به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، انجمن خوشنویسان تبریز با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با حضور سی نفر از استادان هنر خوشنویسی کارگاه کتابت اشعار منتخب حکیم نظامی گنجهای را در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز برگزار کرد.
یونس نصیری، رییس انجمن خوشنویسان تبریز در حاشیه این آئین هنری اظهار داشت: امروز اساتید برجسته هنر خوشنویسی همزمان با هفته بزرگداشت عارف و شاعر نامی ایران حکیم نظامی گنجهای در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز حضور یافتند و به کتابت اشعار منتخب وی پرداختند.
وی با بیان اینکه کارگاه خوشنویسان اشعار حکیم نظامی گنجهای با حضور 30 هنرمند خوشنویس تبریزی برگزار شد، افزود: هنرمندان خوشنویس با حضور در این کارگاه آثاری فاخر با محوریت اشعار نظامی خلق کردند که آثار یاد شده پانزدهم اسفندماه همزمان با همایش حکیم نظامی در سالن دانشکده عمران دانشگاه تبریز و نوزدهم اسفندماه در محل مصلای تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.
گفتنی اس همزمان با هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجهای برنامههای متعدد و متنوع فرهنگی و هنری در تبریز برگزار میشودکه از جمله این برنامهها میتوان به برگزاری همایش ملی نظامی گنجهای، برگزاری کارگاه خوشنویسی از اشعار نظامی گنجهای، برگزاری مسابقه نظامیخوانی در میان دانشآموزان برتر استان و برگزاری شب شعر نظامی گنجه ای اشاره کرد.
برگزاری نمایشگاه خوشنویسی از اشعار نظامی گنجهای، برگزاری نمایشگاه کتابهای منتشر شده با موضوع اشعار نظامی گنجهای، برگزاری کارگاه بررسی تصحیحات آثار حکیم نظامی گنجهای، انتشار کتاب نمایشنامه لیلی و مجنون، اثر مرحوم اسد صادقی ، برگزاری میزگردهای رسانهای تخصصی با موضوع نظامی گنجهای و انتشار ویژهنامه نظامی گنجهای از دیگر برنامههای هفته نظامی گنجهای در تبریز است.
لازم به یادآوری است حکیم جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است.
وی در شعر، به ویژه در داستانسرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی است. معروفترین و مهمترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه» است.
نظامی، «مخزن الاسرار»، نخستین اثرش، را در جوانی سرود. او از شاعرانی است که تأثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت به طوری که میتوان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست. نظامی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهیها در شعر او به روشنی پیداست.
نظر شما