دکتر جهانبخش یوسفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان اظهار کرد: از روز 15 مهر ماه سال جاری تاکنون، موارد مبتلا به بیماری های تنفسی افزایش محسوسی داشته است.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سرماخوردگی، کرونا و آنفولانزا را سه بیماری تنفسی با بیشترین میزان شیوع در استان و در مدت مذکور بیان کرد و افزود: البته آمارها بیانگر این واقعیت است که بخش اعظمی از این دسته از ناخوشی ها را بیماری آنفولانزا تشکیل میدهد.
وی تصریح کرد: بیماری آنفلوانزا یک بیماری تنفسی حاد واگیر با منشأ ویروسی است که در تمامی طول سال رخ میدهد اما معمولاً بیشترین زمان فعالیت آن در ماههای سرد سال است.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطر نشان کرد: ویروسهای آنفلوانزا از راههایی مانند پخش ذرات ریز تنفسی فرد آلوده در هوا از طریق عطسه یا سرفه و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل توسط بیمار آلودۀ بدون علامت و یا دارای علامت به سایرین منتقل شود.
وی با تاکید بر اهمیت مقابله موثر با بیماری آنفولانزا مخصوصا در فصول سرد سال گفت: با افزایش مبتلایان به انفولانزا با شروع فصل سرما، رعایت دستور العملهای بهداشتی الزامی است که شستشوی دستها، زدن ماسک، عدم حضور غیرضروری در محلهای پرازدحام و دست دادن و رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک متر از مهمترین راه کارهای پیشگیرانه است.
مدیر بیماریهای مرکز بهداشت استان کردستان واکسیناسیون در برابر بیماری آنفولانزا در گروههای پرخطر از قبیل مادران باردار، کارکنان بخشهای بهداشت و درمان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای ساکن در مراکز نگهداری ضروری بیان و اضافه کرد: واکسیاسیون برای این گروهها به صورت رایگان بوده که با مراجعه به پایگاهها و خانههای بهداشتی در روستاها انجام میگیرد و یا همکاران ما با مراجعه به سراهای سالمندان و مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست نسبت به تزریق واکسن به این عزیزان اقدام مینمایند.
یوسفی تب و لرز، درد عضلانی، درد مفاصل، سردرد، خستگی، سرفه، ناراحتی گلو، آبریزش یا گرفتگی بینی، تهوع، استفراغ و اسهال را از جمله علایم بیماری آنفولانزا بیان کرد و افزود: بیمارانی که دارای علائم خفیف هستند با استراحت در منزل، مصرف سوپ و مایعات گرم، استامینوفن و داروهای خانگی میتوانند نسبت به کنترل بیماری خود اقدام نمایند اما در افراد با بیماریهای زمینهای، بیمارانی با تب بالا که با دارو کنترل نگردد، تنگی نفس، عدم تحمل خوراکی و سردردهای شدید باید به پزشکان در مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه نمایند.
وی با اشاره به اینکه دفع ویروس در بالغین بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانههای بالینی بیماری و در کودکان تا هفت روز بعد از آن ادامه دارد، افزود: افراد بیمار میتوانند از یک روز قبل از شروع علائم تا 7-5 روز بعد از شروع علائم بیماری و نیز کودکان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی مبتلا به آنفلوانزا میتوانند به مدت بیشتری گاها تا 21 روز آلودهکننده باشند.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در توصیه ای در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا گفت: کسانی که دارای مشکلاتی از قبیل داشتن حساسیت شدید به تخممرغ، مبتلا به یک بیماری حاد با یا بدون تب و یا افرادی که در مراحل قبلی تزریق واکسن آنفولانزا دچار حساسیت شده اند باید از تزریق این واکسن خودداری نمایند.
گفتنی است؛ ویروس آنفلوانزا میتواند بر روی سطوحی مانند دستگیرههای درها و میزها تا ۴۸ ساعت زنده بماند.
نظر شما