انسان همیشه در معرض امتحان و ابتلاست/ مومن نه از گشایش مغرو و نه با سختی مایوس می شود

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به آیه ۳۶ گفت: خداوند در این آیه از انسان گلایه می کند و می فرماید انسان نباید نباید با سختی و مصیبت دچار یاس و ناامیدی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی بعد از ظهر امروز(یکشنبه 27 فروردین ماه) در سخنرانی بعد از نماز عصر در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ادامه تفسیر سوره مبارکه روم گفت: روز گذشته گفتیم آیه 33 آیه گلایه است و گاهی خدا گلایه می کند از عدم شکرو ناسپاسی، از غرور انسان در مقابل خدا همچنین از عدم عبادت و سجده و همینطور از اینکه مردم قرآن را کنار زده اند و مهجور مانده گلایه می کند.

 

وی با اشاره به آیه 34 ادامه داد: خداوند در ادامه گلایه هایی که در آیه 33 می کند، در آیه ۳۴ می فرماید خیلی ها نسبت به نعمت خدا شکر نکرده و کفر نعمت می کنند. قرآن در جای دیگری می فرماید هدف دشمن هم این است که حس شکر در مردم از بین برود.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد: خدا در ادامه آیه می فرماید اشکالی ندارد شکر نکنیدو از نعمات استفاده کنید ولی اینگونه نمی ماند و در صحرای محشر جزای اعمال خود را می بینید.

 

استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از ائمه(ع) افزود: روایت داریم که خداوند به بندگان  می فرماید 6چیز به شما می دهم و 6چیز از شما می خواهم.مثل پدری که به فرزند خود می گوید خرج دادن از من احترام از تو، خانه از من ازدواج از تو و ..

 

رفیعی ادامه داد: خداوند می فرماید آزمایش از من است و صبر از شما.خداوند کسی را بدون آزمایش نمی گذارد فقط موارد آزمایش و سختی و آسانی آن متفاوت است.حتی پیامبران را هم امتحان می کند.

 

وی افزود: دوم می فرماید روزی از من اما شکر از شما. سوم مغفرت از من اما توبه از شما، بهشت از من ولی اطلاعت از شما، اجابت از من درخواست از شما، و در آخرمی فرماید تقدیر و قضا از من اما رضا از شما.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با اشاره به آیه 35  سوره روم گفت: در این آیه خداوند به مشرکین می فرماید:شما می گویید خدا نیست پس دلیل بیاورید.می فرماید در قرآن ده ها دلیل برای وجود خدا و قیامت آورده است.

 

وی با بیان اینکه  37 مرتبه کلمه سلطان در قرآن آمده است افزود:سلزان به معنی برهان و دلیل و درجایی هم به معنای قدرت آمده است. خداوند در قرآن می فرماید اگر می توانید از گسترده حاکمیت خدا خارج شوید اما نمی توانید و اینجا از کلمه سلطان استفاده می کند.درجای دیگری موسی را برای مذاکره با فرعون می فرستد و از سلطان به معنای دلیل و برهان استفاده می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعیافزود: خداوند در آیه 35 از کلمه سلطان استفاده می کند و می گوید اگر استدلال دارید بیاورید و در واقع پیام این آیه برای کسانی است که خیلی راحت و بدون دلیل مسائل را انکار می کنند.

 

وی در ادامه به نامه امام  راحل به گورباچف نامه اشاره کرد و گفت:اما در این نامه متذکر شد که مشکل شما انکار قیامت است و باعث فروپاشی شما می شود که این اتفاق هم افتاد و امروزشاهدیم که کمونیسم به حاشیه رفته است. لنین و مارکس و بقیه 70 سال تلاش کردند تا خدا را از زندگی مردم حذف کنند اما نتوانستند.

 

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر قرار باشد مکتبی به زور به مردم تحمیل شود با برداشتن زور از آن برخواهند گشت اما ایرانیان دین اسلام را با با تمام وجود پذیرفتند و یه سرعت گسترش پیدا کرد. دینداری فطری است و کسی نمی تواندانکار کند. و در این آیه می فرماید آیا استدلالی برای بی دینی دارید؟

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با اشاره به آیه 36 افزود: خداوند در این آیه دوباره گلایه می کند و میفرماید انسان نباید زود تحت تاثیر حوادث قرار بگیرد و دچار یاس و ناامیدی شود.

 

وی با بیان اینکه خداوند در قرآن داستان دو پیامبر را مثال می زند گفت:خداوند داستان حضرت ایوب و حضرت سلیمان را در یک سوره بیان می کند. از سختی ها و صبر ایوب می گوید و در صفحه مقابل از رفاه و آسایش سلیمان می گوید اما برای هر دو پیامبر با این همه تفاوت ظاهری در زندگی دوجمله را در این دوصفحه برای هردو پامبر تکرار می کند و به عنوان مهری که پای پرونده این دو پیامبر زده  می فرماید: ایوب خوب بنده ای است و برای سلیمان هم می فرماید ایوب خوب بنده ای است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد:پیام قرآن در این دو آیه این است  که چه ایوب باشی و چه سلیمان باید بهترین بنده باشی،نه به رویکرد دنیا مغرور شوید و نه به ناگواری ها مایوس شوید.

کد خبر 1262231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha