دکتر «غضنفر رکن آبادی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان دیروز جمعه در دیدارهای جداگانه ای با «نبیه بری»، رئیس مجلس نمایندگان لبنان و «ولید جنبلاط» رئیس حزب "سوسیالیست ترقی خواه لبنان" دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدارها روابط دو جانبه، آخرین تحولات سیاسی صحنه لبنان و مسائل منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
«نبیه بری» در دیدار سفیر ایران از ایفای نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در جهت همگرایی جریان های لبنانی تقدیر نمود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران پس از ملاقات با رئیس مجلس لبنان در جمع خبرنگاران ضمن دعوت همه طرف های لبنانی به تفاهم و همبستگی اظهار داشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی به منظور ایجاد فضای عدم استقرار و تفرقه راهکار سعودی - سوری را به شکست کشاندند و در این مرحله این لبنانی ها هستند که با درایت و اتخاذ تصمیم مناسب می توانند این مرحله حساس را پشت سر بگذارند
در این دیدار، که «غازی العرضی» وزیر راه و ترابری نیز حضور داشت، روابط دو جانبه، آخرین تحولات سیاسی صحنه لبنان و مسائل منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
«ولید جنبلاط» نیز در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به متوقف شدن طرح سعودی - سوری ضمن تاکید بر هوشیاری مردم و جریان های سیاسی در این مرحله حساس، خواستار هم فکری و همکاری همه جانبه تمامی گروه های سیاسی لبنانی به منظور ارائه راه حلی برای خروج از این بحران گردید.
رکن آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز بر ضرورت اتحاد و همدلی گروه های مختلف لبنانی برای فائق آمدن بر مشکلات و شکست توطئه های دشمنان ملت لبنان و در راس آنان رژیم صهیونیستی برای ایجاد شکاف و اختلاف تاکید نمود.
گفتنی است نظام سیاسی لبنان یک نظام پارلمانتیستی است که طیّ آن نمایندگان مجلس گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی نخست وزیری را اعلام می نمایند.
لازم به ذکر است پارلمان وقت لبنان دارای سه جناح است که شامل دو اکثریت 8 مارس، مدافعان مقاومت ملی و نیز 14 مارس حامیان غرب و اقلیت حزب سوسیالیست دموکرات ترقی خواه لبنان منعطف به دروزی های این کشور می شود. در حال حاضر تعداد کرسی های دو اکثریت 8 و 14 مارس تقریبا یکسان است از این لحاظ به تنهایی نمی توانند قدرت بلامنازع پارلمانی باشند اما «وحید جنبلاط»، رهبر دروزی های لبنان و دبیرکل حزب "سوسیال دموکرات ترقی خواه لبنان" اخیرا طیّ تنش هایی با دولت «سعد حریری» بیشتر به جریان 8 مارس و حزب الله متمایل گشته است.
با این وجود به نظر می آید 18 کرسی نزد حزب جنبلاط بیشتر از 57 کرسی مربوط به هر یک از جریان های 8 مارس و 14 مارس در تنش های اخیر لبنان کارساز افتد.
گفتنی است در روزهای اخیر «سعد حریری» بعد از سفر به آمریکا و گفتگو با «باراک اوباما» مقدمات شکست دیپلماسی سوری- سعودی را فراهم نمود که متعاقبا جریان 8 مارس با استعفای دسته جمعی 10 تن از وزراء حریری را از رسمیت در پست نخست وزیر انداخت.
همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند نفر جایگزین حریری، «عمر کرامی» نخست وزیر سابق لبنان خواهد بود.
پایان پیام/
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت بمنظور ایجاد ثبات مجدد در عروس خاورمیانه با «نبیه بری»، رئیس مجلس نمایندگان لبنان و «ولید جنبلاط» گفتگو کرد.<BR>
کد خبر 12547
نظر شما