به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، جواد اشرفی ظهر امروز شنبه (۱ بهمن) نشست بررسی مشكلات و ارائه راهکار به منظور حمایت از صنايع و واحدهای توليدی آسیب دیده از مدیریت مصرف انرژی در استان اظهار کرد: با توجه به اینکه سرمای امسال در ۱۵ سال اخیر بیسابقه بوده حساسیت برای استفاده از سوخت جایگزین در بین صنایع کمتر بوده و همین امر موجب خسارت به آنان در موج سرما به خاطر قطع گاز شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: تأکید ما بر این است که واحدهای تولیدی باید طبق چارچوب قانونی پیشبینی سوخت جایگزین داشته باشند.
وی با بیان اینکه نگاه دولت حمایت از واحدهای تولیدی و صنایع آسیبدیده از مدیریت مصرف انرژی در استان است، تصریح کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی آسیب دیده در حوزههای خدماتی، آب، برق، مالیات، بیمه و بانک نیازمند حمایتهایی برای جبران خسارت هستند.
سید محمدرضا طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست با تاکید بر لزوم استفاده از بیمه بیکاری برای کارگران عنوان کرد: در خصوص مسایل کارگری نباید نگاه طوری باشد که کارگر متضرر شود لذا پرداخت کامل حق و حقوق کارگران مطالبه اصلی است.
حجت الاسلام علی نسایی زهان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه باید به تولید و صنعت کمک شود چون وقتی این بخش رونق داشته باشد ارزش پول ملی افزایش پیدا میکند، گفت: باید برای هر واحد صنعتی یک کارنامه از میزان تسهیلات، مالیات، همراهی با دولت، حق و حقوقهایی که به کارگران پرداخت می کند، تعریف شود.
وی در ادامه افزود: با توجه به مرزی بودن استان دولت باید حمایت بیشتری از صنعت و تولید در خراسان جنوبی داشته باشد.
حجت الاسلام نسایی زهان با بیان اینکه ۴۰ میلیارد تومان مجوز تسهیلات از سال ۹۸ در استان بلاتکلیف مانده است، تأکید کرد: جلسه فوق العاده دستگاه های نظارتی برای تعیین تکلیف این تسهیلات به زودی برگزار میشود تا تمام ظرفیتهای در اختیار استان به نفع مردم و صاحبان صنایع به کار گرفته شود.
مهدی جعفری، رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با اشاره به وجود ۴۴۴ واحد فعال مرغداری و گلخانه در استان اظهار داشت: برخی محصولات زراعی استان در سرمای اخیر دچار سرمازدگی شده و علیرغم اینکه برخی واحدهای گلخانهای از سوخت دوم استفاده میکردند اما خسارتهایی به دلیل تشدید سرما متحمل شدهاند.
به گفته وی، در بحث محصولات زراعی خسارتهایی به گندم و جو وارد شده لذا شاهد کاهش عملکرد در زمان برداشت محصولات خواهیم بود و با توجه به تداوم سرما برخی از محصولات باغی همچون انار و زیتون هم احتمالا دچار تنش میشوند که میزان خسارت را اکنون نمیتوان برآورد کرد.
جعفری با بیان اینکه کارشناسان در حال بررسی میزان خسارت بخش کشاورزی در موج اول سرما هستند، گفت: سررسید وامها، مالیات، کاهش عملکرد و خسارت سرما به محصولات از مهمترین مشکلات فعلی بخش کشاورزی است.
نظر شما