به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، در پی حکم بازداشت امروز دیوان کیفری بینالمللی برای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی به اتهام جنایت جنگی و جنایت ضد بشریت، کشورهای مختلف اروپایی و شخصیتهای اسرائیلی و گروههای فلسطینی واکنشهای متفاوتی نسبت به این حکم داشتند.
غرب
مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دراین باره گفت: انتظار پاسخ قوی در ژانویه نسبت به موضع ضد یهودی دیوان کیفری بین المللی را داشته باشند.
وی گفت: این دیوان هیچ اعتباری ندارد.
نخست وزیر کانادا در این باره گفت: باید همگان به قانون بینالملل پایبند باشند و ما به همه لایحهها و حکمهای دادگاههای بین المللی متعهد هستیم.
سخنگوی نخست وزیر انگلیس درباره این حکم گفت: انگلیس به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذارد.
وی افزود: انگلیس فشار به منظور توقف فوری جنگ در غزه را ادامه میدهد.
اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بینالملل در این باره گفت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که هدف حکم بازداشت دادگاه کیفری بینالمللی است، اکنون رسماً تحت تعقیب است.
وی فزود: پس از صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق وی کشورهای عضو دیوان کیفری بینالمللی و کل جامعه بینالمللی باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که این افراد در برابر قضات مستقل و بی طرف دادگاه کیفری بین المللی حاضر می شوند.
الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک درباره این حکم گفت: دیوان کیفری بینالمللی در لاهه هلند، حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد و باید اروپا تسلیم این حکم باشد و بپذیرد.
در همین حال، جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی نیز گفت: دستور دیوان کیفری بین المللی برای دستگیری نتانیاهو و گالانت سیاسی نیست و باید به تصمیم دادگاه احترام گذاشته و اجرا شود.
وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که واکنش پاریس به دستور دادگاه کیفری بین المللی برای بازداشت نتانیاهو با اصول این دادگاه مطابقت خواهد داشت.
کاسپر ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند نیز اعلام کرد: کشورش آماده اجرای دادگاه کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل گفت: کشورها به ویژه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا باید با میزان نقض قوانین بینالمللی مقابله کنند.
وی افزود: ما باید برای روشن نگه داشتن شعله مسئولیت پذیری با یکدیگر همکاری کنیم.
نعمان کورتولموش، رئیس مجلس امت ترکیه گفت: حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت، اقدام بااهمیت تاریخی است.
عربی
أیمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن گفت: تصمیمات دیوان کیفری بینالمللی باید اجرا شود و به آن احترام گذاشته شود. فلسطینیها مستحق عدالت هستند.
باسم العوادی، سخنگوی رسمی دولت عراق در بیانیهای اعلام کرد: دولت عراق از موضع شجاعانه و عادلانه دادگاه بینالمللی کیفری در صدور دو حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو،نخستوزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین این رژیم به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در حق ملت فلسطین و لبنان قدردانی میکند.
العوادی افزود: این تصمیم تاریخی موید این است که هر چقدر هم که بی عدالتی ادامه یابد و تلاش شود تا ادامه یابد، عدالت و حقیقت در مقابل آن ایستادگی کرده و مانع از آن می شود که بر جهان حکومت کند.
وی ادامه داد: تصمیم عادلانه برای خون بی گناهان و شهدایی است.
العوادی تصریح کرد: دولت عراق درخواست خود برای توقف جنگ را تجدید می کند و از همه کشورهای آزاد می خواهد که این تصمیم را اجرا کنند و افراد تحت تعقیب را به دادگاههای ذیصلاح تحویل دهند تا به خاطر تخلفات آشکاری که علیه بشریت مرتکب شدهاند، مجازات شوند.
فلسطین
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در بیانیهای اعلام کرد: ما از صدور حکم بازداشت تروریست های نتانیاهو و گالانت توسط دادگاه کیفری بین المللی به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت استقبال می کنیم.
حماس اعلام کرد: از دیوان کیفری بینالمللی میخواهیم همه سردمداران اسرائیل مورد بازخواست قرار گیرند.
ما از کشورهای جهان میخواهیم که با این دیوان همکاری کنند تا جنایتکاران جنگی نتانیاهو و گالانت را به خدمت بگیرند و جنایت نسل کشی علیه غیرنظامیان در غزه را متوقف کنند.
عبدالفتاح دولة، سخنگوی جنبش فتح در بیانیهای از حکم دیوان کیفری بینالمللی استقبال کرد و گفت: این اقدام در مقابله با جنایاتی که رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین مرتکب شد، شجاعانه است.
سخنگوی جنبش فتح گفت: این حکم، پیروزی برای عدالت بینالملل و حقوق بشر است.
وی ادامه داد: سیاست معافیت از مجازات در برابر اراده مردم و نهادهای قضایی بین المللی دیگر امکان پذیر نیست.
عبدالفتاح دولة با تاکید بر اهمیت پایان دادن به جنایات اشغالگر، از جامعه جهانی خواست سکوت را کنار گذاشته و گام های عملی برای تضمین اجرای حکم بردارد.
اسرائیل
دفتر نتانیاهو درباره این حکم اعلام کرد: این حکم ضد یهودی است. اسرائیل این اقدامات و اتهامات سخیف و دروغین هدایت شده از سوی دیوان کیفری را نمیپذیرد.
نفتالی بنیت، نخست وزیر پیشین اسرائیل نیز گفت: حکم این دیوان مبنی بر تصمیم بازداشت نتانیاهو و گالانت، لکه ننگ برای دیوان کیفری است.
یائیر لبید یکی از رهبران مخالفان رژیم صهیونیستی این حکم دیوان بین المللی را محکوم کرد و آن را پاداش تروریسم دانست.
وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی نیز گفت: تصمیم دیوان لاهه نفرت انگیز، ضد یهودی و یک ننگ تاریخی است.
دیوان کیفری بین المللی ابزاری در دست تروریستها و محور شرارت است.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل گفت: اسرائیل باید از دادگاه کیفری جدا شود و علیه طرف هایی که منجر به باز شدن رویه قانونی شده اند، اقدام کند.
اسموتریچ کفت: من از نتانیاهو می خواهم که تحریمهای دردناکی را علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و رهبران آن اعمال کند و آنها را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.
اسحاق هرتسوگ، رئیس پیشین اسرائیل درباره حکم دیوان لاهه گفت: این روز، سیاهترین روز برای عدالت و انسانیت است.
ایلی کوهین، وزیر انرژی اسرائیل نیز گفت: حکم دیوان بینالمللی لاهه، ضد یهودی و نفرت انگیز است.
وی معتقد است که از این حکم به عنوان پائینترین نقطه در تاریخ این دادگاه یاد خواهد شد.
گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل گفت: این تصمیم لحظه تاریک و سیاه برای دیوان کیفری بینالمللی است که در آن تمام مشروعیت آن و فعالیتش را از دست داده است.
بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل در این باره گفت: صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت شرم آور بینظیر است. اما تعجب آور نیست.
وی افزود: دیوان کیفری بین المللی در لاهه بار دیگر ثابت می کند که یهودیستیز است.
نظر شما