ترویج فرهنگ بیان نوین در تبلیغ دین

یک کارشناس مذهبی با تاکید بر بیان نوین در تبلیغ دین گفت: جوانان غالبا جذب عالمی می شوند که از احتیاجات به روز آن ها مطلع است و بر همان اساس با آن ها سخن میگوید، بدون آنکه از چهارچوب مطالب قرآن و عترت خارج شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مقام معظم رهبری در دیدار خود با اعضای خبرگان رهبری در چهارم اسفند ماه 1401 به اهمیت ارتباط علما با جوانان اشاره کردند. ایشان علما را به ارتباط با جوانان و دانشجویان و حضور در مراکز دانشجویی سفارش کردند و گفتند: با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفتگو و گره‌های ذهنی آنها را باز کنید البته در برابر شبهاتی هم که پاسخ آنها را نمی‌دانیم بگوییم نمی‌دانم یا باید بررسی کنم.

 

همچنین؛ رهبر انقلاب، تشکیل حلقه‌های معرفتی از فضلای جوان و پُر شمار و صاحب‌فکر در شهرهای مختلف با محوریت علمای بزرگ و اعضای مجلس خبرگان را گامی دیگر برای ارتباط مؤثر با جوانان، خواندند و افزودند: از شبهه هم نباید رنجید و همچنانکه مرحوم شهید مطهری خودش شبهه و پاسخ آن را کشف می‌کرد، باید برای مواجهه با شبهه آماده شد.

 

در همین باره با حجت الاسلام و المسلمین مسعود تاج لنگرودی، کارشناس مذهبی به گفتگو پرداختیم. متن سخنان او را در زیر می خوانید:

 

حجت الاسلام و المسلمین تاج لنگرودی گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند«فرزندانتان را به انجام آداب خودتان وا ندارید؛ زیرا آنان برای زمانی، غیر از زمان شما آفریده شده اند.» بنابراین روزگار هر نسلی با نسل دیگر متفاوت است.

 

او افزود:همانگونه که می بینید، پیشرفت هایی که در دنیا صورت می گیرد، افکار را هم تغییر می دهد.گرایش جوانان امروز به مسایل علمی است، مسایلی که منطقی، حساب شده و قابل شهود و لمس باشد.

 

حجت الاسلام تاج لنگرودی بیان کرد: اگر به عنوان یک مبلغ دینی با یک جوان انس وارتباط برقرار می کنیم، زبان بیان نباید زبان نسل گذشته باشد. مسلماً جوان در کنار عالم دینی که زبان نوین ندارد، دوام نخواهد آورد. همچنین اعتقادات دینی را هم با شک و شبهه دریافت می کند و به تدریج حالت فرار به او دست خواهد داد.

 

او تصریح کرد: خیلی از جوانان نمی توانند با لباس علمای دینی به ویژه علمایی که سن بالاتری دارند ارتباط بگیرند، شاید به این دلیل باشد، پاسخی که در درونشان است را دریافت نمی کنند. غالبا جذب عالم و طلبه ای می شوند که به روز سخن گوید و از احتیاجات به روز آن ها مطلع باشد و بر همان اساس با آن ها سخن گوید. بدون آنکه از چهارچوب مطالب قرآن و عترت خارج شود.

 

این کارشناس مذهبی گفت: اگر بیانات رهبری در ارتباط با جوانان و علما عملیاتی شود، سرمایه ما برای آینده سازی کشور تضمین می شود و بر استکبار سر تعظیم فرو نخواهیم آورد و نسل های آینده  هم متصل به دین، قرآن و عترت خواهند بود.

 

 او یک خاطره  سخنرانی ازسال های گذشته را تعریف کرد  و گفت: جوانی هر شب درباره ولایت فقیه در ایام فاطمیه صحبت می کرد و هر شب جمعیت جوانان برای شنیدن سخنان او بیشتر می شد، یک شب عالمی که سن بالایی داشت و می خواست در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کند، برای سخنرانی  بر منبر اجازه گرفت تا مردم آن شهر او را بشناسند و بدانند به چه کسی  رای می دهند.  این عالم هم همان صحبت های عالم جوان را تکرار کرد اما سبک بیانش نوین نبود. جمعیت حاضر  وسط صحبت این عالم  جلسه را ترک کردند. بنابراین اگر می خواهیم سخنانان رهبری محقق شود باید علمای دینی با زبان نوین سخن بگویند.

 

او ادامه داد: فطرت انسان ها دین گریز نیست. اگر شیوه تبلیغ و ارتباط با جوانان را بلد نباشیم نتیجه عکس خواهیم گرفت. آن ها میل و رغبتی برای ارتباط نخواهند داشت. به یک آشپز چند نوع برنج می دهند، دستور پخت هر کدام از آن ها را می داند. باید علما نیز بدانند چگونه با نسل های مختلف صحبت کنند. صنف جوان هم دنبال مطالب نوین است، البته مطالب نوین  نباید پایه و اساس دینی خود را از دست داده باشد.

 

این کارشناس مذهبی گفت: یک عالم ربانی به معنای مربی  باید افراد را  به سمت پروردگاردعوت کند. روش و شیوه تبلیغات را یاد بگیرد. این عالم خوراکی که به همنشین خود انتقال می دهد خوراک دینی است. در دین همه افراد مورد احترام هستند و آموخته های دینی در رفتار هم مشخص می شود.

 

او یاد آور شد: متاسفانه امروز با خانواده هایی رو به رو هستیم که سابقه دینی دارند اما فرزندان آن ها از دین فاصله گرفته اند.به این دلیل که پدر و مادر نوع برخورد با فرزندان را بلد نیستند و همیشه حالت تحمیل وجود دارد.با حالت تحکم، ملامت و سرزنش و مقایسه فرزندان آن ها را دین گریز می کنند.

 

اگر فرزند با عالمی که شیوه تبلیغ را بلد است همنشین باشند، می بینیم که از ناحیه پدر و مادر بر سر مسایل دینی آسیب دیده اند و با وجود اینکه دین را دوست دارند اما ذهن آن ها جبهه گیری دارد.

 

حجت الاسلام تاج لنگرودی گفت: عالمان دینی خوراکی جز سبک زندگی اسلامی را رواج نمی دهند، مگر اینکه آن عالم ربانی نباشد و بوی دنیا طلبی دهد.

 

کد خبر 1254784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha