به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، کهن شهر همدان دارای بقاع متبرکه متعددی است که در بافت تاریخی آن که امروزه در مرکز شهر واقع شده؛ جلوه گری می کنند. یکی از این بقاع متبرکه، آستان مقدس امامزاده عیسی بن احمد(ع) از نوادگان امام جواد(ع) است که در محله قدیمی "پای مصلی" واقع شده است. این محله دارای معماری زیبا و چشمنوازی است و هنوز خانه های خشتی و گلی در گوشه و کنار آن به چشم می خورد.
امامزاده عیسی بن احمد(ع) در بین مردم به ویژه اهالی محله "پای مصلی" دارای احترام و منزلت فراوانی است و اهالی و خادمان امامزاده از وقوع معجزهای در سال 1329 هجری، خورشیدی خبر میدهند.
این بقعه در انتهای خیابان شهدا و نزدیک مسجد حضرت زهرا(س) واقع شده و بناى آن در دوره شاه تهماسب اول صفوى (984-930 هجرى، قمری) ساخته شده است. بقعه آن کم ارتفاع و کوچک و چهارطاقى است و مدخل ورودى آن راهرویى کوچک است که در دو طرف آن دو اتاقک کوچک هشتى مانند ساخته شده است.
طرف راست داخل حرم، هشت ضلعى است که طول قسمت وسط آن هشت متر است و به همین اندازه هم عرض دارد و در این هشت ضلعى، طاقنماهاى جناغى معمولى ساخته شدهاند. داخل حرم، عاری از هرنوع تزئینات گچبرى و کتیبه است و یک سره از آجر ساده است که اندودى از گچ ساده روى آن را فرا گرفته و به رنگ سبز تزئین شده است.
بنابر شجره نامه موجود دربقعه و نظر مرحوم عندلیب همدانی، پژوهشگر معاصر، نسب این امامزاده شریف چنین است: " عیسی بن احمد بن موسی بن احمد بن محمد الاعرج بن احمد بن موسی المبرقع بن امام محمد الجواد(ع)".
در کنار ضریح فلزی که تا 15 سال پیش چوبی بود؛ سنگ قبر دیگری از جنس مرمر، اما کوچکتر دیده میشود و بنابر شواهد موجود، صاحب مزار کنار ضریح به "اهل بن علی(ع)" معروف و از بزرگان و سادات همدان بوده که بر روی سنگ قبر مرمرین آن پس از آیهالکرسی و تصلیه ائمه(ع) به خط ثلث نوشته شده است: "هذا القبر المرحوم المغفور الشهید السید، مفخر النجار خادم الحرمین الشریفین حاجی شاه ملا به تاریخ سنه 1032 ه.ق".
نظر شما