بیشترین استقبال بانوان صنایع دستی، دست بافته های داری است

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: بیشترین استقبال بانوان صنایع دستی، دست بافته های داری است.

پروانه کلاته در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی فعالان صنایع دستی عنوان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی به صورت آنلاین همچنان ادامه خواهد داشت، با توجه به برگزاری موفق این دوره‌ها این معاونت در حال برنامه‌ریزی برای اجرای دوره‌های بیشتر در سایر رشته های صنایع‌دستی استان است.

 

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی اظهار کرد: با هدف اطلاع رسانی، معرفی بیشتر و حمایت از آثار هنرمندان استان، تجهیز ویترین های ادارات، برگزاری نمایشگاه ها در سایر استان ها و این استان، چاپ کاتالوک، ایجاد بازارچه موقت، استفاده از آثار در المان های شهری و تجهیز کلیپ های صدا و سیما انجام شده است.

 

 

کلاته خاطرنشان کرد: ایجاد بازارچه‌های دائمی و موقت، برپایی نمایشگاه‌های استانی ، ایجاد زمینه شرکت در نمایشگاه‌های ملی  و غیره در این حوزه، از اولویت‌های ما برای کمک به عرضه و فروش محصولات تولیدی صنعتگران و هنرمندان هم استانی است.

 

وی بیان کرد: در استان خراسان شمالی، ۱۸ هزار صنعتگر در رشته های مختلف صنایع دستی فعالیت می کنند که ۸۰ درصد از آنها بانوان هستند و بیشتر در رشته گلیم بافی و دست بافته های داری فعالیت می کنند.

 

کلاته تصریح کرد: 61 اثر صنایع دستی استان نشان ملی مرغوبیت و پنج اثر که اکثرا دست بافته های سنتی هستند مهر اصالت یونسکو دریافت کرده‌اند.

 

 

از آغاز تاسیس خراسان شمالی تاکنون ۲۱ هزار و ۱۳۸ نفر آموزش های تخصصی و علمی صنایع دستی را دریافت کرده اند و مجموع مجوزهای صادر شده در بخش مشاغل خانگی نیز ۲ هزار و ۱۷۶ مجوز برآورد شده است.

 

سالانه ۱۵۰ هزار مترمربع گلیم‌سفره ‌کردی در خراسان شمالی بافته می‌شود که با توجه به تجمع بافندگان آن در شهرستان بجنورد، این منطقه به عنوان شهر ملی گلیم‌سفره‌کردی ثبت شده است.

 

 

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.

 

 

کد خبر 1240377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha