محمود چاوشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با بیان اینکه بیرجند پایین ترین سرانه فضای آموزشی را دارد، سرانه فضای آموزشی استان را 6.5 مترمربع به ازای هر دانش آموز و میانگین کشوری سرانه فضای آموزشی را 5.22 متر مربع اعلام کرد و اظهارداشت: استاندارد کشوری 8.39 مترمربع است.
مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس خراسان جنوبی سرانه فضای آموزشی بیرجند را 4.84 مترمربع اعلام کرد و گفت: این میزان سرانه فضای آموزشی در بیرجند بسیار پایین است.
وی افزود: خراسان جنوبی جزو پنج استان برتر از لحاظ سرانه فضای آموزشی و بعد از ایلام، یزد، چهارمحال بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد قرار دارد اما با این وجود به صورت نقطه ای مشکلات حادی در این زمینه داریم.
چاوشان سرانه فضای آموزشی در سایت مسکن مهر و حاشیه شهر بیرجند را 2 مترمربع به ازای هر دانش آموز ذکر کرد و افزود: با توجه به این آمار اولویت، احداث فضای آموزشی در سایت مسکن مهر و حاشیه شهر است.
به گفته وی در سایت مسکن مهر نیاز به احداث حدود 300 کلاس درس می باشد و علاوه بر این، منطقه با توجه به تحصیل حدود هشت هزار دانش آموز در روستاهای حاشیه شهر شامل حاجی آباد، امیرآباد، دستگرد و چهکند کمبود فضای آموزشی در این چهار منطقه معضل اصلی است.
وی با بیان اینکه در این چهار منطقه 11 مدرسه دو شیفت وجود دارد، افزود: در این چهار روستا 250 کلاس درس مورد نیار است و تاکنون در این مناطق 180 کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شده و 40 کلاس هم در حال احداث است و حدود 40 کلاس دیگر باید در این مناطق احداث شود.
مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس خراسان جنوبی یادآور شد: در بیرجند 37 مدرسه دو شیفت وجود دارد که بیشتر این مدارس در سایت مسکن مهر واقع شده است.
چاوشان در ادامه گریزی به مدارس مشارکتی با همکاری خیران زد و گفت: امسال 87 میلیارد تومان اعتبار از سوی خیران اختصاص یافته که 80 درصد آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 155 پروژه در دست اجرا است، گفت: این تعداد پروژه شامل 473 کلاس درس می شود که از این تعداد 459 کلاس خیرساز است و آمارها نشان از مشارکت 97 درصدی خیران در ساخت مدارس و فضاهای آموزشی دارد.
به گفته وی از 155 پروژه 31 پروژه با 141 کلاس درس مختص بیرجند بوده و بعد از بیرجند در سربیشه احداث 48 کلاس درس در حال اجرا است.
نظر شما