کانون‌های مساجد برای تبدیل به پایگاه‌ قرآنی حمایت می‌شوند/ لبیک ۱۹۰۰ کانون به اجرای طرح

مقدم با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با قوت طرح تبدیل هر کانون مسجدی به یک پایگاه قرآنی را دنبال می‌کند، گفت: در این راستا از کانون‌ها حمایت و ظرفیت‌های لازم به سمت آنها روانه می‌شود.

«مهدی مقدم» با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بخش نهادها و موسسات دولتی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن درباره برنامه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد برای تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی، اظهار کرد: فعالیت های ستاد در حوزه قرآن و عترت چند محور را شامل می شود که اصلی ترین آنها تبدیل هر کانون فرهنگی هنری به یک پایگاه قرآنی است، برنامه ای که از سال گذشته در چند استان آغاز شده و با قوت دنبال می شود.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور درباره شیوه تحقق این مهم، تصریح کرد: اگرچه آموزش، تفسیر، حفظ قرآن و تدبر در آیات وحی اهمیت دارد اما در تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی محور تلاوت است، اینکه مستمعان و مخاطبان بنشینند و قاری آیاتی را به اقتضای شرایط مخاطب تلاوت کند و سپس ترجمه و تفسیر آیات هم بیان شود؛ ما در تبدیل کانون های فرهنگی هنری به یک پایگاه قرآنی این ایده و روش را دنبال می کنیم.

 

وی ادامه داد: هم پایگاه قرآنی در مسجد می تواند فعال باشد و هم می توان این پایگاه را بین مساجدی که در محله حضور دارند، ایجاد کرد؛ ممکن است چند باب مسجد دارای فعالیت قرآنی، برنامه ای فراتر داشته باشند با هم رفت و آمد کرده و به تعبیر مقام معظم رهبری به مهمانی یکدیگر بروند و بین آنها مسابقات و برنامه های مشترک برگزار شود، برای این شرایط نیز ما برنامه داریم برای مثال درصدد هستیم خروجی چنین جلساتی در مسابقات ملی مدهامتان شرکت کنند.

 

مقدم تأکید کرد: در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در تلاش هستیم که مسابقات مدهامتان به پایگاه های قرآنی مساجد و محلات گره بخورد و از این طریق شور قرآنی در مساجد و محلات برپا شود. چنان که طرح مادران قرآنی را به پایگاه های قرآنی مساجد گره زده ایم.

 

وی ادامه داد: علاوه بر این، آموزش روخوانی، تجوید، تلاوت مجلسی، حفظ، تفسیر و تدبر در آیات قرآن را نیز در کانون های فرهنگی هنری دنبال می کنیم.

 

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه در تبدیل هر کانون مسجدی به یک پایگاه قرآنی وظیفه ما هدایت‌گری، حمایت، راهبری و ظرفیت‌سازی است، گفت: از این رو، فراخوانی برای اعلام آمادگی کانون های دارای ظرفیت این طرح اعلام شد و خوشبختانه در فاز نخست ۱۹۰۰ کانون فرهنگی هنری آمادگی خود را برای مشارکت اعلام کردند که به نظر می رسد تا کنون این تعداد به دو هزار باب رسیده باشد.

 

مقدم در ادامه ابراز کرد: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد از این کانون ها حمایت و ظرفیت های ممکن را برای ایجاد پایگاه قرآنی به سمت‌شان روانه می کند. خوشبختانه با شناختی که داریم می دانیم مساجد و کانون های مسجدی درصدد تعمیق کمّی و کیفی فعالیت های قرآنی هستند.

 

وی افزود: لذا اگر بسترسازی و هدایتگری لازم برای فعالیت های قرآنی آنها انجام شود حتما استقبال می کنند و پیش بینی می شود در فاز دوم تعداد بسیار بیشتری از کانون های فرهنگی هنری به طرح تبدیل هر کانون یک پایگاه مسجدی بپیوندند.

 

وی درباره سهم فعالیت های قرآنی در برنامه های فرهنگی هنری کانون های مسجدی، خاطرنشان کرد: ما در ستاد هماهنگی این کانون ها دو رویکرد نسبت به فعالیت های قرآنی داریم، در رویکرد نخست محتوای همه فعالیت ها در راهبرد، رویکرد و ... باید برگرفته از قرآن باشد، یعنی حتی در فضای هنری هم روش، رویکرد و هدف‌ قرآنی باشد، اما در رویکرد دوم محور پرداخت مستقیم به قرآن است چنان که یکی از اصلی ترین موضوعات ما در معاونت فرهنگی هنری، قرآن است و در این باره با بخش های دولتی و خصوصی تفاهم و تعاملات مطلوبی برقرار کرده ایم.

 

گفتنی است، سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین ماه و از ساعت ۱۷ تا ۲۴ با شعار «می‌خوانمت» میزبان بازدیدکنندگان در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) است.

کد خبر 1259957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha