شاخص چاقی شکمی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ۱۱ درصد است/ چاقی بستر ساز سرطان

مهدی بحرینی گفت: خوشبختانه شاخص چاقی در تمامی گروه های سنی حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به شاخص کشور آن بیشتر است و این شاخص در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ۱۱ درصد می باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ظهر امروز (۲۷ دی ماه) به مناسبت سالروز سیزدهمین بسیج ملی تغذیه، نشست خبری مدیر گروه بهبود تغذیه و سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در معاونت بهداشتی این دانشگاه برگزار شد.

 

مهدی بحرینی در این نشست، گفت: چاقی شاید یک بیماری تلقی نشود اما بسترساز بسیاری از بیماری ها همچون دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی است.

 

کارشناس واحد بهبود تغذیه و سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: هر گاه فرد بیشتر از نیاز بدن کالری و انرژی دریافت کند، بدن دچار چاقی می شود که میزان زیادی از افراد جامعه با چاقی شکمی مواجه هستند.

 

وی با تاکید بر این که افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلا به سرطان دارند، اظهار کرد: چاقی در بانوان موجب ابتلای آنها به سندروم پلی کیستیک و در نتیجه ناباروری و همچنین سقط جنین می شود.

 

بحرینی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت، ما موظفیم، زنان باردار و شیرده دچار سوءتغذیه و نیازمند را براساس شاخصه های تغذیه ای شناسایی کرده و سپس تحت پوشش برنامه های حمایتی خود قرار دهیم که در نهایت آنها به بنیاد علوی و کمیته امداد معرفی می شوند.

 

متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: زوجین جوانی که اضافه وزن دارند را از طریق پایگاه های بهداشتی به کارشناسان تغذیه معرفی می کنیم و تا به وزن ایده آل برسند.

 

وی چاقی را مرگ خاموشی دانست و تصریح کرد: متاسفانه چاقی بیماری ها را تشدید می کند بنابراین باید با فرهنگ سازی تغذیه سالم جلوی چاقی جمیعت را بگیرم و در این راستا اصحاب رسانه می توانند به ما کمک شایانی کنند.

 

بحرینی عنوان کرد: در جنوب کرمان بیماری های مرتبط با تغذیه ناسالم همچون دیابت و سرطان پروستات در مردان و سرطان برست در زنان شایعه است.

 

کارشناس واحد بهبود تغذیه و سلامت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به این که کاهش وزن باید اصولی باشد، تاکید کرد: مصرف آنتی اکسیدان هایی مثل میوه و سبزیجات و همچنین رژیم اصولی تحت نظر کارشناسان تغذیه می تواند تاثیر بسزایی در کاهش وزن داشته باشد.

 

وی با بیان این مطلب که خوشبختانه شاخص چاقی در تمامی گروه های سنی حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به شاخص کشور آن بیشتر است، اظهار کرد: این شاخص در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ۱۱ درصد می باشد.

 

بحرینی کم تحرکی را یکی از عوامل ابتلا به چاقی برشمرد و افزود: کرونا موجب شد تا چاقی و اضافه وزن روند افزایشی پیدا کند و جمعیت شهری جیرفت دارای بیشترین شاخص چاقی شکمی در جنوب کرمان است.

 

متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی ورزش را عامل موثری در جلوگیری و کاهش اضافه وزن دانست و گفت: ورزش های هوازی مثل پیاده روی با سرعت تند، دوچرخه سواری و شنا بهترین روش برای کاهش وزن هستند.

 

وی با اشاره به این که شیب کاهش وزن باید ملایم باشد، ابراز کرد: بدن تا حد لازم باید از کالری دریافت کند و رژیم های غیر اصولی متاسفانه افراد را دچار سوء تغذیه می کند و کمترین عارضه آن بروز مشکلات عصبی در فرد است.

 

بحرینی در خاتمه تاکید کرد: هیچ دارویی گیاهی و شیمیایی صد در صد در کم کردن وزن معجزه نمی کند بنابراین مردم به تبلیغات داروها و مکمل های لاغری توجه نکنند.

کد خبر 1247196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha