به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بهمن ماه امسال در موزه هنرهای معاصر و موسسه صبا برگزار می شود، اما این روزها آثار رشتههای تصویرسازی، حجم(مجسمه، سرامیک و چیدمان)، خوشنویسی، طراحی گرافیک، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، نقاشی، نگارگری به صورت جداگانه داوری می شوند، درباره کیفیت آثار رسیده به پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و اثر گذاری جشنواره با «علی بحرینی» داور بخش نقاشی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
سطح کیفی آثار رسیده به پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را چگونه ارزیابی می کنید؟
من توقع آثار بهتری در این دوره از جشنواره داشتم کارها از لحاظ کیفی زیاد مورد قبول من نبود؛ در بخش نقاشی حدود هزار و سی اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که 100 اثر در دو مرحله داوری برگزیده شد که به هنرمندان اعلام شد اصل آثارشان را تا 5 بهمن به دبیرخانه ارسال کنند و پس از آن داوری نهایی برای نمایش آثار انتخاب می شود. در مرحله چهارم داوری برگزیدگان نهایی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مشخص می شوند.
در داوری آثار پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر چه مواردی را مورد توجه قرار دادید؟
امسال داوری آثار بر این اصل استوار بود که آثار محتوا محور باشند و حرفی برای گفتن داشته باشند و در کنار آن به تکنیک ها، هارمونی رنگ و فضاسازی توجه داشته باشند؛ تیم داوری آثار بخش نقاشی تیم قوی بودند که برای انتخاب آثار حساسیت داشتند که آثاری که به جشنواره راه پیدا می کنند جریان ساز باشند و خلاهای فرهنگی هنری را پر کند.
داوری هر بخش به طور مجزا صورت می گیرد؟
بله؛ داوری بخش های مختلف جداگانه صورت می گیرد و مثلا بخش های نگارگری، تذهیب و خوشنویسی جداگانه است و همه بخش ها داوران خاصی دارند. دلیل اینکه آثار تعدادشان کم شده که هر اثر در گروه خاصی داوری جداگانه شده است.
چرا تعداد آثار رسیده به پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نسبت به دوره های گذشته جشنواره کمتر شده است؟
ناآرامی کنونی کشور و گرانی متریال هنری دست به دست هم داده است که تعداد آثار این دوره جشنواره نسبت به دوره های گذشته کمتر باشد، گرانی متریال هنری را در ابعاد آثار این دوره می توان دید اغلب آثاری که ما دیدیم آثاری در ابعاد کوچک بودند.
پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر چه تفاوتی با دوره های قبل دارد؟
من آثار دوره گذشته جشنواره را به طور کامل ندیده بودم به این خاطر نمی توانم در این مقطع داوری درباره آنها انجام بدهم که این گونه است ولی به طور کلی من از کیفیت آثار این دوره از جشنواره راضی نبودم. همانطور که می دانید جشنواره هنرهای تجسمی فجر یکی از رویدادهای مهم کشوری است اگر قبل از برگزاری جشنواره فجر جشنواره را در استان ها برگزار می کردیم و بعد برگزیدگان استانی به جشنواره راه پیدا می کردند این خیلی بهتر بود، الان بسیاری از دانشگاه ها و مراکز علمی و استان ها در جریان برگزاری جشنواره نیستند. اگر این رویکرد عمومی بود هنرمندان بیشتری درگیر این رویداد می شدند و قطعا جشنواره اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
نظر شما