حفظ منابع طبیعی تنها بر عهده یک ارگان نیست

شعبانیان حفظ منابع طبیعی تنها بر عهده یک ارگان ندانست وگفت: حفظ منابع طبیعی وظیفه شرعی، قانونی، فرهنگی و تاریخی ماست که آموزه های دینی بر آن تأکید داشته است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، نقی شعبانیان در بازدید از نهالستان شهید عموزاده سمنان با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی وظیفه شرعی، قانونی،  فرهنگی و تاریخی ماست که آموزه های دینی بر آن تأکید داشته گفت: رهبر معظم انقلاب نیز توجه زیادی به موضوع منابع طبیعی و درختکاری دارند و از نظر فرهنگی در اشعار ما از این موضوع نیز فراوان یاد شده است.

 

معاون امور جنگل‌های سازمان منابع طبیعی کشور با تأکید براینکه حفظ منابع طبیعی تنها بر عهده یک ارگان نیست و یک وظیفه عمومی تلقی می‌شود، ادامه داد: برای آگاهی بخشی سطح جامعه و جلوگیری توسعه بیابان و افزایش پوشش گیاهی می‌بایست مردم نیز مشارکت داده شوند که بهترین حالت تبلیغات این کار کاشت و نگهداری از درخت است.

 

وی توجه به احیا و جلوگیری فرسایش خاک را یکی یکی از مأموریت‌های ذاتی سازمان جنگل‌ها عنوان کردوافزود: در حال حاضر تعداد ۱۲۶ نهالستان جنگلی در سطح ۲ هزار و ۸۶۱ هکتار در کشور داریم و هر نهالستان یک ظرفیت بالقوه و یک ظرفیت بالفعل دارد.

 

شعبانیان ظرفیت فعلی تولید نهال در نهالستان‌های جنگلی کشور در بخش دولتی و خصوصی را سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون اصله  ذکرکردوگفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال، گونه‌های بومی در پنج عرصه رویشی کاشته خواهند شد.

 

معاون امور جنگل‌های سازمان منابع طبیعی کشور از توزیع ۹۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های سطح کشور برای هفته منابع طبیعی سال جاری خبردادواظهارامیدواری کرد: اهداف مورد نظر یعنی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال برسیم.

 

 وی با اشاره به وجود چالش‌های زیست محیطی در همه جای دنیا از جمله ایران اظهارداشت: برای جلوگیری از این امر به اقداماتی روی آورد که این چالش‌ها را به حداقل برساند و یکی از آنها شناخت گونه‌های گیاهی خاص هر منطقه و کمک به بهبود عرصه منابع طبیعی با کاشت، آفت زدایی و جلوگیری از قاچاق چوب است.

 

شعبانیان خاطرنشان کرد:گونه‌های بومی که برای توسعه، احیا و غنی‌سازی عرصه‌های جنگلی تولید می‌شوند، گونه‌هایی هستند که باید به تأیید کمیته فنی استان‌ها و شورای عالی جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برسند.

 

معاون امور جنگل‌های سازمان منابع طبیعی کشور هدف از کاشت یک میلیارد نهال را از جمله ترسیب، مقابله با فرسایش آبی و بادی خاک، کمک به پاکیزگی هوا و افزایش سرانه فضای سبز برشمرد وافزود: علاوه بر همه موارد فوق یکی از نیازهای پیرامون حفظ و احیای منابع طبیعی وجود طرح‌هایی با پشتوانه علمی که بتواند جواب گوی نیاز نسل آینده و فردای این سرزمین باشد و باید بدانیم در درختکاری چه گونه‌ای در حوزه شهری، روستایی، بیابان یا جنگل مناسب است که این مهم در دستور کار منابع طبیعی قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه تولید و کاشت سالانه ۲.۵ میلیون اصله نهال برای استان سمنان هدف گذاری شده است اضافه کرد: این استان در منطقه خشک و کم بارشی قرار گرفته که این می‌تواند یکی از کانون‌های ایجاد ریزگردها باشد که تنها راه جلوگیری امکان سنجی گونه گیاهی مناسب، تعامل بخشی با سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها، دخیل کردن مردم در امور مشارکتی، استفاده از دانش فنی و مدرن و غیره محسوب می‌شود.

 

شعبانیان با اشاره به ضرورت حفظ و پاسداشت نعمت های خدادادی اظهارداشت: حفظ منابع طبیعی وظیفه همگانی، اخلاقی و شرعی بوده که تحقق آن سرمایه ملی را مورد حمایت قرار می دهد.

 

حفظ منابع آب و خاک برای رسیدن به توسعه پایدار ضروری است

سیدحسن میرعماد نیز دراین بازدید با بیان اینکه باید طرح‌هایی به منظور افزایش پوشش گیاهی در کشور برای حفاظت هر چه بهتر عرصه‌های منابع طبیعی  درکنار آگاهی بخشی در جامعه اجرایی شوند، گفت:طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی یک میلیارد اصله نهال طی چهار سال در سطح کشور کاشته می‌شود که انجام این مهم می‌تواند در حوزه احیای منابع طبیعی، حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش خاک نقش مؤثر ایفا کند.

 

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی با تأکید براینکه هدف گذاری تولید و کاشت این تعداد نهال نمونه‌ای از اقدام جهادی سازمان منابع طبیعی که با مشارکت بخش خصوصی و مردم برای حفظ منابع آب و خاک به انجام خواهد شد ادامه داد: حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در حوزه خاک و آب، بیابان و جنگل به کمک گرفتن مشارکت از مردم نیز نیاز دارد.

 

وی توجه به حفظ منابع آب و خاک برای رسیدن به توسعه پایدار را ضروری دانست وافزود اگر بتوانیم همین داشته‌های موجود در منابع طبیعی را حفظ کنیم قطعاً کمک بزرگی به حوزه احیای عرصه شده که در کنار اقدامات بنیادین نظیر کاشت درخت این مقوله منتهی به توسعه عرصه خواهد شد.

 

میرعماد بااشاره به اینکه بخش عمده‌ای از آب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که نیازمند مدیریت است، تصریح کرد: برای گذار از بحران آب باید در بخش کشاورزی به سمت بهره گیری سیستم‌های نوین آبیاری و مصرف بهینه پیش رفت تا بتوانیم بیش از پیش از این منبع ارزشمند حفاظت کنیم.

 

 

کد خبر 1247894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha