قرار گرفتن سند فرهنگی مهندسی یزد به عنوان بخشی از طرح‌های پژوهشی استان+ اسامی پژوهش های برتر فرهنگی

بیستمین دوره معرفی پژوهش های برتر فرهنگی، هنری و اجتماعی یزد با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، مراسم بیستمین دوره معرفی پژوهش های برتر فرهنگی، هنری و اجتماعی استان یزد با حضور قاسم زائری، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهران فاطمی استاندار یزد، احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و جمعی از مسئولان و  پژوهشگران استانی در محل استانداری یزد برگزار شد.

 

 احسان عابدی در این مراسم گفت: شورای پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلای یزد مدتی نزدیک به سه دهه دارد که متشکل از اعضای هیات های علی، صاحب نظران حوزه فرهنگ و اجتماع است.

 

وی افزود: امروز افتخار این را داریم که 20 امین دوره تحلیل از پژوهش های برتر فرهنگی و هنری را برگزار می کنیم .

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد ادامه داد: تاکنون 900 عنوان پژوهشی در زمینه فرهنگی، هنری و اجتماعی ارائه شده است و امسال نیز دو طرح مصوب داریم که تدوین برش های استانی جامع فرهنگی و اجتماعی و همچنین ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی با توجه به فرهنگ یزد به عنوان این پژوهش ها است.

 

عابدی با اشاره به برگزاری بیستمین دوره معرفی پژوهش های برتر فرهنگی، هنری و اجتماعی گفت: در این دوره 46 اثر بعد از اعلام فراخوان به دبیرخانه ارسال شد که 35 اثر به داوری رسید و در نهایت نیز هشت اثر انتخاب شدند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد بیان کرد: ما نیاز به تغییر رویکرد پژوهش های فرهنگی، هنری و اجتماعی مبتنی بر احصای مبتنی بر چالش ها داریم زیرا درصد قابل توجهی از پژوهش ها در کتابخانه ها مانده و قابلیت وارد شدن به تصمیم گیری ها ندارند.

وی افزود: از مجموعه دانشگاه ها درخواست داریم که پژوهش های علوم انسانی را جدی بگیرند و موضوعات مبتنی بر نیازهای استانی باشد تا شاهد ارتقای کیفی پژوهش ها و اثرگذاری ها در تصمیم گیری ها باشیم.

 

آمایش فرهنگی و هنری یکی از موضوعات مهم و اولویت ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

قاسم زائری رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، بیان کرد: نگاه استاندار یزد به بحث پژوهش قابل تقدیر است و حتی نفس برگزاری چنین جلساتی با حضور عالی‌ترین مقامات استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند در رسمیت شناسی پژوهشگران و تقویت انگیزه‌های آنها موثر واقع شود.


زائری با تاکید بر اینکه پژوهش در کشور ما راه خود را پیدا کرده عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران روحیه ما نمی‌توانیم که بیش از 200 سال در کشور ما نهادینه شده بود را به ما می‌توانیم تغییر داد و به این وسیله توانستیم موفقیت‌های بسیار بزرگی را در حوزه‌های مختلف به دست آوریم.

 

وی خاطرنشان کرد: یکی از بن مایه‌های مهم فرهنگی، اهتمام و توجهی است که در ملت ما در حوزه پژوهش و فناوری وجود دارد و به این موضوع در سطح کمال یافته‌ای قرار گرفته و البته مشکلاتی از جمله بحث مرتبط با قوانین، وجود و توزیع منابع و همچنین مداخلات خارجی در مسیر کار وجود دارد.

 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در وزارت‌ ارشاد چند موضوع اصلی در حوزه پژوهشی مورد توجه است که یکی از مهمترین آنها آمایش فرهنگی و هنری است.

 

زائری با بیان اینکه در بحث آمایش تقریبا مباحث فرهنگی و هنری مورد توجه نبوده گفت: پس از پیگیری‌های زیاد آمایش فرهنگ و هنری کشور مورد توجه قرار گرفت و در وزارت‌خانه توجهی به بحث اقلیم‌های فرهنگی و هنری به وجود آمد.

 

اضافه شدن محور فرهنگی به سند توسعه « یزد نوین»
مهران فاطمی استاندار یزد نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه مسیر توجه به پژوهش‌های فرهنگی باید تقویت شود، بیان کرد: حوزه پژوهش‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی بسیار سخت‌تر و متنوع‌تر از پژوهش‌های فنی و مهندسی است، چرا که دیدگاه‌ها، پیش‌فرض‌ها و مکاتب فکری افرادی که در این حوزه ایجاد فرضیه می‌کنند کاملا متفاوت است و به همین دلیل ایجاد فهم مشترک در این حوزه‌ها هم بسیار سخت‌تر است.

 

وی خاطرنشان کرد: همان گونه که کار در این حوزه سخت، سنگین و متنوع‌تر است، اهمیت بسیار بالایی هم دارد و لازم است که به این بخش هم توجه بسیار بیشتری شود، اما متاسفانه حوزه پژوهش‌های فرهنگی هم به مانند دیگر بخش‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی مورد کم‌توجهی صورت می‌گیرد.

 

استاندار یزد در ارتباط با مصوبات این مراسم گفت: شورای پژوهش‌های فرهنگی استان یزد باید به عنوان یک شورای مستقل پژوهشی تقویت شود و اگر عملکرد این شورا قوی شود، با دبیر خانگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح تقسیم تمامی اعتبارات فرهنگی و پژوهشی استان به این شورا واگذار می‌شود.

 

فاطمی خاطرنشان کرد: در این زمینه لازم است که از ظرفیت افراد مختصص، صاحب نظر و برجسته حوزه‌های فرهنگ استفاده شود و شوراهای موازی هم می‌توانند نماینده‌ای در جلسات این شورا داشته باشند.

 

وی ادامه داد: نکته دوم که باید در تعامل با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و به سرعت انجام شود آن است که در درجه اول محورهای فرهنگی سند تحولی استان شود.

 

استاندار یزد با بیان اینکه یزد نوین سند تحولی استان یزد است گفت: محور فرهنگی این سند در حال تکمیل و اضافه شدن است و این ماموریت باید با جدیت و با قید فوریت با برنامه‌ریزی و تعامل مشترک میان پژوهشگران و با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت تدوین و به سند اضافه شود.

 

فاطمی عنوان کرد: البته در حال حاضر سند فرهنگی مهندسی فرهنگی استان جزو طرح‌های پژوهشی استان است که برای آن اعتبار هم در نظر گرفته شده و باید از ظرفیت صاحب‌نظران در این حوزه بهترین استفاده به عمل آید.

 

وی با تاکید بر اینکه هر اقدام عمرانی یا اقتصادی که می‌خواهیم انجام دهیم باید یک سند پیوست فرهنگی داشته باشند تاکید کرد: سند پشتیبان فرهنگی داشتن موضوع بسیار مهمی است و بخشی از مطالعاتی که در حوزه‌های اقتصادی و عمرانی انجام می‌شود بحث مطالعات اجتماعی است که در ارتباط با تمام طرح‌ها باید انجام شود.

 

در پایان نیز پژوهش های برتر فرهنگی و هنری و اجتماعی استان تجلیل شد که اسامی انها به شرح زیر است.

پایان نامه خودسانسوری در روابط عمومی های سازمان های دولتی شهر یزد با اجرای سعید دشتی زاد با محوریت فرهنگ رسانه به عنوان پژوهشگر برتر

پژوهش تحلیل و بررسی پیامدهای تربیتی گسترش نفوذ فضای مجازی در وضعیت کرونایی و پساکرونایی کشور با اجرای سید منصور امامی میبدی با محوریت فرهنگ رسانه به عنوان پژوهشگر برتر

پژوهش بررسی سبک زندگی دانشجویان استان یزد بر اساس الگوی آرمانی فارغ التحصیل شایسته نظام آموزش عالی با اجرای بهروز اسلامی و مروارید عارف منش با محوریت سبک زندگی ایرانی و اسلامی به عنوان پژوهشگر برتر

تحلیل اثرات حضور اتباع خارجی بر نظام توسعه استان یزد با اجرای علیرضا افشانی با محوریت مهاجرت به عنوان پژوهشگر شایسته تقدیر

پیامدهای اقتصادی و اجتماعی تغییرات آینده جمعیت در استان یزد و پیشنهادات سیاستگذاری با اجرای محمد ترکاشوند با محوریت جمعیت به عنوان شایسته تقدیر

مطالعه میزان مصرف کالاهای فرهنگی در بین جوانان شهر یزد با اجرای سمیه فاضل نجف آبادی مدیرعامل موسسه آینده پژوهی سمن یاران یزد با محوریت فرهنگی و اجتماعی به عنوان پژوهش شایسته تقدیر

طراحی مدل بومی برای جذب پایدار پیشران انسانی توسعه استان یزد با اجرای عباس زارع بنادکوکی مدیرعامل شرکت سامان آوران توسعه با محوریت سرمایه فرهنگی به عنوان پژوهش شایسته تقدیر

فرهنگ واژگانی شهر یزد با اجرای صدیقه رمضانخانی با محوریت فرهنگی و ادبی به عنوان پژوهشگر شایسته تقدیر

کد خبر 1240521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha