مساجد، پایگاه اصلی حرکت های انقلابی/ با تکیه بر کانون های مساجد می توان گفتمان انقلاب را  شکل داد

تمری گفت: حرکت انقلاب از مساجد شروع شد و مساجد پایگاه اصلی حرکت های انقلابی مردم ایران اسلامی بودند.

خسرو تمری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه ضمن تبریک چهل و چهارمین بهار انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی متفاوت ترین انقلاب در دوره معاصر بوده است و هیچ انقلابی قابل مقایسه با انقلاب مردمی ایران در بهمن ۵۷نبوده و نیست. 

 

 سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپل ذهاب افزود: پشتوانه اصلی انقلاب ایران اسلام و قرآن، مردم و رهبری آگاهانه بود و همین پشتوانه های قوی زمینه ای شد برای حرکت انقلابی مردم ایران که غالب این حرکت ها از مساجد شکل و برنامه ریزی می شد.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر نگاهی به تحولات انقلاب اسلامی ایران بی اندازیم متوجه می شویم که اراده ملت ایران برای قیام و انقلاب منبعث از تفکرات مذهبی است و همین اراده آگاهانه منتج به انقلاب اسلامی ایران شد. 

 

تمری با اشاره به نقش مساجد به عنوان محور مناسک دینی در جامعه ایران تصریح کرد: نقش مسجد کلیدی و محوری بود و نگاهی به رویداد های تاریخ انقلاب اسلامی ایران موید این مطلب است همچنین مردم برای فریضه دینی نماز هر روز در مساجد تجمع می کردند و در همین نماز های جماعت بود که مردم با اهداف انقلاب و انسجام در قیام آگاه و حتی بعد از نماز جماعت تجمعات اعتراضی را شکل می دادند و علاوه بر آن بسیاری از ائمه جماعات خود رهبر حرکت های انقلابی در سطح محله و شهر و روستا بودند. 

 

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپل ذهاب، اظهار کرد: علاوه بر نماز جماعت ، مناسبت های مذهبی به ویژه شهادت ائمه و ایام عزادارای اباعبدالله الحسین (ع) در مساجد و تکایا برگزار می شد و این ایام بیشترین جهت گیری های اعتراضی شکل می گرفت لذا مردم و جوانان در مساجد برای عزاداری تجمع  و روحانیون و وعاظ به سخنرانی می پرداختند و مردم را نسبت به ظلم و ستم شاه و درباریان آگاه تر می کردند و مردم عزادار را علیه رژیم شاه بر می انگیختند. 

 

تمری،بابیان اینکه مسجد در دوران حرکت های انقلابی مردم هم نقش مرکز فرماندهی انقلاب را داشت، افزود: این حرکت ها انقلاب را از درون مساجد شکل داد و مساجد را محور جهاد تبیین و حرکت های مردمی کرد و هم نقش  پشتیبانی و، آگاهی بخشی ، انسجام بخشی و مدیریت حرکت های انقلابی را عهده دار بود ،لذا انقلاب از مساجد به نقاط مختلف کشور نشر پیدا می کرد. 

 

وی با اشاره به اینکه مسجد نقش انسجام بخش داشت، گفت: به لحاظ علمی می توان گفت مسجد کنش های منفرد افراد را منسجم می کرد و براساس گفتمان جامعه شناسی تفسیری برساخت های جدیدی مبتنی بر حرکت گروهی در راستای هدف جدید شکل می داد و لذا مساجد کلیدی ترین کارکرد را ایام انقلاب داشتند و این کارکرد را بعد از انقلاب و در دوران دفاع مقدس حفظ کردند. 

 

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپل ذهاب تاکید کرد: امروزه مساجد می توانند آن کارکرد خود را با محوریت جوانان و براساس بیانیه گام دوم انقلاب حفظ کنند اما باید برنامه ریزی و هدف گذاری لازم در این زمینه صورت گیرد و  همچنین می توان با تکیه بر کانون های فرهنگی هنری مساجد بار دیگر گفتمان انقلاب را از درون مساجد شکل داد و مساجد را محور جهاد تبیین و حرکت های مردمی کرد.

کد خبر 1250393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha