نگارگری شبیه ترین هنر به ایرانی هاست

سالاری با بیان اینکه نگارگری شبیه ترین هنر به ایرانی هاست، گفت: هنر نگارگری توانسته آینه دار ذهن و روح هنر ما ایرانی ها باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، آیین اختتامیه یازدهمین دوسالانه نگارگری شامگاه امروز شنبه ۹ اردیبهشت با حضور محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالرضا سهرابی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان رشته نگارگری در موزه هنرهای معاصر تهران  برگزار شد.

 

 

در این مراسم «محمود سالاری»، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری یازدهمین دوسالانه نگارگری گفت: رونق هنر نگارگری مرهون تلاش های شما بزرگوران است، ما در خدمت به هنرمندان کاستی های بسیاری داریم و وقتی از ما تشکر می کنند می گوییم اینها برای چه از ما تشکر می کنند.

 

 

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: از اوایل قرن بیستم، بحثی جدی مطرح شد که آیا هنر همان زیبایی است یا زیبایی چیزی است و هنر چیز دیگری! از آن زمان تاکنون دعوای هنر مدرن و مدرنیته و نگاه به هنرمندان آغاز شد. اگر اکسپرسیونیسم را گزاره‌گرایی معنی کنیم به واقع این است که هنرمند در یک سیر و سلوک معرفتی گزارشی از آن عالم را به این عالم می‌آورد. حال گزاره گرایی به هنر غربی یک خروجی می‌دهد و گزاره‌گرایی در نگاه سیر و سلوکی و معرفتی خروجی دیگری به دست می‌دهد و نگارگری ما به اعتقاد من معنای دوم را شامل می‌شود و اگر سلوک و معرفت از آن گرفته شود، به نوعی بی هویت می‌شود.

 

 

وی خاطر نشان کرد: سلوک و معرفتی هنرمندی که دست به قلم می‌برد نیز در شکل‌دهی به این تصاویر بسیار مهم است و به همین دلیل «ویلیام بیمن» در کتاب خودش می نویسد نگارگری شبیه ترین هنر به ما ایرانی هاست؛ تودرتو ، پیچیده، لایه لایه و تحلیل برانگیز.

 

 

سالاری  یادآور شد: «ویلیام بیمن» در تحقیقی درباره ایرانی ها ریزترین کلمات ما را تحلیل کرده است، در واقع  40 سال لایه های زبانی ما را بررسی کرده بود به طوری که در جریان تسخیر لانه جاسوسی برای آزادسازی گروگان ها به کمک دولت آمریکا آمد  و  در تحلیل خود از مردم ایران، آنها را به دروغگویی متهم کرده چراکه علم او بر پایه تحلیل زبانی بود، در صورتی که رفتار ما ایرانی‌ها پیچیدگی دارد در واقع  فهم زبان به معنای دریافت پیچیدگی در همه رفتارهای ایرانی هاست و نگارگری شبیه ایرانی ها عمیق پر لایه و پیچیده و زیباست و هنر نگارگری توانسته آینه دار ذهن و روح هنر ما ایرانی ها  باشد.

 

 

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نظام شاگرد استادی توضیح داد: در شورای عالی هنر، نظام شاگردی استادی را با گفتگوهای گسترده‌ای که داشتیم، پیگیری کردیم و در تلاش هستم با کمک اساتید نظام شاگردی استادی را جا بیندازیم و این شیوه در طول چندین سال جواب داده است؛ همچون هنر خوشنویسی که با نظام استاد شاگردی توانسته رشد و گسترش پیدا کند.  ما به جای اینکه هنر را پر و بال و رشد دهیم، در قفس محصورش کرده‌ایم و خلاقیت را از نسل جوان گرفته‌ایم و همه چیز از بین رفته است.

 

 

سالاری درباره پیگیری قانون یک درصد بودجه دستگاه ها برای خرید آثار هنری نیز گفت: ما در دولت جلسات متعددی را به همراه وزیر در ریاست جمهوری داشته‌ایم تا بتوانیم سهم یک درصد خرید آثار هنری را از قانون و روی کاغذ بودن، بالفعل کنیم و به تصویب برسانیم.  همچنین قرار است اصالت سنجی آثار خریداری شده از سوی دانشگاه ها و موسسات تاسیس شده صورت بگیرد.

کد خبر 1263896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha