به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، امام جمعه چوار، ظهر امروز(۴ فروردین) در خطبه های نماز جمعه در مسجد مقدس صاحب الزمان(عج) این شهر با اشاره به خطبه نود و سوم کتاب شریف نهج الیلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی(ع) در این خطبه می فرماید که هنگامی که فتنه ها روی می آورد به شکل حق خودنمایی می کند و هنگامی که پشت می کند مردم را از ماهیت خود آگاه می سازد، در حال روی آوردن ناشناخته و به هنگام پشت کردن شناخته می شود، مانند گرد بادها به بعضی از شهرها اصابت می کند و از بعضی می گذرد.
حجت الاسلام شهاب الدین میهن پرست تصریح کرد: حضرت امام علی(ع) در ادامه این خطبه می فرماید که آگاه باشید که وحشتناک ترین فتنه ها برای شما از نظر من، فتنهٔ بنی امیه است، چرا که فتنه ای است کور و تاریک و حکومت آن فراگیر است و همه تحت فشار آن حکومت ظالم قرار می گیرند، ولی بلای آن ویژه گروه خاصی است، هر کس در آن فتنه بصیر و بینا باشد و با آن به ستیز برخیزد، بلا دامان او را می گیرد و هر کس در برابر آن نابینا باشد بلائی به او نمی رسد، به خدا سوگند! بعد از من بنی امیه را برای خود زمامداران بدی خواهید یافت آنها همچون شتر شرور و بدخویی هستند که صاحب خود را گاز می گیرد، با دست خود بر سر می کوبد و با پا او را دور می سازد و از دوشیدن شیرش او را منع می کند.
وی افزود: حضرت امام علی(ع) ادامه می دهد، آنها به این ادامه می دهند و نیکان و مجاهدان را نابود می کنند، مگر اینکه در مسیر منافع آنها قرار گیرد یا لااقل ضرری به آنها نرساند، بلا و ستم های آنها نسبت به شما نیز همچنان ادامه خواهد یافت تا آنجا که هیچ پناهگاهی نیابید و استمداد شما از آنها به استمداد برده ای میماند که در برابر ظلم مالک خویش از او کمک بطلبد، یا همچون دوستی که از تعدی و احجاف دوست خود به او پناه برد، آری! فتنه های آنها پست سر یکدیگر بر شما وارد می شود، با قیافه ای زشت و ترسناک و همراه پاره ای از آداب و رسوم جاهلیت در آن زمان نه راهنمایی در آن میان خواهد بود و نه پرچم نجاتی.
امام جمعه چوار در ادامه تصریح کرد: روایت صحیح از توافق ایران و عربستان بسیار مهم است، طی این مسیر تماما مبتنی بر اصل تغییر ناپذیر تامین حداکثری منافع و امنیت ملی» است و چنانچه واقعیتهای میدانی نشان میدهد هر تحلیل و روایتی که چیزی غیر از این را بیان کند قطعا دقیق و مبتنی بر گزاره های حقیقی نیست.
وی افزود: توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک طبعا به معنای تغییر راهبردهای اصولی و تضعیف ابزارهای قدرت هیچ یک از طرفین نیست جز این که اتمسفر حاکم بر تعاملات دوجانبه را از ریل «تخاصم و منازعه» به ریل «همکاری و موازنه» تغییر داده است، در توافق مذکور گرچه پرونده های منطقه ای اولویت نداشته اما به دلیل نقش و جایگاه ویژه در کشور در عرصه منطقه ای و فرامنطقه ای طبعا بهبود روابط تهران و ریاض بر کاهش تنش های موجود و افزایش ثبات در منطقه تأثیر گذار خواهد بود.
حجت الاسلام میهن پرست گفت: از جمله شبهات مطرح شده این است که بعد از این توافق جبهه مقاومت یمن و انصار الله در مصاف با عربستان تنها خواهد ماند و سرنوشت گروه های دیگر نیز در لبنان و فلسطین و... در ابهام خواهد رفت، توافق ایران و عربستان روی حمایت ایران از این گروه ها اثری نخواهد داشت، چرا که اساساً این گروهها دیگر نیازی به حمایت دائمی ایران ندارند گرچه در همه مراحل از حمایت معنوی ایران به نحو مقتضی و مطلوب برخوردار خواهند بود، به همین جهت اولین گروههایی که از این توافق استقبال کردند. حزب الله لبنان و انصار الله . یمن بودند.
وی ابراز کرد:«مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالُ فِي هَذَا الشَّهْر؟» این پرسش امیرالمؤمنین (ع) در آخر خطبه رمضانیه رسول خدا (ص) حکایت از عطش آن حضرت نسبت به عالی ترین عمل و ارتقاء معنوی در ماه رمضان دارد، ورع بالاتر از تقواست، قدرت تقوا یعنی مراقبت از نفس را در انسان نهادینه می کند، تقوا اعراض جوارحی و ورع اعراض جوانحی از معصیت است، در ورع انسان قلبا شوق و تمایلی به گناه ندارد، ورع توانایی و قدرتی است که به توفیق حق اجتناب از گناه و دوری از محرمات را در نفس انسان پدید می آورد تا انسان بتواند مراتب کمال را با سرعت طی کند و به کسب فضائل بیشتری نائل آید و به مقام قرب الهی برسد به همین جهت امیرالمؤمنین در این رابطه میفرمایند: ورع همچون سپر است، در مقابل گناهان و زشتی ها در حالی که برای تقوا تعبیر لباس را به کار می برند.
امام جمعه چوار گفت: نجات و رستگاری از تلاطم دریای زندگی تنها به وسیله ورع امکان پذیر است، امروزه می گویند بهداشت بهتر از درمان است، ورع در واقع بهداشت است تا انسان به گناه آلوده نشود و مجبور باشد انرژی زیادی صرف کند تا از آن گناه نجات یابد و از صورت های خیالی آن رها شود، رسول خدا(ص) خواستند حضرت علی(ع) در چنین عالمی مستقر باشند و استقرار در چنین حالتی بالاترین عبادت در ماه رمضان است و زمینه درک شب قدر را برای انسان آسان می کند.
وی در ادامه با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر انقلاب به عنوان مهار تورم، رشد تولید، اظهار کرد: حالا دیگر معلوم شده است که نامگذاری سال ها از سوی رهبر حکیم انقلاب عقبه ای فکری و راهبردی و گفتمان ساز و ادبیات ساز دارد، قطعا این نامگذاری ها تاثیرات مثبت فراوانی داشته است اما در بسیاری عرصه ها نیز شاهد تحقق مطلوب شعارها نبوده ایم، نکته حائز اهمیت این است نامگذاری و تعیین شعار سال نه یک حرکت نمایشی بلکه در راستای حکمرانی و الگوی مدیریتی امامین انقلاب است، یعنی هر حرکت اقتصادی،فرهنگی،سیاسی و اجتماعی در صورتی موفق خواهد شد که مردم در آن نقش آفرین باشند، بنابراین رهبر معظم انقلاب چند بار از برخوردهای نمایشی و شعاری صورت گرفته از طرف برخی در زمینه شعار سال گلایه کردند.
حجت الاسلام میهن پرست گفت: بنا بر برخی شواهد گویا و روشن میزان تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال های قبل از پیشرفت بهتری برخوردار بوده است، که البته با نقطه مطلوب فاصله دارد به نظر می رسد در دولت سیزدهم هم باور عمیق تری به جنگ اقتصادی وجود دارد و هم نگاه صحیح تری به اقتصاد مقاومتی مبتنی بر ظرفیتهای درون زا داخلی و نگاه به محیط همسایگان و شرق وجود دارد و تا حدود زیادی نوعی هماهنگی مطلوب تر - در نسبت با قبل - بین دولت و مجلس و سایر دستگاهها در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی پدید آمده است که نوید حرکت رو به جلوتر را در طی مسیر به سوی آینده روشن میدهد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۲ با اعلام شعار سال از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی شاهد یک حرکت جهادی و سیاستگذاری هماهنگ جهادی و مدیریت چابک و هم افزای جهادی باشیم.
نظر شما