جشن میلاد حضرت «حضور» در مسجد صاحب الزمانی(عج)

مسجد صاحب الزمانی(عج) مهرشهر بیرجند که مزین به نام حضرت مهدی (عج) است مانند دیگر مساجد و فضاهای فرهنگی نه تنها در سالروز میلاد ایشان بلکه از ۱۰ شب قبل از نیمه شعبان، با نام دهه مهدویت میزبان دوستداران و عاشقان اهل بیت (ع) است.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم‌زاده- مسجد به عنوان اصلی ترین پایگاه اسلامی نقش مهمی در تربیت، آموزش و ایجاد نزدیکی بین اعضای خود (مسلمانان) دارد. پایگاهی که همواره در روایات از آن به بزرگی یاد شده است. یکی از رسالتهای پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رساندن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و ذکر حق تعالی و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد.

 

بعد از آن بود که مسلمان در صفوف وحدت بخش نماز جماعات که در مساجد برگزار میشد، روح تربیت و نشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند. به طوری که اینک بعد از گذشت قرنهای متمادی از پیدایش اسلام، مسجد نه تنها اعتبار و ارزش خود را حفظ کرده بلکه همواره در برهههای مختلف زمانی، نقش مهمی در تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشته است.

 

در کشور ما بخصوص در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس، مسجد مکانی برای بسیج نیروهای مردمی، آموزش، سازماندهی و پشتیبانی نیروهای بسیجی و مردمی بوده در این میان حضور جوانان در کنار سایر قشرهای مردم دیده میشود. حضور جوانان در نمازهای جماعت و تشکیل حلقههای کمکهای مردمی، ایجاد کلاسهای آموزشی و... نقش مؤثّرتری در رونق مساجد داشته است، اما با گذشت زمان نه تنها کارکرد مسجد در کشور تفاوت پیدا کرده، بلکه با کم رنگ شدن حضور جوانان در مساجد به علتهای مختلف رونق روزهای گذشته را ندارد.

 

متأسفانه در سال‌های بعد از جنگ تحمیلی به خاطر سهل انگاری، نبود برنامه ریزی صحیح و بی اعتنایی به این سنگر اسلامی، مسجد در گرایش و جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آنها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص میگردد. جوانی که امروز، جوانی است که با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو است و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم میکند، دشمن خاموش در پشت سرش سعی در القای مفاهیم و الگوهای شیطانی خود به جوانان دارد و این هشدار«تهاجم فرهنگی» است. 

 

این زنگ خطری برای همه ماست تا از پیشرفت چنین ویروس خطرناکی جلوگیری کنیم. مسجد میتواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی شایسته ای از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

 

برای جذب جوانان و نوجوانان به سنگر مساجد و نماز جماعت و شرکت در سایر برنامههای فرهنگی مساجد شیوهها و عواملی وجود دارد که توجه به آن ضروری است.

 

 

در آستانه نیمه شعبان سری به مسجد صاحب الزمان (عج) مهرشهر که مزین به مام حضرت مهدی(عج) است؛ می زنیم. حال و هوای کوچه و خیابان منتهی به مسجد با گذشته تفاوت دارد نصب ریسه در سه خیابان منتهی به مسجد توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

 

نزدیک اذان مغرب است که به مسجد می رسیم. صدای دلنواز اذان از بلندگوهای مسجد به گوش می رسد و آهنگ دلنشین اذان مردم محله مهرشهر را برای راز و نیاز با معبود دعوت می کند و جالب آنکه کودکان و نوجوانان زیادی با شنیدن صدای اذان به سمت مسجد صاحب الزمان(عج) گسیل می شوند و این سیل جمعیت توجه ها را به خود جلب می کند. همه وارد مسجد می شوند و جالب تر آنکه کودکانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده اند هم گوی سبقت از دیگران ربوده و در کنار صف ها قامت می بندند تا با خدای خود نجوا کنند.

 

حضور چشمگیر نوجوانان و جوانان در صف نماز توجه ها را به خود جلب می کند و وقتی از حضور همیشگی این اقشار می پرسیم پی به ابتکار مدیر کانون و خدمتگزاران مسجد برای ارتباط تنگاتنگ این قشر با مسجد و نماز جماعت می بریم.

 

 

مدیر کانون ولایت مسجدجامع صاحب الزمانی مهرشهر (عج) بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: برای پیوند و ارتباط بیشتر جوانان، نوجوانان و حتی کودکان با مسجد طرح فائزون در این مسجد پیاده سازی شده است.

 

حمیدرضا بانویی در خصوص این طرح می افزاید: با اجرای این طرح دفترچه هایی تهیه و در اختیار مسئول واحد خواهران و برادران گذاشته شده و نوجوانان و کودکان پس از اقامه هر نماز امتیاز کسب کرده و با جمع آوری امتیارات می توانند از کمد جایزه مسجد استفاده کنند و این ابتکار باعث حضور چشمگیر نمازگزاران در صفوف اقامه نماز شده است.

 

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح بیش از 120 نوجوان و حتی کودک در اقامه نماز شرکت دارند، می گوید: این نوجوانان و کودکان پس از اقامه نماز برای دریافت امتیاز به قسمت هیأت رفته و دفترچه‌ها را مهر می کنند.

 

وی از مسجد صاجب الزمان(عج) به عنوان بزرگترین مسجد جامع مهرشهر نام برده و می افزاید: حسینیه در سال 80-81 و مسجد در سال 95 به بهره برداری رسیده است.

 

 

وی با توجه به قرار داشتن در روزهای منتسب به ولادت منجی عالم بشریت از برنامه های محوری مسجد صاحب الزمانی مهرشهر که مزین به نام حضرت است،‌ به برگزاری مراسم جشن در شب و شام نیمه شعبان، احیای این شب و اعتکاف و شب زنده داری تعدادی از جوانان و ... اشاره کرده و می گوید: بعد از مراسم سخنرانی، جشن و مولودی خوانی؛ در شب نیمه شعبان افرادی که برای احیای مهدوی ثبت نام کرده اند به احیا و راز و نیاز با خداوند پرداخته و بعد از اطعام سحری و اقامه نماز صبح به جماعت از مسجد خارج می شوند.

 

وی از دیگر مراسم محوری به برگزاری مراسم سخنرانی با حضور حجت الاسلام عباسی معاون مرکز تخصصی مهدویت خراسان رضوی، مولودی خوانی، برگزاری نوای سنتی خراسانی، برگزاری سرود خواهران و برادران و... در شب شام نیمه شعبان اشاره می کند و یادآور می شود: در این مراسم محوری مسابقات پرسش و پاسخ، قرعه کشی اسامی مزین به نام و القاب حضرت مهدی (عج) و اهدای جوایز به 10 نفر برگزیده برگزار می‌شود.

 

مدیر کانون ولایت مسجدجامع صاحب الزمانی مهرشهر (عج) از دیگر اقدامات در این ایام به طرح دو سوال به صورت روزانه در فضای مجازی مسجد به مدت 10 شب و اعلام برنده، برپایی ایستگاه صلواتی به همراه مسابقه نقاشی، کتابخوانی و رنگ آمیزی ویژه کودکان، نورافشانی در حین مراسم با توجه به این مهم که برنامه ها در خیابان منتهی به مسجد برگزار می شود، اشاره می کند.

 

بانویی از نصب پرچم در خیابان های ولی عصر، سلمان و امام حسین(ع)، ریسه بندی با اعتباری بالغ بر چهار میلیون تومان، نورافشانی مراسم با اعتبار بالغ بر سه میلیون تومان، راه اندازی فواره در حوضچه وسط مسجد با اعتبار چهار میلیون تومان، برپایی کارگاه عفاف و حجاب در دهه مهدویت و برگزاری مسابقه دلنوشته در خصوص دهه مهدویت و...در این ایام خبر داد.

 

بانویی اعتبارات هزینه شده برای انجام اقدامات ذکر شده را بالغ بر 30 میلیون تومان اعلام کرده و می گوید: بخشی از این اعتبارات هزینه شده توسط خیرین تقبل شده است.

 

وی در ادامه تعداد اعضای کانون مسجد را بیش از 250 نفر اعلام کرده و از اقدامات کانون در این مجتمع فرهنگی مذهبی به برگزاری طرح سه شنبه های مهدوی اشاره می کند و یادآور می شود: پنج سال است که این برنامه برگزار شده و در روزهای سه شنبه علاوه بر برپایی ایستگاه صلواتی، پخش موزیک در وصف امام زمان(عج)، زیارت آل یاسین و ایستگاه نقاشی برای کودکان هم در این روز دایر می شود.

 

وی اعضای سه شنبه های مهدوی را بیش از 120 نفر اعلام می کند و می گوید: در این مسجد به مناسبت ولادت ائمه ایستگاه‌های صلواتی در طول سال بر پا می شود.

 

 

این مدیر کانون، مراسم پیوند مدرسه و مسجد را از دیگر برنامه های پیش رو دانسته و می افزاید: هر هفته چهارشنبه دو مدرسه دخترانه و پسرانه محدوده مسجد (هفته درمیان) یک کلاس خود را در مسجد با هدف ارتقای ارتباط دانش آموزان با مسجد برگزار می کنند.

 

وی راه اندازی فروشگاه ارائه محصولات فرهنگی در مجاورت مسجد را از دیگر اقدامات برشمرده و یادآور می شود: این فروشگاه با همکاری و مشارکت کانون و پایگاه بسیج خواهران راه اندازی و عواید حاصل از فروش محصولات برای کمک به مسجد هزینه می شود.

 

 

کد خبر 1256359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha