به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان_مائده فلاحتکارضیابری:
سوم جمادی الثانی 1438 هجری قمری، سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) دختر گرامی پیامبر اکرم، حضرت محمد(ص) و همسر امیر مومنان علیبنابیطالب(ع) است.
مساجد روستایی و شهری صومعهسرا و ماسال از شب گذشته تا کنون پذیرای جمع بیشماری از دلدادگان و ارادتمندان خاندان نبوی است تا عزاداران در مصیبت بزرگ دختر گرامی پیامبر اکرم(ص) بانوی بزرگوار اسلام سوگواری کنند.
عزاداران در شهرها و روستاهای مختلف صومعهسرا در قالب مراسم ایام فاطمیه با حضور در مساجد و دیگر اماکن دینی در آیین سوگواری شهادت مظلومانه دخت پیامبر اکرم(ص) اشک ماتم ریختند.
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) همچنین از شب گذشته با حضور پرشور دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در هیئتهای مذهبی، بقاع متبرکه و مساجد برگزار شد.
برپایی ایستگاههای صلواتی و پخش نذورات و به خصوص آش نذری برای پذیرایی از عزاداران دخت نبی مکرم اسلام در شب و روز شهادت حضرت زهرا(س) چهره خاصی به شهرها داده و فریاد یا زهرا(س) در فضای این شهرستانها به گوش میرسد.
حامد گیلچالانی با تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: راه کمال و هدایت بشریت در گروی پیروی از فرامین الهی است و پروردگار جهان اهل بیت(ع) را وسیلهای برای ارتباط بین بنده و مخلوق قرار داده است.
فرماندار ماسال افزود: تفسیر قرآن و سوره کوثر را باید در سیرت و منویات بانوی دوعالم حضرتام ابیها سلام الله علیها جستجو کرد، بانویی که رهبران و پیشوایان از نسل پاکش سرچشمه گرفتند.
وی گفت: فاطمه (س)، معیار فضایل بود و اسوه ی عصمت که آیین محمد (ص) از استقامت سرخ این بانوی حق و حقانیت آوازه و امت از مرام زیبایش، مجد یافت.
گیل چالانی تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) بانویی فداکار بودند که با شجاعت هر چه تمام در دفاع از حریم ولایت در مقابل دشمنان ولایت و امامت تا پای جان ایستاده و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکردند، پیروی و اطاعت از ولی خدا درس مهمی است که آن حضرت، به جهانیان دادند تا انسان راه سعادت و نجات را در پیش گیرد.
فرماندار ماسال بیان کرد: امید است در این ایام با سوگواری بر غم شهادت بزرگ بانوی جهان اسلام حضرت فاطمه الزهرا (س) خداوند منان توفیق تفکر و تعمق در سیره زندگانی بزرگان دین مبین اسلام را به ما عطا فرماید تا بتوانیم در زمره پیروان راستین مکتب انسان ساز اسلام قرار گیریم.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ،علاوه بر برگزاری مراسمات مختلف در سطح مساجد شهری روستایی این شهرستان، هیئت عزاداری و سینه زنی عاشقان ثارالله سپاه ناحیه ماسال با حضور مسئولین و آحاد مردم ولایی و عاشق ائمه اطهار(ع) در سطح شهر ماسال برگزار شد.
*آیین سوگواری شهادت دخت نبی اکرم(ص) در رضوانشهر
آئین سوگواری دخت نبی مکرم اسلام حضرت صدیقه طاهره (س) با حضور سید نادر صفوی میرمحله ، حجت الاسلام المسلمین مهدی نژادفومنی امام جمعه، فرماندهان نظامی و انتظامی، مردم شیعه و سنی رضوانشهر در مسجد جامع شهرستان رضوانشهر برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام المسلمین مهدی نژادفومنی امام جمعه شهرستان ضمن اشاره به سبک زندگی دخت نبی اکرم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، گفت: باید سیره زندگی این بانوی نمونه اسلام را در زندگی خود الگو قرار دهیم.
سید نادر صفوی با تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: دخت نبی مکرم اسلام، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بهترین الگو برای زنان در جامعه اسلامی است که توجه به سیره این بانوی بزرگوار، سعادت دنیا و آخرت را به همراه دارد.
فرماندار ر رضوانشهر افزود: تببین دقیق و درست شخصیت زن در اسلام یکی از محورهای مهم مباحث منابر وعظ و خطابه در این ایام است که میتواند نقشههای دشمن را خنثی کند، چرا که دشمن تلاش دارد زندگی کثیف غربی را به جامعه اسلامی ایران تحمیل کند.
*برپایی هیئت سینهزنی توسط سپاه ناحیه صومعهسرا
هرساله به مناسبت فرا رسیدن ایام حزن و اندوه شهادت بی بی دو عالم، دخت گرامی پیامبر گرامی اسلام مراسم عزاداری و سینه زنی بصورت دسته عزاداری در سطح خیابان توسط سپاه پاسداران این شهرستان با شکوه خاصی برگزار میشود.
مردم این دیار از محبان و شیفتگاه خاندان اهلبیت عصمت و طهارت(ع) هستند و در برپایی مراسم مذهبی بویژه در سوگ امالائمه با شور و هیجان خاصی به عزاداری و سینهزنی میپردازند.
گفتنی است، حضرت فاطمه(س) در بیستم جمادیالثانی سال پنجم بعد از بعثت در مکه دیده به جهان گشود، پدر ایشان رسول گرامی اسلام و مادر بزرگوارشان حضرت خدیج(س) است.
زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه از مشهورترین القاب و امالحسین، امالحسن، امالائمه و امابیها از جمله کنیههای ایشان است.
بیشتر مفسران شیعی و عدهای از مفسران بزرگ اهل تسنن نظیر فخر رازی با توجه به آیه آغازین سوره کوثر، حضرت فاطمه(س) را خیر کثیر و باعث بقا و گسترش نسل و ذریه پیامبر اکرم(ص) ذکر کردهاند.
حضرت زهرا(س) بنا بر قول مشهور تنها 95 روز پس از رحلت رسول خدا در این دنیای فانی زندگی کرد.
نظر شما