غلامرضا فلاحی -مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی- در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با اشاره به طراحی موزه بینالمللی و استکبارستیزی صحرای طبس از سال ۹۹ گفت: براساس قیمت در آن بازه زمانی، برای احداث و تکمیل این موزه بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان پیشبینیشده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان به احداث موزه بینالمللی و استکبارستیزی صحرای طبس تخصیص یافته است، افزود: بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته برای احداث و اجرای این پروژه بازه زمانی سهساله در نظر گرفته شده و امید است با تزریق و تأمین به موقع اعتبار و بر اساس تأکید مسئولان مربوطه اجرا و تکمیل این موزه بینالمللی زودتر از بازه زمانی پیشبینیشده انجام شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه علاوه بر پیشبینی اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی در سفر رئیسجمهور، برای این پروژه در لایحه بودجه دولت هم برای اعتبار دیده شدهاست، یادآور شد: این پروژه از یکونیم سال پیش آغاز شده و بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته تا پایان سال ۱۴۰۳ باید تکمیل شود که با توجه به نگاه ویژه دولت سیزدهم به موضوعات مهم آرمانی و ارزشی، امید است زودتر از بازه زمانی پیشبینیشده در پنجم اردیبهشت سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به تخصیص ۱۳ میلیارد تومانی به این موزه بینالمللی تاکنون تأکید کرد: از این میزان اعتبار بالغ بر چهار تا پنج میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ مابقی در سال ۱۴۰۱ به این پروژه اختصاص یافته است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه نگاه به این موزه، نگاه بینالمللی و استکبارستیزی است، گفت: طراحیهای موزه متناسب با فضا و محیط منطقه صورتگرفته و امید است پساز تکمیل هویت یافته و حق مطلب ادا شود.
سرهنگ فلاحی با اشاره به پیشرفت ۴۰ درصدی این پروژه ابراز امیدواری کرد: با تأمین اعتبارات مورد نیاز روند اجرایی این پروژه سرعت گرفته و موزه ای در خور شأن حادثه با نگاهی بینالمللی بهعنوان قطب گردشگری احداث شود.
وی از اهداف پیش رو به ساخت یادمانی از سردار شهید منتظر قائم، خاکسپاری ۲ یا ۳ شهید گمنام و احداث یادمان این شهدا در این محل اشاره نمود و ابراز امیدواری کرد: پساز ساخت و تکمیل موزه بینالمللی و استکبارستیزی صحرای طبس، بهرهبرداری از این مکان در قالب راهیان نور در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به قرار داشتن در آستانه سالروز حماسه تاریخی صحرای طبس گفت: با توجه به اهمیت موضوع و تأکید استاندار امسال برنامهریزی خوبی صورتگرفته است.
سرهنگ فلاحی گریزی به بیماری کرونا زد و افزود: در ۲ سال و اندی پیش بهعلت بیماری کرونا برنامه خاصی به مناسبت پنجم اردیبهشت انجام نمیشد و سال گذشته با رعایت پروتکلها برنامه محدودی در صحرای طبس اجرا شد.
وی با بیان اینکه نگاه به این حادثه تاریخی از استانی به نگاه ملی تبدیل شدهاست، یادآور شد: حادثه صحرای طبس حادثه ملی بوده و متعلق به کل ایران و جهان اسلام است و با توجه به این مهم که ایران امالقری جهان اسلام است دشمنان از ابتدای شکلگیری نظام دشمنی خود را نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی آغاز کرده است.
به گفته وی خداوند با مأمور کردن شنها به داد نظام مقدس اسلامی رسید و باعث شکست مفتضحانه آمریکا در این عملیات شد و باید این مناسبت گرامی داشته شده و زوایای مختلف این حادثه برای مردم بهخصوص نسل جوان تبیین شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه برای گرامیداشت ۵ اردیبهشت ماه و حادثه صحرای طبس امسال به تأکید استاندار برگزاری برنامه قوی در دستور کار قرار دارد، گفت: امسال برای بهتر برگزار شدن برنامهها ۸ کمیته شکلگرفته و همه دستگاههای اجرایی بهخصوص دستگاههای فرهنگی عضو کمیتهها هستند.
سرهنگ فلاحی با اشاره به این مهم که قرار است در سطح مدارس و دانشگاهها برنامهها و جلسات بصیرتی، تبیینی و... برای نسل جوان برگزار شود، افزود: باید راویان در سطح مساجد، مدارس و دانشگاهها دعوت شده و به تبیین و روشنگری موضوع بپردازند.
وی از دیگر برنامهها به بهره بر بهرهگیری از ظرفیت شعرای استان و سرودن شعر در این زمینه اشاره کرد و یادآور شد: گرامیداشت این حادثه تاریخی در پنجم اردیبهشت ماه در صحرای طبس و مسجد شکر با حضور مسئولان استانی، افراد تأثیرگذار هنری، فرهنگی، جوانان و... برگزار میشود و پیگیر سخنران کشوری برای این مراسم هستیم.
نظر شما