به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، امیر حجت مرادی- مدیرعامل اتحادیه موسسات و تشکلهای قرآن و عترت گیلان – امروز (شنبه، 6 اسفند) در جلسه شورای فرهنگ عمومی گیلان که در مصلی رشت برگزار شد به تشریح سند قرآنی استان گیلان پرداخت و افزود: همزمان با تصویب سند قرآنی گیلان در شورای فرهنگ عمومی استان، سند پژوهشی نیز از سوی مرکز ابلاغ و فعالیتها آغاز شد.
وی همکاری بین حوزه و دانشگاه و آشنایی این دو نهاد علمی با ظرفیتهای یکدیگر را از دستاوردهای کارگروه پژوهشی در استان دانست و خواستار الحاق سند پژوهشی به سند قرآنی شد.
مرادی در ادامه به مصوبات این سند قرآنی اشاره کرد و گفت: متاسفانه این مصوبات به دلیل برخی مشکلات و موانع اجرایی نشده است و نیازمند پیگیری است.
وی انباشت اقدامات و مصوبات به دلیل عدم تشکیل جلسات شورا از سال 98 را از موانع مهم پیشرو دانست و بیان کرد: برگزاری جشنواره دوسالانه علمی- پژوهش، طراحی و استقرار نظام ارزیابی، سطح بندی و رتبه بندی گروههای پژوهشی، انجام پژوهش در خصوص پاسخ به شبهات بنیادی قرآن، نیازسنجی قرآنی دانشجویان، آسیبشناسی فعالیتهای قرآنی از جمله اقدامات مطرح شده در این سند است.
مرادی خواستار تدوین و تصویب اطلس قرآنی گیلان شد و افزود: چهرههای قرآنی گیلان طی یکسال اخیر در بسیاری از مسابقات ملی و بین المللی قرآن، حائز مقامهای برتر شدند که هنوز به صورت جامع و استانی مورد تقدیر قرار نگرفتهاند و باید برگزاری همایش سالانه تقدیر از جامعه قرآنی گیلان تصویب و اجرایی شود.
وی بر تقویت محافل قرآنی که متاسفانه تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است، تاکید کرد و افزود: در این راستا 11 محفل قرآنی همزمان با ایام شعبانیه با حضور قاریان برجسته ملی و بینالمللی در گیلان برگزار میشود که اقدامی ارزشمند است، اما متاسفانه با تمرکز محافل قرآنی در برخی شهرها مواجه هستیم.
مرادی با بیان اینکه تمام فعالیتهای قرآنی مورد نیاز استان در منشور قرآنی مطرح شده است تصریح کرد: شناسایی و احیای موقوفات قرآنی از ضعفهای جدی ما است که در این حوزه برنامهها و راهکارهایی تدوین شده است.
وی توجه به آموزش ابتدایی در آموزش عمومی قرآن را خواستار شد و بیان کرد: تشکیل کلاسهای قرآن با حضور معلمان قرآنی در مدارس مورد تاکید است.
مرادی خواستار عدم تصدی گری دستگاههای دولتی در فعالیتهای قرآنی شد و گفت: طبق سند قرآنی استان باید فعالیتهای قرآنی به صورت مردمی و در قالب موسسات قرآنی برگزار شود تا از رکود امروزی خارج شود
* تدوین سند راهبردی توسعه پژوهشهای قرآنی در گیلان
فرید نجفی- رییس دانشگاه گیلان- نیز در این مراسم با بیان اینکه تدوین سند راهبردی توسعه پژوهشهای قرآنی از سال 99 در دانشگاه گیلان کلید خورد افزود: این سند بر اساس چشمانداز افق 1404 و به منظور خودکفایی فعالیتهای قرآنی گیلانیان در راستای تبلیغ نظام و توسعه فرهنگی قرآن تدوین شده است.
وی با اشاره به اهداف سند پژوهشی منشور قرآنی گیلان افزود: گسترش فرهنگ قرآنی در استان، تقویت و پیشبرد دانش و معارف قرآنی در مجموعه آموزش عالی، ارتقا توانمندی پژوهشهای قرآنی استان در دو بعد نیروی انسانی و امکانات مرتبط، تامین محتوای مورد نیاز در دو سطح آموزش و ترویج قرآن و تقویت ارتباط بین پژوهشهای قرآنی و سطح زندگی از اهداف این سند است.
نجفی با بیان اینکه سند مذکور دارای سه راهبرد و اقدامات لازم ذیل هر راهبرد است اذعان کرد: استقرار ارتقای نظام سیاستگذاری، هماهنگی، نظارت و ارزیابی و ارتقا قرآنی استان، ارتقا میزان شناسایی، جذب و توانمندسازی سرمایه انسانی و منابع نهادی، جهت دهی و پشتیبانی از رویدادهای علمی و پژوهشهای قرآنی سه راهبرد تدوین شده است.
نظر شما