انگور خراسان شمالی، نخستین منبع سرمایه گذاران برای گردشگری کشاورزی

خراسان شمالی یکی از قطب های تولید انگور در کشور است که از دیر باز مردم این خطه به باغداری مشغول بوده و به علت کم آبی که در استان حاکم است انگور توانسته با محیط، سازگار شده و یکی از محصولات تاثیر گذار در معیشت مردم باشد.

خبرگزاری شبستان- خراسان شمالی،

 

شهریورماه هر ساله فصل چینش دانه های رنگارنگ انواع انگور در قطب تولید خراسان شمالی است، همزمان با طلوع خورشید دسته دسته کارگران زحمت کش با سبد و قیچی در دست وارد مزرعه می شوند و به آرامی و حساسیت خاص اقدام به چیدن این محصول می کنند.

 

 

زن و مرد، پیر و جوان در آفتاب گرم و سوزان در حالی که دستکش بر دستان داشته و کلاه حصیری نیز بر سرگذاشته، پاورچین پاروچین با گام های آهسته و حساسیت خاص راه عبوری این میم های انگور خوشه های طلایی سبز با کیفیت را طی می کنند و در تلاش و تکاپو برای چیدمان درست این محصول پردرآمد هستند.

 

 

تماشای باغ های سرسبز انگور چشم هر بیینده ای را به خود جلب می کند، محصولی که در فصل برداشت اشتغالزایی و درآمدزایی خوبی به دنبال دارد.

 

 

وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ ارقام عمده انگور استان شامل کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل و یاقوتی، انگور سیاه و پیکامی است اما در چند سال اخیر ارقام جدید وارد استان شده است که هم اینک برخی از ارقام به باردهی رسیده اند.

 

 

از مجموع انگور تولیدی این استان ۱۰۵ هزار تُن کشمشی، ۷۰ هزار تُن کلاهداری و مابقی شامل دیگر گونه ها است و در مجموع کل بیش از ۹۰ درصد تولیدات انگور استان از گونه های کشمشی و کلاهداری است.

 

 

ظرفیت هایی بالای تاکستان های خراسان شمالی و رقابت در سطح کشور

 

این استان از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.

 

 

در خراسان شمالی ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار تاکستان وجود دارد که از این سطح حدود ۶ هزار هکتار آن دیم است و بیشتر محصول آن نیز انگور کلاه داری است.

 

 

ارزش اقتصادی انگور استان، هفت هزار میلیارد ریال برآورد شده است و با توجه به کیفیت بالای انگور کشمشی تولیدی خراسان شمالی ظرفیت صادرات سالانه این گونه انگور ۱۵ هزار تُن است.

 

 

ارزش بالای اقتصادی انگور این استان، راندمان بالای تولید در سطح کشور، استقبال در بازارهای جهانی، کیفیت و مرغوبیت بالا، افزایش ارقام جدید، ماندگاری بالا از جمله عللی است که باعث شده  تا سرمایه گذارانی از سایر استان ها خراسان شمالی را پیشرو برای گردشگری کشاورزی انتخاب کنند و با عزم و اراده قوی در این راه گام بردارند.

 

 

خراسان شمالی از جمله قطب های مهم تولید انواع انگور در کشور است، کیفیت، مرغوبیت، طعم و ماندگاری بالای این محصول زبازند عام و خاص است و این منطقه همواره توانسته تمامی فرآیندهای این محصول از غوره گرفته تا شیره، سرکه و همچنین فرآوری کشمش را به بهترین شیوه به بازار داخلی  عرضه کند.

 

 

این استان در تازه خوری انگور و همچنین فرآوری این محصول ظرفیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند علاوه بر ثبات و تعادل در قیمت‌ها به صادرات و ارزآوری در کشور منجر شود.

 

 

در کنار اقلیم متفاوت این منطقه، زمین حاصلخیز خراسان شمالی  به تولید انگور ترد و خوشمزه در این منطقه منجر شده تا علاقه‌مندان انگور بتوانند محصول با کیفیت خود را از خطه تأمین کنند.

 

 

باغ های انگور خراسان شمالی بیشترین درخواست سرمایه گذاران گردشگری کشاورزی

 

تنوع اقلیمی و موقعیت آب و هوایی استان، بستر مناسبی برای گردشگری کشاورزی به شمار می‌رود، با توجه به ظرفیت‌های موجود در این حوزه امید می رود در عرصه جذب گردشگر و ارتقاء شرایط گردشگری  اتفاقات خوبی در استان رقم خواهد خورد.

 

 

طی دو سال اخیر با توجه شرایط اقلیمی استان و ظرفیت های حوزه گردشگری خصوصا انگور، زمینه ای جهت ورود سرمایه گذاران به این خطه از استان و اقدام برای گردشگری کشاورزی شده است که این خود باعث می شود تا کشاورزان علاوه بر کشاورزی در حوزه گردشگری نیز درآمدزایی داشته باشند.

 

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: طی دو سال شروع گردشگری کشاورزی در این استان، دو مجوز در مساحت ۱۰ هکتار برای باغ های انگور در شهرستان های بجنورد و شیروان صادر شده است.

 

 

ابوالفضل اسماعیلی اظهار کرد: اینک ۶ طرح گردشگری کشاورزی با اختصاص ۲۰ هکتار از باغ‌های این استان در شهرستان های بجنورد، شیروان، اسفراین و مانه و سملقان در دست اجرا است که موافقت اصولی برای آنان صادر شده است.

 

 

وی خاطرنشان کرد: طرح های در دست اجرا شامل باغ های کلیه عناصر(هلو، انگور، زعفران، گلخانه، پرورش ماهی) و غیره است که بیشترین طرح ها و سرمایه گذاری توسط متقاضیان در زمینه انگور به خاطر کیفیت و مرغوبیت می باشد.

 

 

اسماعیلی عنوان کرد: برای این حوزه گردشگری زیرساخت خاصی لازم نیست، معرفی باغ از صفر تا صد لازم است و داشتن سرویس بهداشتی و احداث کافی شاپ باید انجام شود.

 

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: مناطق مستعد گردشگری کشاورزی در این استان بستگی به اولویت کشاورزی دارد که در بجنورد انگور، شیروان و فاروج زعفران و مانه و سملقان کلیه باغ ها شامل هلو،سیب، شلیل و انگور مستعد هستند.

 

 

اسماعیلی افزود: طرح های مزبور هنوز به بهره برداری نرسیده اند زیرا که تاکنون پروانه بهره برداری نگرفتند(درگیر یه سری استعلام هستند)، تا پایان امسال ۳ طرح پروانه اخذ خواهند کرد، با اخذ پروانه، تسهیلات یا بودجه از محل وزارتخانه برای آنان پرداخت می شود که سقف آن نامحدود است.

 

 

وی بیان کرد: با دو مجوز صادر شده در بجنورد و شیروان برای ۷۰ نفر در محصول انگور با ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است.

 

 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی اضافه کرد: مجریان این طرح ها ۷۰ درصد تسهیلات خواهند گرفت و مابقی نیز آورده متقاضی محسوب می شود.

 

 

وی عنوان کرد: اختصاص تسهیلات در این حوزه سقف ندارد و همچنین اجرای این طرح ها درآمد خوبی نیز برای متقاضان خواهد داشت چرا که از ناحیه فروش محصول سودی خوبی برای آنان حاصل خواهد شد.

 

 

وی با اشاره به اینکه تلفیق گردشگری و کشاورزی بسترساز توسعه و افزایش ثروت در منطقه است تصریح کرد: توسعه گردشگری کشاورزی در مناطقی که ظرفیت لازم برای توسعه گردشگری را دارند، یکی از راهبردهایی است که برای تقویت نواحی روستایی می تواند خوب باشد زیرا که گردشگری کشاورزی می‌تواند با توجه به گوناگونی محیطی و مزیت‌های نسبی موجود در آن به عنوان یکی از عرصه‌های تنوع بخشی به اقتصاد روستایی مدنظر قرار گیرد.

 

 

 

کد خبر 1245796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha