به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، فیلم مستند «هنرمند واحد۵» به کارگردانی محمدصالح حجتالاسلامی و تهیه کنندگی حسین نشاطی در بخش خارج از مسابقه شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد؛ این مستند روایتی از زندگی هنری و حرفهای زنده یاد حبیبالله صادقی هنرمند نقاش است که مردادماه ۱۴۰۱ درگذشت. این فیلم مستند با حضور نزدیک به بیست چهره مطرح هنری، به مرور ابعاد هنری و فعالیتهای این هنرمند صاحب نام دهههای اخیر کشور پرداخته است.
"محمدصالح حجتالاسلامی"، پژوهشگر و کارگردان فیلم مستتد «هنرمند واحد۵» درباره دلیل انتخاب حبیب الله صادقی در میان هنرمندان تجسمی برای ساخت این مستند، به خبزنگار شبستان گفت: زمانی که خبر درگذشت این هنرمند را در مرکز رسانهای سلوک شنیدیم، تصمیم گرفته شد فیلم مستندی برای این هنرمند ساخته شود و چون من سالها در مقام خبرنگار و فعال فرهنگی با مرحوم حبیب الله صادقی ارتباط داشتم، این وظیفه به من محول شد.
وی در مورد عنوان «هنرمند واحد۵» نیز توضیح داد: این نام برگرفته از آتلیه شحصی زندهیاد حبیب الله صادقی در ساختمانی است که کل واحدهای آن متعلق به هنرمندان نقاش و تجسمی است. در این آتلیه که جذابیت خاصی نیز دارد، به جای هر وسیلهای، فقط رنگ و قلمو و بوم و فضای شخصی حبیب الله صادقی را میبینید.
حجتالاسلامی در توضیح بیشتر این فیلم مستتد و اینکه به چه ابعادی از زندگی و شخصیت استاد صادقی پرداخته است، گفت: این فیلم پرترهای است از فعالیت های هنری مرحوم حبیب الله صادقی از زمان نوجوانی زمانی که به هنرستان هنرهای زیبا وارد میشود تا زمان درگذشتشان است. آن مرحوم فعالیتهای بسیاری در زمینه نگارگری، خوشنویسی و نقاشی داشته است و سعی کردیم در این مستتد به همه آنها اشاره کنیم. همچنین به صورت اجمالی نگاهی به دوره مدیریت وی در موزه هنرهای معاصر تهران و دو کار ویژه و موثر ایشان برای جامعه هنرهای تجسمی کردهاند، داشتهایم.
وی افزود: در این فیلم که به برهههای زندگی هنری و حرفهای حبیب الله صادقی میپردازد، از تصاویر و فیلمهای آرشیوی و مصاحبه با حدود ۲۳ تن از هنرمندان و فعالان حوزه هنرهای تجسمی پرداختهایم.
کارگردان مستند «هنرمند واحد۵» در پایان در پاسخ به اینکه مخاطب از چه ناگفتههایی از هنرمند در این مستند آگاهی پیدا می کند، گفت: از آنجا که فکر میکردیم هر مخاطبی که به تماشای مستند مینشیند باهوش و آگاه است، شرح و بسط آنچنانی روی خیلی از موضوعات انجام ندادیم و به اشارات و نشانههایی در بخشهایی از فیلم بسنده کردیم. مثلا در جایی از فیلم دختر مرحوم صادقی می گوید؛ پدرم من را در ماشین روی پایش می نشاند و همزمان اتود هم میزد یا پسرشان صحبت هایی در مورد پدرشان میکنند. در ساخت فیلم فکر کردیم مخاطب از همین چند جمله متوجه خانواده دوستی مرحوم صادقی بشود و دیگر لزومی ندارد انبوهی از خاطرات شخصی ایشان را در فیلم بگنجانیم.
فهرست عوامل «هنرمند واحد 5» عبارتند از: پژوهشگر و کارگردان: محمدصالح حجتالاسلامی، دستیار کارگردان: آزاده فضلی، فیلمبرداران: امیرمهدی اخروی، حمید عزیزآبادی، حسن عابدینی و عباس کشاورز، صدابردار: امیرمهدی اخروی، تدوین: سمیرا کاملی، دستیار تدوین: ملیکا خداوردی، صداگذار:سامان قیطولی، اصلاح رنگ و نور: یحیی علیی، طراح لوگو: محمد اسفندیاری، عنوانبندی: محمدرضا فراهانی، خواننده تیتراژ: زنده یاد غلامحسین بنان، مدیر تولید: حمید صابونی، آرشیو: مجید ریاضی، محمدرضا فراهانی، احسان زیورعالم، روابط عمومی و مشاور رسانهای: آزاده فضلی، تهیه کننده: حسین نشاطی، تهیه شده در مرکز هنری رسانهای سلوک.
این پژوهشگر و کارگردان فیلم مستند «هنرمند واحد۵» راپرتره ای از فعالیت هنری حبیب الله صادقی دانست و گفت: این فیلم برگرفته از آتلیه شحصی زندهیاد حبیب الله صادقی در ساختمانی است که کل واحدهای آن متعلق به هنرمندان نقاش و تجسمی است.
کد خبر 1239844
نظر شما