حسن امامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارکرد: ۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت استان بیابان است که از این میزان ۱۱۲ هزار هکتار در جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ۳۹ هکتار از مساحت بیابان این استان کاملا حساس و فاقد پوشش است که بیشترین آن در جاجرم قرار گرفته و در این راستا عملیات به زراعی باید صورت گیرد، شخم در جهت شیب زمین حذف، آموزش توسط جهاد کشاورزی انجام شود و ترویج صورت گیرد تا بافت خاک در حالت طبیعی حفظ شود.
امامی عنوان کرد: اجرای عملیات بیولوژیک، نهال کاری، مدیریت روان آب، اجرای عملیات مراقبت آبیاری سنواتی، حفاظت قرق، مدیریت جنگل ها و احداث بادشکن ها از جمله برنامه های پیشنهادی در حوزه بیابان زدایی است.
وی اضافه کرد: امسال برای حوزه بیابان زدایی استان ۱۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و حدود ۸۰ میلیارد ریال از محل ملی مصوب شده است.
وی تصریح کرد: ۱۱۱ هزار و ۹۲۲ هکتار از مساحت استان کانون بحران فرسایش بادی است که ۹۸ هزار هکتار آن شدت کم و ۱۳ هزار هکتار شدت متوسط است.
رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی بیان کرد: شور شدن آب های سطحی، کمبود بارش ها و ضعف در پوشش گیاهی از علل طبیعی در تشکیل نوار بیابانی خراسان شمالی است و عوامل دیگری همچون چرای بی رویه و مستمر دام ها، کشاورزی غیر اصولی و کشت بی رویه نیز بر تشدید وضعیت این مناطق اثر گذاشته است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.
نظر شما