به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، جواد اشرفی پیش از ظهر امروز دوشنبه (۹ آبان) در جلسه بررسی و ارائه راهکارهای رفع موانع فعالیت معادن خراسان جنوبی اظهار کرد: معادن یکی از پیشران های توسعه ای خراسان جنوبی است اما متاسفانه تاکنون به نحو احسن نتوانسته ایم از این ظرفیت ها در راستای توسعه استان استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در ادامه افزود: ظرفیت های معدنی استان تنها بر روی کاغذ مانده و در صحنه عمل نتوانسته ایم به این شاخص پیشران اقتصادی در سطح استان عینیت ببخشیم و هنوز حال و هوای استان نتوانسته شبیه استانی صنعتی و معدنی به خود بگیرد.
وی با اشاره ضرورت سرمایه گذاری در بخش صنایع جوار معدنی استان، بیان کرد: باید در گذشته هم در زمینه فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش افزوده معدن کار می شد تا از منافع اقتصاد بخش معدن استان در حال حاضر بهرهمند می شدیم
اشرفی بر استفاده بیشتر از ظرفیت های معدنی در راستای توسعه استان تأکید کرد و گفت: در حوزه طلا سه معدن و در زمینه زغالسنگ ۷۵ درصد ظرفیت معادن زغالسنگ کشور در خراسان جنوبی وجود دارد اما هنوز با وجود این ظرفیت ها در استان تحولی در اقتصاد معدن شاهد نیستم و این مدل برداشت از معادن غنی استان نمی تواند ما را به توسعه یافتگی معدنی برساند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در دولت سیزدهم باید معادن به ثمره اقتصادی و ارزش افزوده تبدیل شود و این مهم نیازمند همراهی بانک با سرمایه گذاران بخش معادن برای تآمین منابع مالی است، ادامه داد: نیاز است که شهرک های تخصصی مواد معدنی شاخص استان از جمله طلا در استان ایجاد شود تا با تکمیل زنجیره تولید ارزش افزوده آن نصیب استان شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه صنعت و معدن ظرفیت های بالایی از جمله ۵۵ ماده معدنی را بر روی کاغذ داریم، عنوان کرد: متاسفانه تاکنون از اقتصاد معدن بهره نبرده ایم که باید زنجیره ارزش افزوده معدن در راستا توسعه استان با تکمیل واحدهای جوار معدنی ایجاد شود.
اشرفی با تأکید بر اینکه رفع موانع فعالیت معادن استان نیازمند تزریق منابع و تسهیلات است، بیان کرد: کسی که دلش برای توسعه استان می تپد باید برای بالفعل کردن ظرفیت های غنی استان ورود پیدا می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از بانک های خراسان جنوبی درخواست کرد در راستای حمایت و تسهیل گری در حوزه معادن و صنایع جوار معدنی فراتر از ضوابط و مقررات بانکی با سرمایه گذاران این حوزه همراهی کنند.
وی افزود: در راستای بهره برداری استان از منافع معادن باید حساب بانکی و پرونده های مالیاتی معادن کاران به استان منتقل شود.
محمد علی زرنگ، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار کرد: براساس قوانین جدید ابلاغی بانک ملی می توان ۵۰ درصد ارزش ماشین آلات معدنی و پروانه بهره برداری معادن را به عنوان وثیقه بانکی قبول کرد.
وی با اشاره به اینکه خیلی از معادن استان اقبال و اعتمادی به شبکه بانکی استان ندارند و منابع خود را در سایر استان ها دارند و متاسفانه ما هیچ دسترسی به آن ندریم، گفت: انتظار ما از سرمایه گذاران بخش معادن این است که برای تعامل بیشتر منابع و حساب های بانکی خود را از سایر استان ها به داخل خراسان جنوبی انتقال دهند.
زرنگ متذکر شد: با توجه به پتانسیل های خراسان جنوبی در حوزه معادن اما متاسفانه به دلیل قوانین مزاحم و بالادستی تاکنون نتوانسته ایم بهره لازم را از اقتصاد بخش معدن استان داشته باشیم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی یکی از راهکارها برای تأمین منابع مالی معادن استان را اوراق گام اعلام کرد و افزود: در حال حاضر معادن می تواند از طریق اوراق گام برای تامین منابع مالی خود اقدام کنند و بانک های هم در خصوص انتشار این اوراق هیچ محدودیتی ندارند.
احمد پروین، نائب رئیس خانه معدن خراسانجنوبی و نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز گفت: معدن از پیشران های اقتصادی استان است اما متاسفانه سهم برخورداری آنان از منابع بانکی بسیار پایین است.
وی درخواست کرد بانک ها پروانه های معدنی را به عنوان وثیقه قبول کنند تا اکنون که دولت مجوز واردات ماشین آلات معدنی را صادر می کند بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم چون تامین اعتبار خرید ماشین آلات از عهده بخش خصوصی بر نمی آید.
پروین بر حمایت و تقویت معادن کوچک استان تاکید کرد و از بانک های استان خواست که موانع جلوی فعالیت معادن را رفع کنند و بیش از گذشته با معدن کاران همراهی داشته باشند.
نظر شما