حاج‌قاسم بازسازی عتبات را با نگاه به ظهور دنبال می‌کرد/ سامرا را پایگاه امام زمان(عج) می‌دانست

مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان‌اینکه اجرای طرح توسعه سامرا آرزوی سردار سلیمانی بود، گفت: حاج قاسم سامرا را پایگاه امام زمان(عج) می‌دانست و بر بازسازی عتبات با هدف آماده‌سازی آنها برای استقبال از حضرت(عج) تاکید داشت.

خبرگزاری شبستان، گروه غدیر و مهدویت -آمنه مستقیمی: به مناسبت فرا رسیدن ۱۳ دی‌ماه، سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، و به منظور بررسی جایگاه انس و الفت با امام زمان(عج) در مکتب و سبک زندگی سیدالشهدای جبهه مقاومت با سردار «حسن پلارک»، مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس سپاه و فرماندهی پشتیبانی جبهه مقاومت و رئیس سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات، گفتگویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

 

نگاه و رویکرد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به بازسازی عتبات چگونه بود و چه اهدافی را در این فضا دنبال می‌کرد؟

 

فعالیت‌های سردار سلیمانی چندجانبه و دارای ابعاد مختلف فرهنگی، مذهبی، اجتماعی بود و صرفاً به عرصه نظامی محدود نمی‌شد، به عبارت دیگر، هر فعالیت و اقدام ایشان پیوست‌های مختلف داشت و افرادی که با ایشان کار می کردند به این مسئله علم داشتند.

در مسئله بازسازی عتبات عالیات نیز این رویکرد صادق بود هرچند که بازسازی عتبات پیچیدگی های خاص خود را داشت. وقتی حاج‌قاسم به مسئله عراق ورود کرد، مهمترین بحث دولت‌سازی بود به ویژه اینکه آمریکایی ها و دشمنان مردم عراق و جمهوری اسلامی، درصدد بودند رژیم مطلوب خود را روی کار بیاورند! در چنین شرایطی سردار سلیمانی مسئله بازسازی عتبات را با پیوست‌های سیاسی، فرهنگی و مذهبی به ویژه از نظر پیوند مذهبی میان مردم ایران و عراق را مطرح و پیگیری کرد.

سردار سلیمانی معتقد بود وجود اعتاب مقدسه در عراق و ایران و علاقه مردم و شیعیان هر دو کشور به زیارت این اعتاب، بر روابط بین ملت ها اثرگذار و امنیت‌آور است، لذا بر مسئله بازسازی سریع عتبات عالیات دستور اکید داشت و می گفت: بدون دخالت در کار عراقی ها، همراهی و مردم را وارد جریان این بازسازی کنید. به لطف خدا این ارتباط برقرار و پیشگویی حاج قاسم مبنی بر حضور جمعیت میلیونی در عتبات عالیات محقق شد.

 

 

 

 

سردار سلیمانی در روند بازسازی عتبات در عراق، به سامرا و حرمین امامین عسکریین(ع) و سرداب غیبت چه تاکید و نگاهی داشت؟

 

بازسازی حرمین سامرا به دلیل حمله تکفیری ها و تخریب آن با وقفه مواجه شد و پس از شروع نیز زمان بُرد، چون در سامرا به جای بازسازی ما ناچار به نوسازی شدیم و حرم ها اعم از ضریح مطهر، شبستان و گنبد نوسازی شد و تاحدودی هم توسعه یافت و به سرداب مقدس وصل شد. البته طرح توسعه حرمین و همراهی خیرانی از تهران و قم اجرا شد و ستاد بازسازی بر روند آن نظارت داشت.

سردار سلیمانی در سخنرانی‌ای قبل از شهادت‌شان در جمع کارکنان ستاد بازسازی عتبات عالیات بیان کرد: از آرزوهای من اجرای طرح توسعه سامرا است! ... این مهم اکنون در ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال پیگیری است.

 

 

مشرق نیوز - عکس/ حاج قاسم سلیمانی در حرم امامین عسکریین

 

 

این آرزو و نگاه سردار به بازسازی حرمین سامرا چقدر از نگاه مهدوی و ارتباط این شهر با امام زمان(عج) ریشه می گرفت؟

 

حاج قاسم سامرا را پایگاه امام زمان(عج) می دانست و معتقد بود ما جای حساس و ویژه ای هستیم و کار می کنیم، و سامرا مرکز فرماندهی تشیع و ظهور است؛ این اعتقاد قلبی حاج قاسم بود و بر این اساس بر بازسازی عتبات به ویژه سامرا تاکید داشت تا این مکان ها آماده پذیرایی و استقبال از امام زمان(عج) شوند.

عمده توسلات و کمک گرفتن های سردار سلیمانی از حضرت زهرا(س) بود و به بانوی دوعالم(س) عشق می ورزید، از آن حضرت(س) در مقاطع مختلف به ویژه دوران دفاع مقدس، امدادها گرفته بود! به عبارتی، حاج قاسم، شاه‌کلید گرفتن حوائج را یافته بود و توسلاتش به مادرسادات بود.

ایشان در ندبه های جمعه در دفاع مقدس، در مبارزه با داعش و ... شرکت می کرد و توسلات سه شنبه ها را انجام می داد و در سخنرانی ها به فرازهایی از دعای ندبه اشاره و بعضا فرازهایی از دعای توسل را زیر لب زمزمه می کرد.

 

سردار سلیمانی در حوزه ساخت و توسعه مساجد به موازات بازسازی عتبات چه نگاهی داشت و در این باره چه یادگارهایی از خود برجای گذاشته است؟

 

تمرکز ایشان صرفاً بر بازسازی و توسعه حرم ها نبود، ساخت مسجد در مناطق حضور شیعیان از اولویت های سردار سلیمانی بود و تاکید بر وجود و ساخت مسجد داشت لذا ده‌ها مسجد در مناطقی که ایشان مدیریت می کرد، ساخته شد. سردار همچنین در بحث ساخت مدارس و تلاش برای ریشه کن کردن بی سوادی، ساخت ورزشگاه برای جوانان و اماکن فرهنگی مذهبی دیگر نیز فعال بود و بناهایی را با تلاش خود به یادگار گذاشت.

ایشان مجموعه ای را که هم دانشگاه و هم مسجد (به معنای واقعی مصلی) بود با عنوان مسجد خاتم‌النبیین(ص) در شهر کابل طراحی و ایجاد کرد البته با همکاری مرحوم آقای دکتر محسنی و از محل وجوهاتی که در اختیار ایشان بود و با مدیریت بچه های ایرانی؛ مجموعه ای دارای مصلی و حوزه علمیه که نگین شهر کابل و محل تجمع شیعیان و اقامه نماز جمعه است.

همچنین، در نجف اشرف علی رغم همه امکانات حوزوی و حضور مرجعیت، بزرگ‌ترین مسجد جامع به نام «شهید محراب» را طراحی کرد که ظرفیت حضور 12 هزار نمازگزار را دارد، این مسجد بعد از صحن حضرت زهرا(س)، بزرگ ترین مجتمع شهر نجف محسوب می شود.

 

 

مجتمع فرهنگی شهید محراب آیت‌الله سید محمدباقر حکیم در نجف اشرف - رضوی

 

علاوه بر این، ساخت مساجد در جنوب و شهرک ها و روستاهای لبنان و یا مساجدی که اکنون در سوریه در دست ساخت هستند نشان از اهتمام سردار سلیمانی به توسعه مساجد دارد.

 

انس با امام زمان(عج) و مسجد چه تاثیری در ساخت مکتب سلیمانی داشته است؟

 

اقدامات سردار سلیمانی، اقدامات خاص و ویژه ای در احکام و فقه دینی ما نیست بلکه همه آنچه به عنوان مکتب سردار می شناسیم مکتب دینی ما است منتها اهتمام و جدیت درباره اجرای موضوع در سردار دل‌ها بی‌نظیر بود؛ هرچند دیگرانی هستند که از این قسم کارها کرده اند البته گمنام مانده اند چنان که حاج قاسم تا قبل از شهادت گمنام بود!

الگوگیری از مکتب حاج قاسم یعنی عمل به همان شیوه ها و سیره سردار سلیمانی در موضوعات و ابعاد مختلف اخلاقی، دینی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی و ... . جدیت و پشتکار و پیگیری و باور به کارها حاج قاسم را متفاوت کرده است ایشان باور داشت می توان این کارها را کرد و با وعده الهی، پیروزی ما قطعی است و این اعتقاد را از شعار و حرف به میدان عمل درآورد.

 

کد خبر 1244292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha