ذخیره‌سازی ۱۰۲۰ نمونه خون بندناف نوزاد در خراسان جنوبی

بهنامیان گفت: تاکنون یک‌هزار و ۲۰ نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان خراسان جنوبی ذخیره‌سازی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، ملیحه بهنامیان امروز سه‌شنبه (۲۴ آبان) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمایندگی بانک خون بندناف از سوی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال 1395 در شهر بیرجند راه اندازی شد که در حال حاضر تعداد هزار و ۲۰ نمونه خون بند ناف تاکنون از خراسان جنوبی در شرکت فناوری بن یاخته های رویان ذخیره شده است.

 

مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: پس از تجربه موفق این دفتر در بیرجند، بانک خون بندناف در شهرستان های قاین، فردوس، طبس و سرایان نیز به فعالیت می پردازد.

 

وی عنوان کرد: خون بند ناف، خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد و مسئول رساندن مواد غذائی و اکسیژن به جنین است.

 

بهنامیان بیان کرد: این خون غنی از سلول های بنیادی خونساز است که برای درمان بیماری‌های با منشأ خونی از جمله سرطان‌های مختلف خون، کم‌خونی‌های وراثتی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی کاربرد دارند.

 

وی با اشاره به اینکه والدین قبل از تولد نوزاد باید اقدام به ثبت نام در این بانک کنند، گفت: بلافاصله بعد از زایمان، بندناف از نوزاد جدا می شود و خون از بندناف و جفت جمع آوری و به کیسه های خون منتقل می شود، سپس خون بند ناف نوزاد، فریز و در بانک نگهداری می شود .

 

مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بر اساس استانداردها نمونه‌ها حداقل تا ۲۵ سال قابل نگهداری است، اظهار کرد: نمونه‌ها بسته به نوع بیماری متفاوت است و هر کیسه را برای یک نوبت می‌توان استفاده کرد.

 

بهنامیان در مورد اینکه چه کسانی می‌توانند از نمونه‌های خون بندناف استفاده کنند، تصریح کرد: نمونه خون بند ناف و سلول‌های بنیادی خونساز باید از لحاظ ژنتیکی تطبیق داشته باشند که می‌تواند خانواده یا دیگر افراد باشند.

 

وی افزود: به خانواده هایی که یک عامل خطر در خانواده و فامیل دارند حتما توصیه می شود از خدمت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد استفاده کنند.

 

مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: به نظر برخی متخصصان، سلول‌های بنیادی در بیماری ام.اس می‌تواند کمک کند و حتی احتمال می‌رود درمان قطعی برای بیماری‌های چون ام. اس و پارکینسون باشد.

 

 

کد خبر 1232538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha