به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری بیستمین همایش بین المللی امام رضا (ع) ظهر امروز یکشنبه 14 آذر با حضور مرتضی سعیدی زاده، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) و دبیران چهار همایش علمی پژوهشی رضوی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست«مرتضی سعیدی زاده»، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) با اشاره به برگزاری 16 جشنواره فرهنگی و هنری با محوریت امام رضا(ع) گفت: ما در بنیاد بین المللی امام رضا (ع) 16 جشنواره جشنواره های فرهنگی و هنری را به میدان فعالیت آوردیم و 4 همایش نیز در کنار آن برگزار می کنیم که سر هم بیست برنامه می شود که با رویکرد عدالت فرهنگی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، انجام می شود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) اظهار کرد: تاکنون بنیاد 148 عنوان همایش علمی و پژوهشی امام رضا (ع) را در 19 دوره برگزار کرده است و حدود 17 هزار و 700 اثر مقاله پژوهشی در این 19 دوره به بنیاد ارسال شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است. حاصل اینها در فصل نامه پژوهشی فرهنگ رضوی است که تاکنون 40 شماره از آن چاپ شده است. علاوه بر آن فصل نامه دوم پایه گذاری شد با عنوان معارف اهل بیت (ع) ما در میدان ماموریت امام رضا (ع) در توسعه فرهنگ اهل بیت (ع) تعریف کرده است و در راستای همین هدف فصل نامه منتشر می شود.
مرتضی سعیدی زاده با بیان اینکه نگاه مان به همایش علمی و پژوهشی بلندمدت است، گفت: برای علوم اهل بیت (ع) و سیره و معارف امام رضا (ع) نگاه بلندمدتی برنامه ریزی شده تا سیره های شخصیتی، علمی، فرهنگی و اجتماعی آقا امام رضا (ع) مورد واکاوی قرار گیرد. در همین راستا امسال 4 همایش برگزار می شود و سال آینده در مهر ماه این 4 همایش به 10 همایش توسعه پیدا می کند.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) افزود: اولین همایشی که برگزار می کنیم همایش بین المللی علمی – پژوهشی حکمرانی اسلامی مبتنی بر سیره و معارف رضوی است که به دبیری دکتر سیاوش یاری در ایلام برگزار می شود. این همایش به مدیریت علی هوشمند مدیر کل ارشاد استان ایلام و همکاری بنیاد بین الملی امام رضا(ع) به عنوان شورای سیاستگزاری برگزار خواهد شد.
وی با ارایه گزارشی از عملکرد بنیاد بین المللی امام رضا (ع) از ابتدای امسال گفت: 3 ماه پیش اجرای جشنواره های فرهنگی و هنری امام رضا (ع) را آغاز کردیم؛ تاکنون بالغ بر 2 هزار اثر به سامانه جشنواره رسیده است. اولین جشنواره هنری و رسانه ای که به اتمام رسیده است، جشنواره تئاتر و کودک رضوی بود که 6 تا 9 اسفند در هرمزگان برگزار شد و 56 اثر تئاتر در این جشنواره حضور داشت و 10 اثر ارزیابی شدند و از بین آنها نفرات برتر برگزیده شدند.
مرتضی سعیدی زاده اظهار کرد: اختتامیه جشنواره شعر عربی در اردیبهشت برگزار می شود که ۱۷۰ اثر به دبیرخانه رسیده و ۱۱۰ اثر آن از کشورهای مختلف بوده است.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: جشنواره گرافیک در چهار رشته در قم و در حوزه شعر فارسی رضوی در استان یزد و جشنواره عکس رضوی در جهاد دانشگاهی مشهد با ۱۵۰ اثر برگزار شد. همچنین در اختتامیه جشنواره بین المللی امام رضا (ع) از تولیدات این جشنواره از جمله کتاب داستان ،کتاب عکس، آلبوم آواها و نواهای رضوی و همه محصولات جشنواره رونمایی می شود.
در این نشست، «امیر رجبی»، دبیر هشتمین همایش بین المللی علمی – پژوهشی گفت و گو و مناظرات رضوی با تاکید بر مولفه های تحلیل گفتمانی و معنایی گفت: همایش ملی امام رضا (ع) 7 دوره در استان اردبیل برگزار شد که در این هفت دوره استقبال خوبی از جشنواره شده است. ویژگی بارز امام رضا (ع) مناظرات مختلفی است که در مشهد با دانشمندان و اهل فکر داشته است. این همایش با توجه به اینکه گفت و گو و مناظره جزو سیره رضوی و اولویت فرهنگی امروز جامعه است برگزار می شود.
وی افزود: در این هفت دوره ماحصل مقالات ارایه شده در 9 جلد کتاب تدوین و منتشر شده است، بیش از هزار مقاله از سوی 2700 محقق داخلی و خارجی به دبیرخانه رسیده است و در دوره هفتم 110 مقاله به دبیرخانه رسید که 27 مقاله چاپ و منتشر شده است. کتاب« بوی رضوان» از جمله این کتاب هاست.
در این نشست دکتر «سیاوش یاری»، دبیر علمی همایش بین المللی علمی – پژوهشی حکمرانی اسلامی مبتنی بر سیره و معارف رضوی گفت: ما در جهان اسلام بیشتر به تبلیغ و ترویج سرگرم هستیم و نه تبیین، برای همین گاهی کم می آوریم و نمی توانیم افکار عمومی را اقناع کنیم، چون عنوان این همایش پژوهشی است رویکرد ما عقلانی است تا چالشی را که مطرح می کنیم بتوانیم پاسخی برای آن بیابیم.
وی تصریح کرد: ما می توانیم از الگوهای اسلامی خودمان مثل پیامبر (ص) و امام علی (ع) و امام رضا (ع) برای حکومت نمونه اسلامی ارایه دهیم. امیدوارم این همایش با همکاری آستان قدس و بنیاد رضوی به نتیجه ای منجر شود که مدلی که مطرح می کنیم مسئله اساسی بشری که حکومت است و تمام دنیا با آن مواجهه است را حل کنیم، ما در الگوی جمهوری اسلامی تا جایی پیش رفته ایم؛ امیدواریم این همایش کمک کند تا به آنچه که مطلوب جامعه ماست برسیم.
در این نشست «علی هوشمند»، مدیر کل ارشاد استان ایلام گفت: در آخرین فعالیت پژوهی که با بنیاد رضوی داشتیم در سال 89 مجموعه مقالات امید و به اهتمام بنیاد در کتابی چاپ شد و سپس از آن در سیر گردش اداره ارشاد استان ایلام در حوزه های مختلفی وارد شدند از شعر و ادب اینها از تجربه های خوبی بود و باعث شد با رویه خاص اجرا نشود. نظر به زیست بوم جغرافیایی استان و هم مرزی با عراق و دروازه ورود شیعیان ما در این حوزه ورود داشته باشیم و از جغرافیای شیعی منطقه نهایت بهره را ببریم و در اولین قدم به سمت اولین همایش حکمرانی اسلامی مبتنی بر سیره رضوی رفتیم.
در این نشست دکتر«پیمان جرسی»، دبیر سیزدهمین همایش ملی علمی پژوهشی سیمای امام رضا (ع) در زبان و ادبیات فارسی با محوریت ادبیات کودک و نوجوان گفت:استان کرمانشاه یکی از پیشگامان پژوهش حوزه رضوی بوده است از سال 85 کار را آغاز کردیم از سال 86 تاکنون افتخار داریم در کاروان جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در حوزه پژوهش زبان و ادبیات فارسی کار کنیم، ظرفیت این استان در حوزه پژوهش ظرفیت بسیار بالایی است. آثار پژوهشی وقتی چاپ می شود تاثیرات بسیاری دارد 2000 اثر تاکنون به دبیرخانه همایش رسیده و 237 عنوان برگزیده پژوهش های رضوی شده است. 15 جلد کتاب چاپ کردیم 2 جلد روضه رضوان امسال در سیزدهمین همایش ادبیات کودک و نوجوان رونمایی می شود.
در این نشست حجت الاسلام «سعید حسنی»، دبیر چهاردهمین همایش علمی و پژوهشی اخلاق و سبک زندگی اسلامی مبتنی بر سیره و معارف رضوی گفت: در این همایش تحقیقات بنیادی و کاربردی در دو بخش به صورت مجزا برگزار می شود، در تحقیقات بنیادی سعی کردیم سبک درست زندگی ایرانی اسلامی و راههای رسیدن به آن را بیان کنیم اما در بخش کاربردی به دنبال این هستیم که کارشناسان تحقیقات خودشان را ارائه کنند. از این رو حول محورهای هویت فردی و جمعی، خانواده و جنسیت، زندگی شهری و آموزش و تربیت به دنبال راه کار هستیم.
در پایان این نشست از چهار پوستر بیستمین همایش بین المللی امام رضا (ع) رونمایی شد.
نظر شما