به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مرور تاریخ انقلاب اسلامی نشان از نقشآفرینی ویژه مساجد و مسجدیها دارد، این نقش به قدری پررنگ است که در همه ادواره انقلاب دشمنان مسجد را نقطه آماج حملات خود قرار دادهاند، چنانکه در اغتشاشات اخیر به مساجد متعددی حمله شد ...؛ به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر انقلاب و در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمین «حمید رسایی»، عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی به بررسی چرایی دشمنی ها با مسجد پرداختهایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
دشمنان در آشوب های اخیر به بسیاری از مساجد و هیئت های مذهبی و حوزه های علمیه تعرض کردند و آنها را به آتش کشیدند، دلیل این همه قساوت و وحشی گری نسبت به مساجد و کانونهای مذهبی چیست؟
ترس دشمن از تربیت دائمی نیروهای جهادی و انقلابی در این مراکز و به صورت ویژه مساجد دلیل این همه تعرض و حمله به مساجد است. وقتی مساجد برای انقلاب اسلامی نیرو تربیت می کنند، نیروهایی که جان خود را در دفاع از دین و نظام مقدس جمهوری اسلامی و مکتب قرآن و اهل بیت (ع) و حرم های اهل بیت (ع) و همه آزادگان در سراسر جهان نثار می کنند، قطعا دشمن تلاش می کند مردم را از حضور در خانه های خدا بترساند و به موازات می کوشد جایگاه ارزش های دینی و مساجد را در نگاه مردم تضعیف کند. به همین دلیل آشوبگران در نقاط مختلف کشور به بسیاری از مراکز دینی و فرهنگی از جمله مساجد و حوزه های علمیه حمله کردند و بسیاری از آنان را به آتش کشیدند البته این همه وحشی گری و خباثت دشمنان هیچ تاثیری در اراده مردم برجای نگذاشت.
عملکرد مساجد را در روشنگری در زمینه توطئه های دشمنان چگونه ارزیابی می کنید؟
همه مساجد از کوچک و بزرگ تا شهری و روستایی در حوادث اخیر در زمینه روشنگری فعال و میزبان شخصیت های مختلف کشور و تحلیلگران برجسته بودند که همین جلسات و نشست ها و برنامه ها در مقابله با دشمنی آشکار دشمن در حوادث اخیر بسیار موثر بود. نکته ای که در مساجد به خوبی طرح و برای مردم مورد قبول واقع شد این بود که اغتشاشات اخیر از جنس فتنه نبود بلکه یک جنگ آشکار و واضح بود که با بیداری و عدم همراهی مردم و روشنگری همه دلسوزان نظام از ائمه جماعات و بسیجیان فعال در مساجد تا مبلغان و خطبا و استادان دانشگاه ها به جایی نرسید و به تعبیر مقام معظم رهبری، نقشه جامع دشمن و جنگ ترکیبی آنان به دلیل محاسبه غلط بی اثر شد.
آیا نهادهای مسجدی هم توانستند در وسط این همه جنگ تبلیغی و به تعبیر مقام معظم رهبری، جنگ ترکیبی در جذب مردم به ویژه قشر خاکستری موفق باشند؟
از همه مهم تر نقش ائمه جماعات است که باید مهارت های جذب نسل جوان را یاد بگیرند و آن را به بهترین شکل اجرا کنند. سواد رسانه ای در این زمینه بسیار مهم است و دستگاه های مربوطه باید در این زمینه نشست های مختلف را برای ائمه جماعات برگزار کنند. نگاه مردم در مساجد ابتدا به ائمه جماعات است بنابراین، سواد و مهارت و شخصیت و اخلاق آنان در جذب نسل جوان بسیار مهم است. الحمدالله روحانیون ما از جنس مردم هستند و درک خوبی از نگاه مردم و مشکلات ملت دارند و همین موجب شده است که هیچ اقدامی حتی شدیدتر از اتفاقات چند ماه گذشته مانع جدایی مردم از آنان نشود.
عملکرد اعضای بسیج و کانون های فرهنگی هنری را در حوزه جهاد تبیین چگونه ارزیابی می کنید؟
نیروهای بسیجی از روز اول تشکیل این نهاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا الآن، کارنامه درخشانی داشتند و در فتنه ۸۸ نیز بسیار خوب عمل کردند. در مقابله با آشوب های اخیر نیز همسو با جهاد تبیین که مورد تایید مقام معظم رهبری است عملکرد نیروهای بسیجی بسیار خوب است. اعضای کانون های فرهنگی هنری نیز که در برخی از مساجد فعالیت دارند، مطلوب است. همه دست به دست هم دادند و با اتحاد مثال زدنی در برابر تهدیدات و توطئه های دشمنان ایستادگی کردند. قبلا هم گفتم که آشوب های اخیر در کنار همه خسارت ها و لطماتی که ایجاد کرد، تلنگرهایی برای ما داشت و با بیداری مردم، موجب شد وحدت نیروهای انقلابی در مساجد تقویت شود. درمجموع باور دارم عملکرد بیش از شصت درصد از مساجد در حوزه جهاد تبیین و مقابله با توطئه اخیر دشمن در جنگ ترکیبی، خوب بوده است و بقیه مساجد نیز فعالیت هایی داشتند که البته باید گسترش یابد.
به عنوان شخصیتی که سابقه نمایندگی مجلس و عضویت در دستگاه های فرهنگی کشور را دارید، عملکرد مساجد را در حوزه جهاد تبیین چگونه ارزیابی می کنید؟
اگر از حوادث اخیر بگذریم که همانطور که گفتم عملکرد بیش از شصت درصد از مساجد کشور بسیار خوب و امیدوارکننده است، در مجموع نیز عملکرد مساجد در حوزه جهاد تبیین خوب است. تقریبا همه مساجد کشور به ویژه آنهایی که امام جماعت راتب و ثابت دارند، مرتبا جلسات بصیرتی دارند. البته برخی از مساجد به دلیل مشکلات مالی کمتر می توانند چنین برنامه هایی برگزار کنند که لازم است دستگاه های مختلف از این مساجد کم برخوردار برای برگزاری چنین برنامه هایی حمایت کنند. یکی از مشکلات این است که برخی از مساجد، امام جماعت ندارند و برخی دیگر نیز اصلا امام جماعت، راتب یا نائب ندارند. مسئولان باید فکری برای حل این مشکل کنند.
نظر شما