به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری؛ اسفندیار قرهباغی از خوانندگان موسیقی کلاسیک و از بنیانگذاران سرودهای انقلابی در ایران بود. صدای قرهباغی برای کُر و اپرا تربیت شده و در این زمینهها هم فعالیتهای چشمگیری داشته است. قرهباغی پیش از انقلاب سولیست باس در اپرای تهران بود. اما با وقوع انقلاب تمام تخصص و قابلیتهای خود را در اختیار ارزشهای انقلابی قرار داد و در این زمینه نیز آثار گرانبهایی را پدید آورد. بیشترِ متولدانِ دهههای ۴۰، ۵۰ و ۶۰ با سرود «آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» آشنا هستند و این سرود را در یاد دارند.
اسفندیار قرهباغی ۱۷ آذر ۱۴۰۱ در بیمارستان ولیعصر(عج) تبریز درگذشت. او از میان ما رفت، اما یاد و خاطرِ او و آثارش همیشه در میان ما خواهد بود. قرهباغی از معدود خوانندگانی بود که تحصیلات موسیقی داشت و تخصص و توانِ بالایی در اجرایِ آثار موسیقی داشت.
محمد مهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت این هنرمند انقلابی را تسلیت گفت. متن این پیام به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
صدای باصلابت و خاطرهانگیز استاد اسفندیار قرهباغی خاموش شد ولی بانگ جانانه و حماسیاش برای انقلاب اسلامی، با روایت مقاومت شاهدان و شهیدان مظلوم این مرز و بوم درهم آمیخت و در ذهن هنردوست این ملت، ماندگار شد.
دانش و هنرِ درخور این پیرمرد متواضع، مشتاقانه و مشفقانه در خدمت مرز و مکتب بود. ایشان که طی سال های مجاهدت، استکبارستیز ماند و ایستاد؛ در برافراشتن پرچم غیرت، به رغم بیمهریها، از تلاشی فروگذار نکرد. این حس وطندوستی در سرودهای استاد، بازتابی صاف و صادق از انقلاب اسلامی و هویت مردمی آن است؛ اینگونه نغمهخوانِ انقلاب، بخش ناگسستنی از «گنجینۀ هنر انقلاب» خواهد بود.
«نغمه خوان» که به پاسداشت نیم قرن فعالیت هنری استاد، به همّت همکارانم در استان آذربایجان شرقی، طبع و نشر یافته بود؛ تلاشی برای شناختِ بهتر این هنرمند بزرگ و معرفی راه ایشان به علاقهمندان و جوانان مستعد خواهد بود.
اینجانب این ضایعه جبرانناپذیر را به خاندان گرامی، جامعه موسیقی و دوستداران ایشان تسلیت عرض میکنم و از درگاه ایزد منّان میخواهم که خدمات ارزندهشان توشه نورانی این مسیر ابدی باشد؛ انشاءالله.»
نظر شما