خبرگزاری شبستان – سرویس فرهنگی- مریم داوری: کتاب «حاج قاسم سلیمانی» اثری مشترک از حجت الاسلام طاهر خوش ساروی و علی باباجانی منتشر شده است. این کتاب در دو قالب شعر و داستان زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی از ولادت تا شهادت را برای کودکان و نوجوانان تبیین کرده است. کتاب «حاج قاسم سلیمانی» شامل 20 داستان است که در پایان هر داستان دو بیت شعر در مورد آن داستان آورده شده است. به مناسبت سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی گفتگویی با حجت الاسلام طاهر خوش ساروی نویسنده کتاب «حاج قاسم سلیمانی» ترتیب دادیم. وی تا کنون بیش از 70 عنوان کتاب در حوزه دین و اخلاق به رشته تحریر در آورده است. قسمت دوم و آخر این گفتگو بدین شرح است:
استقبال از کتاب «حاج قاسم سلیمانی» چقدر بوده است؟
کتاب «حاج قاسم سلیمانی» توسط انتشارات ارمغان کوثر چهار مرتبه تجدید چاپ شد. در ماه اول انتشار، چاپ نخست آن تمام شد و به چاپ دوم رسید. این کتاب از سوی انتشارات استقامت قم نیز دو بار به چاپ رسیده و خوشبختانه استقبال خوبی از آن به عمل آمده است.
نوشتن این کتاب چقدر زمان برد؟
نوشتن کتاب «حاج قاسم سلیمانی» یک ماه زمان برد و بنده از شیخ محمد کاظمی کیاسری که از مشاوران ارشد سردار قاسم سلیمانی بود نیز مشورت گرفتم.
شهید سلیمانی را در کتاب «حاج قاسم سلیمانی» از چه بعدی به کودکان و نوجوانان معرفی کردید؟
بنده با توجه به مخاطبم که کودک و نوجوان بود، تلاش کردم بعد تربیتی را مد نظر قرار دهم و بیشتر خصوصیات اخلاقی و شخصیتی حاج قاسم را در قالب داستان به زبان ساده برای بچه ها تبیین کنم، به عنوان مثال در مورد احترامی که حاج قاسم به پدر و مادر خود می گذاشت و یا توسلی که به معصومین(ع) داشت برای بچه ها در قالب داستان نوشتم. از روحیه سرباز بودن و مطیع بودن حاج قاسم نسبت به ولی زمان خود نیز نوشتم.
نویسندگان کودک و نوجوانی که در مورد شهید حاج قاسم سلیمانی می نویسند چه نکاتی را باید مد نظر داشته باشند؟
مهمترین مسئله نگارش برای مخاطب کودک و نوجوان ساده نویسی است. باید با زبان داستان، شعر و نقاشی های متناسب که در هر صفحه می آید با قلم روان در مورد حاج قاسم بنویسیم. نکته حائز اهمیت این است که نویسندگان باید از واژه ها و الفاظ سنگین و سخت پرهیز کنند و سعی کنند روان و در قالبی نو کتاب بنویسند تا بچه ها جذب شوند.
معرفی شهدا از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی به قشر کودک و نوجوان را تا چه اندازه لازم و ضروری می دانید؟
نوشتن از شهدا برای کودکان و نوجوانان که در سن الگو پذیری هستند، یک ضرورت است. کودکان ما باید با شهدا، زندگی و منش آنها آشنا شوند این آشنایی به نوعی ترویج روحیه شهادت، ایثار و از خود گذشتگی است. بر این اساس لازم است که نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان به این مساله توجه کنند و با زبانی ساده و روان و البته جذاب به معرفی شهدا بپردازند. به عنوان مثال ما با نوشتن درباره شهید سلیمانی برای کودک و نوجوان، آنها را با مکتب سلیمانی آشنا می کنیم و آنها آماده درس پذیری از این مکتب می شوند.
کیفیت و کمیت کتاب هایی که در مورد حاج قاسم سلیمانی نوشته شده است را چگونه ارزیابی می کنید؟
کتاب های بسیاری در مورد حاج قاسم سلیمانی نوشته شده است. تعدادی از این کتاب ها بازاری است. اکثر کتاب ها نیز شبیه هم هستند. هر چقدر در مورد حاج قاسم سلیمانی کتاب نوشته شود، کم است. نویسندگان باید بر محتوا و کیفیت اثر هم تکیه کنند. نیاز به کار زیادی در مورد حاج قاسم وجود دارد زیرا می توان از ابعاد مختلف به شخصیت این سردار بزرگ پرداخت. ابعاد شخصیت و زندگی شهید حاج قاسم باید به زیبایی برای تمام گروه های سنی تبیین شود.
گفتنی است، کتاب «حاج قاسم سلیمانی» اثری مشترک از علی باباجانی و حجت الاسلام طاهر خوش ساروی مشتمل بر ۴۴ صفحه برای گروه سنی کودکان و نوجوانان از سوی انتشارات ارمغان کوثر و استقامت قم منتشر شده است.
نظر شما