به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، کشور ایران مزین به نور وجود فرزندان امام کاظم(ع) است و ستارگان درخشانی به یمن حضور حضرت شمس الشموس در ایران حضور دارند.
نامگذاری فاصله میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) به نام دهه کرامت، فرصت مناسبی برای معرفی ابعاد شخصیتی حضرت امام رضا(ع) و سیره ایشان است.
برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به صورت سالیانه در دهه کرامت سبب می شود که اندیشمندان، پژوهشگران، هنرمندان و در یک کلام پدیدآورندگان آثار فاخر رضوی با خلق آثار فاخر و ارزنده زمینه ترویج بیش از پیش فرهنگ، سیره و معارف رضوی را با همکاری دستگاه ها و نهادهای عضو جشنواره را ایجاد کند.
استان همدان هم همگام با سایر استان ها توفیق برگزاری جشنواره رضوی در حوزه های مختلف را داشته و امسال افتخار میزبانی چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی را دارد.
این رویداد با هدف ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا(غ) و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از راه گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای، شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانهای مرتبط با آن حضرت، فرآوری محتوای تولیدی جشنواره برای انتشار در رسانههای اجتماعی و فضای مجازی و توجه به شعر کودک و نوجوان، استفاده از ابزار مؤثر شعر در ترویج مفاهیم دینی و رضوی برای مخاطب کودک و نوجوان و فراهم آوردن زمینه مناسب برای معرفی جایگاه این رده سنی در حوزه ادبیات برگزار می شود.
ارسال 9 میلیون اثر به 19 دوره جشنواره
به همین مناسبت نشست خبری مشترک مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا(ع)، مدیر کل فرهنگ و ارشاد همدان و دبیر اجرایی چهارمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در مجتمع فرهنگی، سینمایی شهید آوینی همدان برگزار شد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی، هنری امام رضا(ع) در این نشست اظهار کرد: برگزاری ۱۹ دوره جشنواره رضوی با رویکرد فراگیری و عمومیسازی فرهنگ رضوی و عطر افشانی فرهنگ رضوی بوده و نزدیک به ۸ میلیون و ۵۰۰ اثر به جشنواره رسیده است.
مرتضی سعیدی زاده افزود: تعداد آثار، شرکتکنندگان و عمومی شدن این جشنواره از ویژگیهای دوره گذشته جشنواره امام رضا(ع) بوده و با آسیبشناسی انجام شده، جشنواره به دلایل مختلف تاحدودی از رویکرد محصولمحور و تولیدات محصولات اثرگذار و فاخر فاصله گرفته و به سمت تولیدات فرهنگی عمومی و فراگیر مردمی در این بخش رفته است.
وی بیان کرد: با حرکت به سمت تولیدات تخصصی میتوان اثرگذاری بهتر و بیشتری در این حوزه داشت و جشنواره باید در موضوع آقا امام رضا(ع) به سمت تولیدات اثرگذار و فاخر پیش برود.
وی اضافه کرد: ۱۶ جشنواره در زمینه های مختلف با 15 میلیارد تومان اعتبار برگزار می شود که سهم استان همدان 500 میلیون تومان است و مهلت ارسال آثار تا نیمه اردیبهشت بوده و پس از داوری به برگزیدگان، تندیس ارادت اهدا می شود.
مسعود ویژه، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان هم گفت: میزبانی چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در استان همدان همراه با افتخار خادمی امام رضا(ع) بوده و جواد محقق، دبیر جشنواره هم همدانی است.
جواد محقق، دبیر چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی هم گفت: علاقه مندان می توانند آثار خود را با موضوع احادیث رضوی، برداشتهای شاعرانه از روایات و معارف آسمانی زیارتنامه حضرت رضا(ع)، صفات و فضائل امام رضا(ع)، کرامات امام رئوف و جلوههای فرهنگ رضوی مثل شفاعت و مهربانی و شفابخشی و شرایط حرم امام رضا(ع) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی بیان کرد: هر شاعر میتواند ۳ اثر با رویکردهای مختلف را برای جشنواره بفرستد که اگر بیشتر باشد؛ دبیرخانه جشنواره به ناچار ۳ اثر را که بهتر باشد انتخاب میکند و آثار ارسالی نباید در جشنوارههای دیگر برگزیده شده یا در کتابهای شاعران صاحب نام منتشر شده باشد.
ایجاد کتابخانه تخصصی رضوی در همدان
مدیرعامل بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در سفر به همدان با اعضای ستاد استانی چهاردهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی هم دیدار کرد.
مرتضی سعیدی زاده در این جلسه اظهار کرد: امسال ۱۶ جشنواره در ۱۵ استان متناسب با زیست بوم استانها برگزار میشود که میزبانی از جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی به همدان رسیده است.
وی بیان کرد: برنامهریزی کردهایم تا خروجی جشنواره در قالب کتاب منتشر شده و در اختیار جامعه کودک و نوجوان قرار گیرد و انتظار میرود این آثار در فضای مجازی و رسانه ای و فضای محیطی هم استفاده شود.
سعیدیزاده، ضمن اعلام آمادگی برای راهاندازی کتابخانه تخصصی رضوی در همدان از همکاری برای تهیه منابع این کتابخانه خبر داد.
استاندار همدان هم بیان کرد: باید نقطه تمرکز و هدف آموزش و پرورش برای کودکان و نوجوانان از زمان پیش دبستانی باشد تا شخصیت فرزندان و چهارچوب ذهنی آنها را با فرهنگ رضوی پرورش داد.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: مبانی فرهنگی در استان بسیار قوی و غنی است و مردم همدان پیوند ناگسستنی با اهل بیت(ع) و ولایت دارند و همه دستگاههای اجرایی استان هم به عنوان یک تکلیف سازمانی و هم از نظر اعتقادی برای برگزاری این جشنواره پای کار خواهند بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان هم گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره تا ۲۰ فروردین سال آینده و اعلام نتایج داوری ۱۰ اردیبهشت سال آینده و تاریخ اختتامیه هم نیمه نخست خردادماه ۱۴۰۲ است.
مسعود ویژه تأکید کرد: جمع بندی همه جشنوارههای رضوی همزمان در دهه کرامت مشهد مقدس برگزار شده و علاقه مندان میتوانند از مسیر سایت shamstoos.ir رایانامه razavifestival.shc@gmail.com شماره تلفن ۳۲۵۱۲۱۱۰- ۰۸۱ و نمابر ۲۵۱۲۲۳۵ ۳- ۰۸۱ با دبیرخانه این جشنواره ملی در ارتباط باشند.
نظر شما