به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از امد، ماه رمضان که میلیونها نفر در سراسر جهان آن را جشن می گیرند، از امروز(پنجشنبه) آغاز شده است، مسلمانان برای برپایی فعالیتهای یکی از ماههای مهم در تقویم اسلامی آماده می شوند.
در همین راستا، روزنامه انگلیسی «دیلی میل» گزارشی را درباره تاثیرات ماه رمضان برای سلامتی و فواید آن منتشر کرده است.
در این روزنامه آمده است: در ماه رمضان، مسلمانان فقط دو بار در روز غذا می خورند، یک وعده غذایی قبل از سحر به نام سحری و یک وعده بعد از نماز مغرب به نام افطار. در روزه داری هر نوع غذا و نوشیدنی از طلوع آفتاب تا غروب خورشید ممنوع است و کشیدن سیگار نیز در ساعتهای روزه داری در ماه رمضان ممنوع است.
این روزنامه نوشته است که هدف از روزه این است که مسلمانان با فقرا همدردی کنند و با تلاوت قرآن به خدا نزدیک شوند.جنبه دیگر ماه رمضان این است که پاداش های معنوی در این ماه چند برابر می شود.
این روزنامه اشاره کرد که مسلمانان در ماه مبارک از توهین، دروغ، دعوا و مشاجره دوری می کنند و به انفاق برای دیگران تشویق می کنند.
بنابر گزارش این روزنامه، کسانی که از بیماری های خاصی رنج می برند که سلامت روزه داران را تحت تأثیر قرار می دهند، از روزه معاف می شوند. این دسته ها شامل افراد مسن، ضعیف، بیمار یا افرادی که به دلیل بیماری مزمن تحت درمان هستند، زنان باردار، زنان در دوران قاعدگی، زنان شیرده و کودکانی هستند که به سن بلوغ نرسیده اند.
کسانی که به دلایل موقتی مانند قاعدگی یا بیماری روزه خود را از دست می دهند، توصیه می شود در ایام مختلف سال روزه خود را قضا کنند، زنان باردار جزو رده های معاف از روزه ماه مبارک رمضان محسوب می شوند.
برای کسانی که قادر به قضای روزه نیستند، به جای روزه برای کسانی که توانایی ندارند، کمکی برای اطعام فقرا داده می شود.
این روزنامه درباره فوائد روزه داری نوشت: مزیت آشکار روزه داری، کاهش تعداد کالری مصرفی است که می تواند به کاهش وزن کمک کند.اما، کاهش وزن یا عدم کاهش وزن فرد بستگی به این دارد که در طول وعده های غذایی قبل از سحر و بعد از غروب آفتاب چه می خورد. غذاهای پرکالری را انتخاب می کند یا بالا. برخی با وجود نخوردن و آشامیدن در طول روز، وزن کم نمی کنند، به همین دلیل به مسلمانان توصیه می شود که یک وعده غذایی متعادل معمولی بخورند که شامل انواع گروههای غذایی اصلی برای سحری و افطار است.
برای برخی از افراد چاق یا اضافه وزن، تغییر در رژیم غذایی معمول آنها می تواند منجر به کاهش وزن در طول ماه رمضان شود. با این حال، اگر در عادات غذایی خود برای بقیه سال تغییراتی ایجاد کنند، وزن باز می گردد. برخی مطالعات همچنین نشان داده است که روزه گرفتن در ماه رمضان باعث کاهش سطح کلسترول و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
این روزنامه همچنین نوشت: جلوگیری از مصرف سیگار در ساعت های روزه داری در ماه رمضان ممکن است افراد را به ترک دائمی سیگار تشویق کند و از این جهت مفید باشد.
بنابر این گزارش، به روزه داران توصیه می شود در طول وعده های غذایی خود قبل از سحر و بعد از سحر از مواد غذایی پرفیبر مانند غلات کامل، غلات پرفیبر، سبوس، میوه ها، سبزیجات، لوبیا، عدس، میوه های خشک و آجیل همراه با مایعات فراوان استفاده کنند. علاوه بر این فعالیت بدنی سبک مانند پیاده روی بعد از افطار برای کاهش خطر یبوست توصیه می شود. همچنین به مسلمانان دیابتی توصیه می شود قبل از ماه رمضان با پزشک خود مشورت کنند تا در مورد مضر بودن یا نبودن روزه داری صحبت کند.
نظر شما