مصرف داروهای آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است

معاون غذا و دارو دانشگاه اصفهان با بیان اینکه جهان با چالش مصرف بی رویه و غیر منطقی دارو و آنتی بیوتیک ها روبروست گفت: آنتی بیوتیک ها داروهای ایمنی نیستند و عوارض شدیدی از قبیل اختلالات ریتمیک قلبی، تشنج و عفونت های پوستی را به همراه دارند.

محمود اعتباری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان ضمن اشاره به فرارسیدن هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال (28 آبان لغایت 4 آذر) با شعار «همه با هم برای پیشگیری از مقاومت داروهای ضد میکروبی»، روز شمار این هفته را تحت عناوین مسئولیت همگانی، مشارکت اجتماعی با رویکرد یکپارچه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی، آموزش، افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی، رسالت رسانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی، دامپزشکی، مصرف مسئولانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی، محیط زیست و مدیریت پسماند برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی، ارائه مسئولانه خدمات سلامت و مدیریت مصرف برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی و در آخر پژوهش، فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی بیان کرد.

 

 

معاون غذا و دارو دانشگاه اصفهان تصریح کرد: میکروب ها راه های مختلفی برای حفظ حیات خودشان دارند و با مصرف غیرمنطقی داروها، به حفظ و تکثیر آنها کمک نموده و باعث تبدیل به سویه جدید و انتشار آنها می شویم.

 

 

وی افزود: تجویز بی رویه، خودسرانه و غیر منطقی دارو هزینه های سنگینی را علاوه بر عوارض های دارویی بر فرد، به سیستم درمانی کشور تحمیل می نماید.

 

 

معاون غذا و داروی دانشگاه اصفهان درمان بیماری های ویروسی و باکتریایی را با یک سری داروهای مرتبط خاص خودشان عنوان کرد که با مصرف آنتی بیوتیک بدون تشخیص پزشک، باعث مقاومت درمانی در بدن می شویم.

 

 

اعتباری یکی از راهکارهای اساسی در مواجهه با بیماری های سرماخوردگی و آنفلانزا را نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و قرقره کردن داروهای ضدعفونی کننده گلو بسیار موثر خواند که بدون مصرف آنتی بیوتیک دوره درمان نیز کامل می شود.

 

 

معاون غذا و دارو دانشگاه اصفهان 100 درصد داروهای آنتی بیوتیک را تحت پوشش بیمه ای بیان کرد که داروهای (OTC) بدون نسخه پزشک بصورت آزاد و با دادن یکسری اطلاعات به داروساز و مشاوره گرفتن از وی، در داروخانه ها ارایه می شود.

 

وی در بحث تجویز غیرمنطقی دارو بخصوص آنتی بیوتیک ها، اعلام کرد: براساس بررسی های نسخ معاونت غذا و دارو، مشخص شد که مصرف خودسرانه این داروها در کشور 16 برابر بالاتر از استاندارد جهانی می باشد.

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه  چهار عامل موثر در تجویز غیرمنطقی آنتی بیوتیک را پزشک، بیمار، داروساز و محیط کار عنوان کرد، چراکه وقتی اطلاعات کافی و به روزبرای درمان بیماری های میکروبی و عفونی نباشد، تجویز غیر منطقی دارو صورت می گیرد.

 

 

وی همچنین گفت: از داروسازان درخواست شده که در تجویز آنتی بیوتیک حساسیت بیشتری به خرج بدهند، چراکه امروزه جهان با چالش مصرف بی رویه و غیرمنطقی دارو و آنتی بیوتیک ها روبروست.

 

 

این پزشک متخصص افزود: بسیاری از بیماری های شایع در سطح جامعه بیماری های ویروسی هستند که برای درمان بیماری اصلا نیاز به آنتی بیوتیک نمی باشد، چرا که آنتی بیوتیک ها داروهای ایمنی نیستند و عوارض شدیدی از قبیل اختلالات ریتمیک قلبی، اسهال، پارگی تاندون های مفصلی، تشنج و عفونت های پوستی را به همراه دارند.

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه، مصرف آنتی بیوتیک با تشخیص و تجویز پزشک را در صورت کامل شدن دوره و مصرف دز صحیح آنها عنوان کرد، چراکه در صورت کامل نشدن دوره دارو احتمال عود بیماری و شدت گرفتن آن وجود دارد.

 

 

 

کد خبر 1234178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha