ضرورت پیوند هنر و اندیشه/ جنبه مردمی برنامه ها در حوزه هنری تقویت می شود

منفرد با ضروری شمردن تقویت جنبه مردمی ساختارها و برنامه ها در حوزه هنری گفت: هنرمندانی که در دل تحولات قرار میگیرند بهتر با مردم ارتباط برقرار می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، سید رسول منفرد_ رییس حوزه هنری گیلان در نشستی که با اصحاب رسانه استان امروز(سه شنبه، 15 فروردین) به بهانه فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه معمولا رایج است که ما در رابطه با آسیب هایی که در فضای هنری می بینیم به آسیب هایی که در جامعه وجود دارد اشاره کنیم اما وقتی به تجربه زیسته خود نگاه کنیم شکل گیری قله های هنر را در سطح کشور شاهد خواهیم بود.

 

*تاثیر پذیری هنرمندان از جریانات جامعه
 وی با بیان اینکه همانگونه که در دوران انقلاب و در دوران دفاع مقدس شخصیت بزرگ ترین هنرمندان ما شکل گرفت افزود: ما نمی توانیم تاثیر پذیری آنها از آن جریانات را منکر شویم.

منفرد همچنین به اتفاقات 6 ماهه گذشته در کشور اشاره و اذعان کرد: تاثیر اتفاق های مربوط به جامعه ایران را در فضای هنری شاهد بودیم، کسانی که در آن فضا رشد کردند و چهره های جدیدی که متاثر از آن فضا شکل گرفتند و به جامعه معرفی شدند.

وی با تاکید بر اینکه ما هر وقت در جامعه شاهد تحولات بزرگی شدیم هنرمندان بزرگی هم در پس آن متولد شدند، افزود: هنرمندانی که در دل تحولات قرار گرفتند بهتر با مردم ارتباط می گیرند.

منفرد، ضمن قدردانی از جامعه هنری گیلان که در اتفاقات اخیر بدون اینکه منفعل شوند در صحنه بودند و با موشکافی ماجرا از زوایای مختلف به آن پرداختند گفت: گرچه عده ای هم هنری خلق نکردند اما از نظر مالی و روحی آسیب های زیادی را متحمل شدند که همه این هنرمندان مایه افتخار استان هستند.

 

*مسئله محوری مهمترین روبکرد حوزه هنری گیلان
وی در ادامه با اشاره به رویکردهای حوزه هنری گیلان، مهمترین آنرا مسئله محوری دانست و افزود: با خود عهد کرده ایم که هر برنامه ای که اجرا می شود مسئله ای از جامعه گیلان را مرتفع کرده باشد.

منفرد با بیان اینکه ما بدون اینکه گیلان را بشناسیم نمی توانیم در مورد زیست بوم، نقاط فرصت و تهدید آن برنامه و حرفی داشته باشیم، گفت: در این راستا سند زیست بوم استان را به عنوان سند گیلانشناسی تدوین کرده ایم و مدام نیز در حال به روز کردن و تکمیل آن هستیم.

وی اظهار کرد: ما در صدد طراحی و تهیه نقشه تحول حوزه هنری گیلان هستیم که در این جمع بندی از گیلان شناسی بحث هویت، فرهنگ کار و تولید، پرداختن به آسیب های اجتماعی از موضوعات مورد توجه آن است.

 

*تولیدات حوزه برای مخاطب کودک با محوریت مادر
 منفرد تصریح کرد: مخاطب اصلی تولیدات حوزه هنری گیلان کودک و نوجوان با محوریت مادران است.

وی با تاکید بر اینکه از جمله اتفاق های مهمی که در حوزه هنری گیلان باید رخ دهد پیوند هنر و اندیشه است، گفت: این پیوند نباید از جنس بخشنامه ای و دستوری باشد بلکه باید ارتباطی دوطرفه باشد تا هنرمند و اندیشمند هر دو از آن استقبال کنند.

منفرد خاطر نشان کرد: گرچه با این تحولات نباید دستاوردهای خوب گذشته حوزه هنری مانند برنامه «شکرانه حضور» و تحقیق و تالیف کتاب های حوزه تاریخ شفاهی کمرنگ شوند بلکه می بایست با قوت ادامه پیدا کنند.

 

*کتابخانه تخصصی گیلان با سه هزار عنوان
وی در ادامه بر تقویت جنبه مردمی ساختارها و برنامه ها، مخاطبین کودک و نوجوان، توجه به حوادث و سوانح، برگزاری نشست های هنر و اندیشه با موضوعات پسماند، روز قدس، ایسلم دیلمی، امیرهوشنگ ابتهاج، هنر و مقتضیات زمان اشاره کرد و از تشکیل کتابخانه تخصصی گیلان شناسی با بیش از سه هزار عنوان کتاب که 90 منبع در خصوص نهضت جنگل است، خبر داد.

منفرد با ضروری شمردن تقویت جنبه مردمی ساختارها و برنامه ها، اذعان کرد: گسترش فعالیت در ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی، مردمی سازی روایت های تاریخی، هم افزایی با مردم و همراهی با کنشگری های مردمی همچون سپردن تولیت بزرگداشت کوچک جنگلی به مردم و.... می تواند کمک بزرگی در پیشبرد اهداف طرح ها و برنامه های حوزه هنری و شناساندن آن در سطح استان باشد.

وی اظهار کرد: می بایست مردم را جدی بگیریم، به آنها فرصت گفت و گو بدهیم و از آنها یاد بگیریم.


*تشریح ویژه برنامه های هفته هنر انقلاب در حوزه هنری گیلان
محمد پرحلم_ معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری گیلان نیز در این نشست از برپایی شب شعر رمضان با حضور شاعران استان گیلان در منزل آیت الله رسول فلاحتی _نماینده ولی فقیه در گیلان خبر داد.

وی با اشاره به اینکه، سخنرانی فعالان فرهنگی و هنری استان با موضوع هنر انقلاب پیش از خطبه های نماز جمعه در شهرها و شهرستان های مختلف انجام خواهد شد گفت: اجرای نمایش تاسیان را از 28 فروردین تا اول اردیبهشت 1402 در تماشاخانه نارون به کارگردانی محمد پورجعفری و براساس کتاب حسن تی شی خاطرات شهید حسن شیخ شعبانی از تولیدات حوزه هنری گیلان نوشته سیده زهرا هاشمیان را خواهیم داشت.

وی همچنین از تولید نمایش رادیویی مدیران شهید نوشته محمد احمدزاده به کارگردانی فرهاد رحمانزاده و    انتشار آلبوم گولافشان با همکاری صدا و سیمای مرکز گیلان خبر داد و افزود: رونمایی از مستند چهار محل در روستای چهارمحل رودبار، تولید روزنامه دیواری ویژه دانش آموزان با موضوع هنر انقلاب اسلامی از دیگر برنامه های این ایام است.
 
پرحلم تصریح کرد: «فرهنگ لغت گیلکی تمیجانی» اثر حسن کریمی تمیجانی، «دونده تنها» خاطرات سیدرضا میرمعنوی نوشته میرعمادالدین فیاضی، «گزارش اسنادی از جنبش جنگل و مداخلات روسیه و شوری در ایران» با پژوهشگری عباس پناهی،    «دانا الامه و کلاچان» نخستین کتاب داستان گیلکی گروه سنی نوجوان از علی مطلبی، «گنجینه مثلهای تالشی» اثر ذلیخا صبا و رمضان نیک نهاد،    «تالشها در گذر زمان» نوشته سید مومن منفرد،    «تلیف دلی گبان» ضرب المثل های منطقه رحمت آباد رودبار با گردآوری فاطمه محمودی،    «تماشای سپیداران» آهنگ ساز رضا فدایی با شعر عبدالرضا رضایی نیا به خوانندگی حسام الدین سراج و شاهرخ شیردوست، دکلمه یعقوب باقری و بهروز رضوی با موضوع کوچک جنگلی و نیز «مجموعه مقالات همایش علمی پژوهشی آل بویه» گردآورنده دکتر عباس پناهی کتابها و آثاری هستند که در این هفته منتشر خواهند شد.


*پیشرفت فیزیکی 60 درصدی سینما سیاهکل

محمد اسماعیل حبیبی_ معاون اداری مالی حوزه هنری گیلان نیز در این نشست طی گزارشی از میزان اعتبار تجهیز و تامین برنامه های حوزه هنری گیلان، بیان کرد: گرچه میزان اعتبار در نظر گرفته اندک است اما حوزه هنری گیلان تمام هم و غم خود را بر آن گذاشته تا کارهای فرهنگی و هنری به نحو احسنت انجام شود.

وی با بیان اینکه می بایست جوابگوی رشته هایی هنری که در استان فعال هستند باشیم، به مشکل سینمایی که از سال 83 در سیاهکل با بودجه اندک از حوادث تامین اعتبار شده اشاره کرد و گفت: تاکنون 60 درصد این سینما تکمیل شده است.

حبیبی افزود: برای تکمیل این سینما نیازمند اعتبار هستیم که با همراهی نماینده لاهیجان و سیاهکل و رئیس حوزه هنری موفق شده ایم ۳ میلیارد تومان اعتبار گرفته که تاکنون ۲ میلیارد تومان از آن ابلاغ شده است،  اما امیدواریم بتوانیم امسال این سینما را افتتاح  کنیم.

کد خبر 1260119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha