شخصیتی مثل حاج قاسم سلیمانی در حوزه هنر خود به خود قریحه ها را به جریان می اندازد   

محمدهادی خاکی با بیان اینکه گروه های سرود بسیاری دغدغه تولید سرود با محوریت سردار دلها دارند گفت: شخصیتی مثل حاج قاسم سلیمانی در حوزه هنر خود به خود قریحه ها را به جریان می اندازد.

به گزارش خبرنگر فرهنگی خبرگزاری شبستان، در آستانه سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی رویداد سرود و جایزه هنری «روایت سرباز» یازدهم دیماه با اجرای گروه های منتخب از سراسر کشور و معرفی گروه های برگزیده  در تالار وحدت برگزار می‌شود؛ درباره برگزاری این رویداد با «محمدهادی خاکی»، دبیر رویداد سرود «روایت سرباز» به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

 

سابقه برگزاری  رویداد سرباز به چه زمانی باز می گردد؟

 اولین رویداد «روایت سرباز» به سال 99 و اولین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برمی گردد؛  در اولین دوره بنیاد فرهنگی و هنری رودکی در پاسداشت یاد و راه سپهبد شهید قاسم سلیمانی اقدام به برگزاری مسابقه عکس خبری با عنوان «روایت سرباز» کرد تا ادای دین جامعه هنری کشور به این شهید والامقام باشد.

 

 امسال رویداد «روایت سرباز» با تمرکز بر  سرودهایی با محوریت سردار سلیمانی برگزار می شود؟

 امسال این رویداد هنری با تمرکز بر سرود با همکاری بنیاد مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی و بنیاد رودکی برگزار می‌شود؛ و نگاه ما  در دبیرخانه این رویداد این است که آثار  سرود تولید شده  با محوریت سردار شهید سلیمانی را بررسی کنیم و تمام تلاش مان بر این بوده که آثار دریافتی منتخب آثار با کیفتی باشند.

 

نحوه انتخاب سرود های رویداد «روایت سرباز» چگونه است؟

این آثار در هیئت انتخابی متشکل از دکتر ریاحی، هادی آرزم و سیدمحمد میرزمانی، از استادان پیشکسوت موسیقی مورد ارزیابی قرار می گیرند، در این رویداد 51 اثر از 34 گروه منتخب از سراسر کشور برای فاز نهایی بررسی شده است و  در نهایت 7 اثر  برای اجرا انتخاب شده اند.

 

مشارکت گروه های سرود  شهرستان ها در رویداد «روایت سرباز» چگونه بوده است؟

ظرفیت استان ها برای  تولید سرود ظرفیت بسیار بالایی است، تا امروز گروه های سرود زیادی بر اساس دغدغه های شخصی و نذر فرهنگی مطالباتی برای تولید  سرود برای حاج قاسم سلیمانی  داشتند و  نگاه ما برای حمایت از این گروه ها نگاه جدی بود؛ همانطور که می دانید   در ادبیات و کلام  با حاج قاسم  سلیمانی بیشتر جوششی برخورد می شود نه پوششی چون شخصیت  حاج قاسم سلیمانی فرا سیاسی است.

 

ویژگی سرودهایی که برای سردار دل ها ساخته می شود چیست؟ آیا قابلیت ماندگاری دارند؟

این سرود ها  ثروتی هستند که باید نسل به نسل به آیندگان منتقل شود؛ در رثای سردار شهید قاسم سلیمانی آثاری از بزرگان تا نونهلان تولید و منتشر شده است، در حوزه هنر شخصیتی مثل حاج قاسم سلیمانی  خود به خود قریحه ها را به جریان می اندازد.

 

مدیای سرود چگونه ارزش ها و آرمان های حاج قاسم را بیان می کند؟

سرود یک مسئله ملی و اجتماعی است که نسبت به هر موضوعی در هر دوره ای هویت خود را نشان می دهد؛ آنچه در  کلام سرود  دیده می بیان مسئله روز  است که آن را با زبان شاخصی نشان می دهد.  در مسئله حاج قاسم سلیمانی سرود به آن چیزی که وظیفه اش  بوده عمل کرده و در این راه از زبان های مختلف و گویش های مختلف بهره برده است.

 

آیا کشورهای حوزه مقاومت و سرودی برای حاج قاسم تولید کرده است؟

بله؛ کشورهای حوزه مقاومت سرود هایی برای حاج قاسم سلیمانی تولیدکرده اند، مسئله سردار دلها جریان خروش قلب است، زبان بیان حاج قاسم سلیمانی استکبارستیزی و زبان شهادت است و در همین راستا سرودهایی تولید شده است.

 

آیا در مباحث ارزشی در حوزه سرود کارهایی پژوهشی صوت گرفته است؟

در مسئله هنری و در موسیقی که سرود ذیل آن قرار می گیرد باید کار جهادی صورت بگیر، در سرود خیلی کم کاری هست و باید پژوهش هایی صورت بگیرد، در این رویداد خیلی حرفه ای به سرود پرداخته می شود که در راستای اهداف حاکمیت  در حوزه هنر است که جای تقدیر و تشکر دارد.

 

 

 

کد خبر 1243520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha