی دنبال شود.

 

خارکوهی تأکید کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا شهر گرگان که در همه عرصه‌ها عشق و ارادت خود را به اهل بیت (ع) ثابت کرده به شهر انتظار تبدیل شود.

 

یکی از روحانیون گرگان گفت: جرجان در قدیم یک مرکزیتی داشته که شهرها و روستاهای منطقه اطراف آن نیز با نام جرجان شناخته می شدند از این جهت در اینکه قدمگاه حضرت در گرگان فعلی است ایرادی ایجاد نمی شود.

 

حجت الاسلام طاهری اظهار داشت: مقولات فرهنگی در نظام باید گره بخورد به مسائل دینی و معنوی احیانا گاهی وقت ها به خاطر نگاه های غربی که وجود دارد مقوله فرهنگ یا جدا از دین می شود یا التقاطی می شود.

 

وی متذکر شد: ورود امام حسن عسکری (ع) به گرگان تا روز ولادت ایشان جزو مناسبت های شاد است و باید برنامه‌های این ایام در چارچوب ارزش های اسلامی به صورت شاد برگزار شود.

 

در روایات آمده امام عسکری(ع) شهر گرگان را زینبده دیدند و به صورت طی الارض تشریف فرما شدند و نابینایی را در این شهر شفا می دهند این یکی از مصادیق پیشینیه دارالمومنین بودن شهر گرگان است.

 

با وجود برخورداری گرگان از این پیشینه پرافتخار دینی و تاریخی، عده ای 20 شهریور روز تغییر نام استرآباد به نام گرگان توسط پهلوی اول را روز گرگان می دانند که این روز، سبقه هویت بخشی گرگان نیست اما تشریف فرمایی امام عسکری(ع) به گرگان برگرفته از آداب و سنن و مذهب است.

 

طبق فرمایش مقام معظم رهبری فرهنگ مثل هوا است که اگر پاک و تمیز باشد همه افراد جامعه از آن استفاده می کنند و اگر ناپاک باشد همه افراد جامعه از آن متضرر می شوند.

 

 

کد خبر 1227579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha