نگاه به هنر در مساجد باید تخصصی شود/ خدمت به مردم، رسالت هنرمند مسجدی است

سیدی زاده، از شعرا و نویسندگان جوان مسجدی به اهمیت ارتقاء هنر و پرورش هنرمندان مسجدی اشاره کرد و گفت: پرداختن به هنر در مساجد باید از حالت اوقات فراغت خارج شده و تخصصی به آن پرداخته شود تا با دقت بیشتر این موضوع محقق شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی و به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی؛ «سید باقر سیدی زاده» هنرمند شاعر و نویسنده عضو کانون فرهنگی و هنری "نسیم رحمت" مسجد امام حسن عسکری علیه السلام بجنورد و یکی از هنرمندان مورد تقدیر قرار گرفته در وبینار ملی تکریم هنرمندان انقلابی مسجدی در خصوص اهمیت مسجد و هنر مسجدی گفت: مسجد، خواستگاهی‌ست که ماهیت رسانه‌ای دارد و هنر هم رسانه‌ست رسانه‌ای که با تبلیغ و تبیین، به تربیت انسان‌ها می‌پردازد.

وی افزود: همیشه تاریخ، جریان هنر قدسی و شیطانی فعال بوده؛ شایسته است  در عصر حاضر و دوران حاکمیت رسانه‌ها، فعالیت‌های هنری مساجد حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر شود، با آموزش و فراهم ساختن زیر ساخت های آن مهیا شود.

وی اضافه کرد: مثلا در زمان دفاع مقدس‌، مساجد به اقتضای شرایط اجتماعی، به مراکز آموزش تسلیحات نظامی تبدیل شده بودند، امروزه باید کلاس‌های مهارتی در قالب هنری و رسانه‌ای را  نه به صورت تفریحی و اوقات فراغت، بلکه کاملا حرفه‌ای برگزار شوند.

سیدی زاده در بخشی دیگر موضوع هنر و توجه به ذائقه مخاطبان را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه مخاطب در مساجد  به قرآن و دعا رغبت  دارد و اما در بحث های هنری این طور  نیست و کمتر با آن مواجه هستند، تاکید کرد:  پرداختن به هنر  در مساجد باید از حالت اوقات فراغت در بیاید و تخصصی به آن پرداخته شود، تا با دقت بیشتر  و برگزاری کارگاه های آموزشی این موضوع محقق شود وبدینوسیله شاهد رشد و شکوفایی هنر و هنرمند مسجدی و انقلابی باشیم.


وی با عنوان این مطلب که باید عموم مردم را با هنر فاخر آشنا کرد تا به طور مستمر، مخاطب را در معرض آثار و اندیشه‌های اصیل قرار گیرد، پیشنهاد داد: بایستی محافل و رویدادهای هنری‌ و سانه‌ای به صورت
جدی در مساجد برگزار شود، ما در مسجد، از اساتید دانشگاه‌ها دعوت می‌کنیم و توسط آنها محافلی مانند گلستان و  سعدی‌خوانی و.... برگزار کردیم.


گفتنی است، سیدباقر سیدی‌زاده متولد ۱۳۷۱ هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی و کارشناس آفرینش‌های ادبی حوزه هنری خراسان شمالی است که ضمن فعالیت در انجمن شعر آیینی حوزه هنری، دارای 10 سال سابقه تدریس شعر و مداحی، رابط هنری نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و مدیر مدرسه ستایشگری و مسئول هیئت الهادی علیه السلام عضو هیأت امنای مسجد امام عسکری علیه السلام بجنورد است.


وی تاکنون برگزاری انواع کلاس‌های آموزشی اعتقادی فرهنگی هنری تحصیلی مهارتی ویژه دانش‌آموزان و بزرگسالان، برگزاری مراسم مناسبت‌ها و هیئت هفتگی با محوریت صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان و ... را با همراهی فعالان مسجدی و کانون فرهنگی هنری «نسیم رحمت» در کارنامه مسجدی خود دارد.

 

 


روحیه خدمت کردن به مردم و آن احساس وظیفه آتش به اختیار لازمه هنرمندان مسجدی است


«حسین ارجمندی» هنرمند خوشنویس مسجدی که سال ها همراه برنامه های فرهنگی و هنری کانون محبان الزهرا سلام الله علیها بوده هم به اهمیت نقش هنر و هنرمند  اشاره کرد و گفت: همانطور که  رهبر معظم انقلاب بر تاثیرات شگرف زبان هنر و بیان هنرمند در نشر ارزش ها تاکید دارند، می توان گفت سبب ماندگاری ارزش های فرهنگی و انسانی می شود.

وی که تاکنون در 15 نمایشگاه هنری حضور فعال داشته و استاد خط تحریری و دارای فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان است، اضافه کرد: آیات قرآن در قالب قرائت زیبا و کتابت مختلف معرفی و آموزش و منتشر شده و همیشه سبب ایجاد جذابیت های بصری و شنیداری و توجه به مفاهیم انسان ساز آن شده است.

وی احساس وظیفه هنرمند در ارتقاء فرهنگ جامعه و مقابله با آسیب های موجود را ویژگی ارائه هنر انقلابی و هنرمندان این وادی نام برد و گفت: روحیه خدمت کردن به مردم و آن احساس وظیفه آتش به اختیار لازمه هنرمندان مسجدی است.

ارجمندی با بیان اینکه  مورد توجه قراردادن هنرهای قرآنی به ویژه خوشنویسی به واسطه اتصال آن به  آیات قرآن در ارتقاء هنرهای مسجدی و تربیت هنرمندان انقلابی بسیار اثربخش است، خواست تا زمینه ای فراهم شود تا فارغ التحصیلان خوشنویسی وارد عرصه آموزش های هنری در  مدارس و مساجد شوند.


وی به اجرای طرح پیوند مسجد و مدرسه و خانواده اشاره کرد و گفت: با گره زده حضور نوجوانان به مسجد و آموزش هنر با بهره مندی از پیوند مسجد و مدرسه می توان زمینه ای ایجاد کرد تا فعالان فرهنگی بتوانند در تربیت هنرمندان مسجدی و انقلابی نقش آفرین باشند.
 

این هنرمند دارای رتبه فوق ممتاز خوشنویسی همچنین فضای فعالیت در کانون را بهترین مکان برای آموزش های هنری و تربیت هنرمندان متعهد نام برد و گفت: فعالان کانون ها با بهره مندی از آموزش های هنری اگر بتوانند در موضوع جذب و پرورش کودکان و نوجوانان به مسجد قدرتمند و مستمر عمل  کنند، شاهد رشد و ارتقاء هنر انقلابی و مانا خواهیم بود.
 

 




 

 

ارکان مسجد با تعامل و همیاری فضای آموزشی هنر و تربیت هنرمند مسجدی را فراهم آورند


«علی نامور» جوان هنرمند و مربی گروه های سرود مسجدی در بجنورد هم گفت: با تعامل ارکان مسجد می توان فضایی امن در مسجد ایجاد کرد که زمینه تربیت هنرمندان فراهم شود.


وی که تاکنون 5 گروه سرود  از نوجوانان  مسجدی در شهرستان های بجنورد و شیروان و اسفراین را برای اجرای مختلف و تولید آثار هنری، مسابقات استانی و ملی آماده عرضه و رقابت کرده است،  همچنین گفت: محیط مسجد، فی نفسه محیطی آرام و اثرگذار است که لازم است همه مساجد با همیاری ارکان مسجد مانند محیط خانه در آرامش باشد تا در فضایی پذیرنده، آموزش ارزش های فرهنگی و پرورش استعدادهای نوجوانان و جوانان در این فضا میسر شود.

وی سرود را کاربردی ترین هنر برای اجرای کار تشکیلاتی و حضور جمعی نوجوانان در معرفی صفات ارزشمند تربیتی و اعتقادی دانست و خواست تا با تلاش فضای آرام و آموزش هنر در دل مساجد فراهم شود.

نامور که خود هنر سرود و مربی گری گروه های سرود مسجدی را به طور جدی در قالب آموزش طرح ملی "هوای تازه" که از سوی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شد، دنبال کرده است، برگزاری دوره های آموزشی را بسیار ضروری و نیاز مساجد برشمرد.


 

 

 

وجه برجسته مسجد، اندیشه و تعمق است که هنرمند مسجدی این وجه را داراست


«مرتضی خدادادی» از هنرمندان سینماگر مسجدی هم گفت: به حسب علاقه شخصی به سینما، دوره فیلمسازی را سال 85 که آغاز فعالیت انجمن سینما در استان بود گذراندم، دوره ی خاطره انگیزی که طعم سینما را به ما چشاند و بذر هزاران امید را در ما رویاند وتا امروز که کورسوهایی هنوز باقیست جسته گریخته در این فضا تنفس می کنم.

وی که سال ها و پیش از این چه در کانون شهید همت  بجنورد چه در ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان جزء یکی از کارکنان این ستاد در خدمت مسجد و کانون های مساجد بوده، در خصوص پیوند هنر به مسجد و تفکر انقلابی در این باره گفت: اطلاق اصطلاح هنرمند مسجدی و انقلابی از نگاه من، فقط در ساحت اندیشه و تفکری که فرد متاثر از بنیان های عمیق "انقلاب" و "مسجد" که همان نگرش صحیح به انسان و توجه به انسانیت است،  صحیح است.

خدادادی در توضیح بیشتر و تکمیل مطالب ادامه داد: اینها می تواند انسان هزاره سوم را واکسینه کند و هنر را در دستان هنرمند برای خدمت به بشریت بیافریند و راه دیگری جز این نیست.

وی با صراحت اضافه کرد: اگر بدون داشتن اندیشه قوی و اعتقادی راسخ به مسیر؛ نه در سینما که در هر ساحتی پانهیم مسخ شده ایم.

وی در خصوص ارتباط هنر ماندگار با مسجد نیز به عنوان نکات پایانی گفت: وجه برجسته مسجد یعنی اندیشه، تعمق، نیل به انسانیت و هنرمند هم در این وجه و تعریف می گنجد و نیاز است این گذاره درست تبیین شود.

خدادادی سخنان خود را با زبان اشاره پایان داد که با این توضیحات کوتاه چراغ بردارید بدنبال هنرمند مسجدی و انقلابی و  از بعد مکان و زمان خارج شوید!

 

کد خبر 1262810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha