محمد حسن نامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در آینده به خاطر دست کاری بسیاری که بشر در اقلیم جغرافیایی و جو ایجاد می کند هر روز بایستی منتظر مخاطرات بیشتری نسبت به گذشته باشیم زیرا که به همین دلیل امسال بیشتر از سال گذشته و دهه قبل، مخاطراتی در پیش رو خواهیم داشت.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور عنوان کرد: تنها راه جلوگیری از مخاطرات، پرداختن به مولفه پیشگیری است که خصوصا در حوزه سیلاب پیشگیری یکی از عوامل مهم است و در حوزه سیلاب بایستی آبخیزداری را توسعه دهیم، آبخیزداری در بخش بالای آبخوان داری در قسمت میانی زیرمجموعه آبخوان داری، بخش سیلاب و زدن چاه نیمه ها جهت انتقال آب بیشتر به سفره های زیرزمینی است.
نامی اظهار کرد: اخیرا یک دهه ای است که در دنیا زدن سدهای زیرزمینی مورد توجه است که هم آب را بهتر نگه می دارد و هم آب را بهتر به حوزه ها یا سفره های زیرزمینی منتقل می کند، همچنین از تبخیر جلوگیری می کند.
نامی افزود: خیلی از سدها بیش از نیمی از گل و لای پر شده و نیمی از آب را از دست داده ایم، در چهارماه گرمای سال که از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مهرماه است حدود یک سوم تبخیر می شود و بایستی به آن بپردازیم.
وی اضافه کرد: از ۴۶۰۰ کیلومتر رودخانه ای که از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می کند بیرون از شهرها و روستاها به عهده وزارت نیرو، داخل شهرها و روستاها در شهر وظایف شهرداری است و در روستاها وظایف دهیاری ها است.
نامی بیان کرد: در برخی جاها اعتبار نیست که باید کمک شود خیلی از شهرداری ها و دهیاری ها میزان بودجه لازم را برای انجام این کار ندارند که داریم برنامه ریزی می کنیم کمک شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اکثرا شهرها و روستا وقتی مورد بازدید قرار می گیرد مشاهده می شود نخاله را کنار رودخانه می ریزند که در برخی مواقع قطعات بزرگ هستند و وقتی آب می آید ابتدا پل ها را می بندد و از همین جا مشکل بحران شروع می شود.
نامی افزود: شهرهایی که طرح جمع آوری آب های سطحی را ندادند تا قبل از پایان سال ارائه دهند تا بودجه در نظر گرفته شود خیلی از این موارد در این طرح باید پیش بینی شود و پیوست آن، طرح توجیهی قابل قبول باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از پل و رودخانه ها نیازمند تامین اعتبار در سال ۱۴۰۲ است، افزود: قسمتی از رودخانه ها حرائم رودخانه ساخته شده که نیاز است توجه شود زیرا که در آینده شاهد سیلاب و خسارت خواهیم بود، در این خصوص باید برنامه های لازم صورت گیرد و تلاش خواهیم کرد میزان قایل توجهی از بودجه لازم پیش بینی شود.
نظر شما