به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، منال فنجان، پژوهشگر و استاد دانشگاه بغداد در ششمین همایش بین المللی بانوی مهر گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زنان عالم است که در درجه اول در کنار همسر و فرزندان به انجام وظایف می پردازد. در کنار امیرالمومنین از حریم ولایت دفاع می کند و پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام یار و همراه امام علی (ع) است.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) در دفاع از ولایت جهادگر، عبادتگر و بنده خاضع خدا بود، گفت: آن حضرت این سه وظیفه را از هم جدا نکرد و از نظر اسلام نیز این سه چیز با هم منافاتی ندارد و در مجموع کامل کننده شخصیت انسان است.
استاد دانشگاه بغداد با بیان اینکه باید درسی که از مقامات شریفه عصمت و طهارت حضرت فاطمه (س) می گیریم در زندگی اجرا کنیم، تصریح کرد: زمانی که در مورد مهمترین الگو صحبت می شود، باید ببینیم نقش زن مسلمان در زندگی چیست.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) الگویی برای زن مسلمان و غیر مسلمان است، تصریح کرد: باید بدانیم آیا زن می خواهد وجود خود را در کنار مرد و در تمام عرصه ها ثابت کند یا اینکه جایگاه انسانیت و خلافت و ایجاد آسایش مسئله او است.
این پژوهشگر تاکید کرد: خداوند زن و مرد را با هم خلیفه روی زمین قرار داده و علت این امر برای نتیجه بخشی حیات است و حیات و زندگی عبث و بیهوده نبوده و نقش زن را در این رابطه باید پیدا کنیم.
فنجان تصریح کرد: زن رسالتی دارد در کنار سایر افراد جامعه و مانند تمام مردان نقش خود را ایفا می کند، بنابراین نقش موثری برای ایجاد جامعه سالم و رشد و پیشرفت خود ایفا می کند.
استاد دانشگاه بغداد گفت: زن و مرد در ارتباط کامل با هم هستند و همدیگر را کامل می کنند و در جنگ با هم نیستند و اینکه در میادین اسلامی اگر چنین چیزی را بپذیریم که زن و مرد با هم متفاوت اند و در تقابل با یکدیگر هستند، اسلام آسیب می بیند.
وی ادامه داد: زندگی زن در حقیقت یک حکمت بزرگ در حیات زن است و از الگوگیری از خانه نبوت می توانیم به این مسئله پی ببریم.
فنجان افزود: زن در رسالت اجتماعی خود مکلف است و باید در خانواده نقش موثری ایفا کند. همان طور که نظریه اسلام جایگاه زن را محترم شمرده در حالی که غرب زن را به چشم کالا می بیند.
استاد دانشگاه بغداد عفت را یک مقوله دینی و عرفانی برشمرد و گفت: فطرتی که خداوند انسان را بر اساس آن خلق کرده است در رعایت عفت بین زن و مرد تفاوتی قایل نشده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه حضرت زینب (س) در واقعه کربلا رسالت انقلابی خود را بر عهده گرفت و انقلابی ایجاد کرد، گفت: برای ایجاد جامعه سالم و نیکو باید از ائمه اطهار به ویژه حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) الگو بگیریم.
وی با بیان اینکه وقتی امام زمان ظهور کند عدل الهی را ایجاد می کند، تصریح کرد: زنان جامعه وقتی صالح باشند می توانند منتظران واقعی را تربیت کنند.
استاد دانشگاه بغداد با اشاره به جنایات داعش گفت: زن صالح و مسلمان می تواند جامعه ای تربیت کند که در مقابل داعش بایستد و با دشمن تکفیری به مبارزه بپردازد.
نظر شما