به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه "پرونده های پنهان/Hidden Files "شبکه پرس تی وی، برخی از سوژه های برنامه های اخیر خود را مرور کرد تا مشخص کند سوژه های بررسی شده توسط آن، متحمل چه تغییراتی شده اند. در ابتدا، برنامه پرونده های پنهان شبکه پرس تی وی به مساله زندانیان سیاسی آمریکایی و تغییراتی که در این حوزه از زمان پوشش دادن موضوع مذکور در این برنامه ایجاد شده، پرداخت. سپس به مساله ترورِ "شیرین ابوعاقله" توسط نیروهای رژیم صهیونیستی پرداخت و این نکته مورد بررسی قرار گرفت که تا چه اندازه عدالت در مورد این پرونده، عملیاتی و اجرا شده است.
در پایان، به وضعیت بیماران "ای بی/EB "در ایران و مشکلات فراوان برای آن ها جهت دسترسی به داروهایشان به دلیل تحریم های ظالمانه علیه این کشور پرداخته شد. در این راستا سعی شد که این نکته بررسی شود که اکنون وضعیت این بیماران چگونه است.
در ابتدا، "مرضیه هاشمی" مجری برنامه "پرونده های پنهان" شبکه پرس تی وی در مورد مساله زندانیان سیاسی در آمریکا گفت که اساسا دولت آمریکا وجود زندانی سیاسی در این کشور را به کل انکار می کند. این در حالی است که افراد زیادی به دلایل اعتراض به مسائل نژادی و ظلمی که از ناحیه نظام سیاسی آمریکا متحمل میشوند، به زندان های آمریکا انداخته شده اند و از کوچکترین حقوق خود نظیر دسترس به وکیل نیز محروم هستند. برخی از آن ها حتی سال هاست که در زندان های انفرادی نگهداری می شوند.
از جمله آن ها می توان به "آساتا شکور" یا "متولا شکور" اشاره کرد. افرادی که هر دو از جمله فعالان جنبش مدنی و آزادیخواهی سیاه پوستان بوده اند. متاسفانه متولا شکور از بیماری سرطان نیز رنج می برد با این حال وی مشمول کمک های بشردوستانه نشده است. آساتا شکور نیز سال هاست که بدون هرگونه سند و مدرک حقوقی معتبر و صرفا با دلیل مبارزاتش علیه نژادپرستی، در زندان های آمریکا به سر می برد.
"ریشل سنک مگی"، وی پیرترین زندانی سیاسی در آمریکا است. وی 83 سال سن دارد و تنها 16 سال را خارج از زندان سپری کرده و سال های دیگر عمرش را کلا در زندان بوده است. وی به دلیل فعالیت هایش جهت مقابله با نژادپرستی، به سال ها زندان و حبس در آمریکا محکوم شده است.
"مومیا ابوجمال"، وی یک روزنامه نگار و فعال سیاسی آزادیخواه برای سیاه پوستان آمریکایی است. وی از جمله فعالان مدنی شناحته شده حقوق سیاه پوستان به شمار می آید. او از از اوایل دهه 80 میلادی را در زندان های آمریکا سپری می کند و چندین کتاب و مقاله نوشته است. او اکنون از برخی بیماری ها رنج می برد با این حال همچنان در زندان نگه داشته می شود و مشمول هیچگونه عفو و یا ملاحظات انسان دوستانه ای نشده است.
"امام جمیل الامین"، یکی از رهبران جامعه اسلامی آمریکا که از سال 2000 میلادی در زندان های آمریکا به سر می برد. وی در شرایطی در زندان های آمریکا نگهداری می شود که فردی دیگری اعتراف کرده که آن فردی را که ادعا شده الامین به قتل رسانده، در واقع او به قتل رسانده است.
با گذشت زمان، شماری از این زندانیان و دیگر زندانیان سیاسی آمریکا که پیشتر در برنامه پرونده های مخفی به آن ها اشاره شد، تغییراتی را در وضعیت خود تجربه کرده اند. به عنوان مثال "آلبرت وودفاکس" که در سال 2016 آزاد شد، در سال 2022 فوت شد. وی سال ها از عمر خود را در سلول های انفرادی زندان های آمریکا گذراند و تنها جرمش نیز این بود که علیه نژادپرستی در آمریکا اعتراض داشت. سازمان ملل متحد، 15 روز حضور در زندان انفرادی را نمودی از "شکنجه" می داند اما آلبرت وودفاکس بیش از 42 سال را در زندان های انفرادی به سر برد.
موتولا شکور، از فعالان سیاسی آمریکایی که حامی حقوق سیاه پوستان این کشور نیز است، بیش از سه دهه را در زندان های آمریکا سپری کرده است. او از سرطان رنج می برد و علی رغم این مساله به وی امکان آزادی به دلایل بشر دوستانه داده نمی شود. وی بر اساس داده های پزشکی تا شش ماه امکان حیات دارد و بسیاری از فعالان حقوق بشری در حال تلاش هستند تا زمینه را برای آزادی او فراهم کنند تا وی بتواند مدتی را هر چند کوتاه خارج از زندان سپری کند.
مومیا ابوجمال نیز از جمله دیگر فعالان سیاسی سیاه پوست در آمریکا است که بیش از 40 سال را در زندان های آمریکا سپری کرده است. قرار است در روزهای آتی بار دیگر وی در جریان یک دادرسی جدید قرار گیرد و حامیانش امید دارند که او بتواند در جریان دادگاه جدید، حقانیت خود را اثبات کند. وی همچنان دوران حبس خود را سپری می کند و سال ها حضور وی و امثال او در زندان های آمریکا نشان می دهد که این قبیل افراد جهت حقوق بشر و تضمین آزادی های سیاسی سیاه پوستان، ثابت قدم هستند.
در ادامه، مرضیه هاشمی مجری برنامه پرونده های پنهان شبکه پرس تی وی، به موضوع دیگر که همان پرونده ترور شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره به دست نیروهای رژیم صهیونیستی اشاره دارد، پرداخت. صهیونیست ها نه تنها وی را به قتل رساندند بلکه به مجلس تدفین او نیز رحم نکردند و به آن حمله کرده و ایجاد تنش کردند. عجیب اینکه صهیونیست ها نه تنها مسوولیت قتل شیرین ابوعاقله را نپذیرفتند بلکه سعی داشتند آن را گردن فسلطینی ها نیز بیندازند. اگرچه که نتایج تحقیقات بعدی به وضوح نشان داد که رژیم صهیونیستی مسوول قتل شیرین ابوعاقله است و البته خودِ رژیم صهیونیستی نیز تحت فشارهای مختلف پذیرفت که ابوعاقله توسط نیروهای آن به شهادت رسیده است.
در ادامه، در آمریکا نیز اعلام شد که قرار است پرونده دادخواهی با محوریت قتل شیرین ابوعاقله پیگیری شود. جالب اینکه نتیجه این دادخواهی این شده که آمریکا بنا ندارد در امور داخلی رژیم صهیونیستی دخالت کند و اساسا این صلاحیت را برای خود قائل نیست که در این حوزه فعال شود. بعید است که اساسا نظام قضایی آمریکا حتی علی رغم اینکه می داند رژیم اشغالگر قدس چه کرده، دست به محکوم کردن آن بزند.
مرضیه هاشمی مجری برنامه پرونده های پنهان شبکه پرس تی وی، به پرونده بیماران "ای بی(بیماری پروانه ای)" در ایران و آسیب هایی که آن ها از ناحیه تحریم های یکجانبه و ظالمانه مخصوصا آمریکا علیه کشورمان متحمل می شوند، پرداخت. متاسفانه امکانات درمانی بیماران ای بی توسط یک شرکت خاص در جهان(مستقر در سوئد) تولید می شود که این شرکت بر اثر تحریم های آمریکا، مجاز به فروش محصولاتش به ایران نیست.
متاسفانه این موضوع سبب شده که بیماران ای بی در ایران علاوه به آسیب های ناشی از بیماری خود، با آسیبهای روحی زیادی نیز از ناحیه استرس و نگرانی تامین نشدن تجهیزات و نیازهای درمانیشان هم رو به رو باشند. مسالهای که تاکنون سبب شده شماری از بیماران پروانه ای در ایران به دلیل نداشتن پانسمان، فوت کنند. در این نقطه یک سوال اساسی مطرح می شود و آن این است که بیماران پروانه ای چه ربطی به سیاست دارند؟ آن ها چه خطری برای آمریکا و غرب دارند که با جانشان بازی می شود. حقیقتا بازی با جان بیماران پروانه ای و ام اس و امثالهم، چه ارتباط به مساله سیاست دارد؟ آیا تحریم داروی انسان های بیگناه، نمودی عینی از خشونت ورزیها و بی قانونی های بی حد و مرز دولت آمریکا نیست؟
متاسفانه هنوز هم تغییری در وضعیت بیماران ای بی و دسترسی آن ها به داروهایشان ایجاد نشده است. آمریکا هنوز ادعا می کند که حوزه دارویی مشمول تحریم ها علیه ایران نیست اما در عمل هیچ طرف ثالث بین المللی حق فروش تجهزات و امکانات درمانی را به کشورمان ندارد. مساله ای که جان بیش از هزار بیمار پروانه ای در کشورمان را به شدت به خطر انداحته است.
دولت سوئد نیز در همدستی با آمریکا، از ارائه تجهیزات درمانی لازم جهت درمان بیماران پروانه ای به ایران خودداری می کند. این در حالی است که همانطور که پیشتر نیز گفته شد، دولت های غربی نظیر سوئد و آمریکا بارها اعلام کرده اند غذا و دارو مشمول تحریم های غرب علیه ایران نمی شود.
نظر شما