انقلاب اسلامی مولود کتاب/جامعه کتاب‌خوان از مدرسه کتاب‌خوان شکل می‌گیرد

تقوی با بیان اینکه اسلام اساساً پرچم‌دار کتاب‌خوانی است و در کلام ائمه معصومین موضوع فکر و اندیشه کاملاً روشن است گفت: جامعه کتاب‌خوان از مدرسه کتاب‌خوان شکل می‌گیرد.

 به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از گیلان،  یاسر تقوی_ مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان امروز(پنج شنبه،۱۴ اردیبهشت) در نشست هم اندیشی «کتابخوانی از مدرسه تا کتابخانه» که در سالن اجتماعات آیت الله سیدمحمود ضیابری سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان برگزار شد با تبریک ایام گرامیداشت مقام معلم و  سالروز شهادت استاد مطهری، اظهار کرد: اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی بر همه روشن است.

وی، دین اسلام را دین کتاب‌خوانی دانست و افزود: اسلام اساساً پرچم‌دار کتاب‌خوانی است و در کلام ائمه معصومین موضوع فکر و اندیشه کاملاً روشن است.

تقوی با بیان اینکه، انقلاب اسلامی مولود کتاب و کتاب خوانی است، گفت: بزرگانی که انقلاب را رقم زدند همه آن‌ها اهل کتاب و کتاب‌خواندن بودند.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین توصیه‌ها و نکاتی که مقام معظم رهبری دائماً بر آن تأکید دارند بحث کتاب‌خوانی و مطالعه است و قابل ذکر اینکه؛ هرکجا که از منویات رهبری فاصله گرفتیم به همان میزان آسیب در آن مجموعه بیشتر شده است.

تقوی در ادامه با اشاره به اینکه مدیران،  معلمان و دانش آموزان اگر می بینند کتابخانه مدرسه ای قابلیت تبدیل به کتابخانه عمومی را دارد و امکان تردد افراد خارج از مدرسه هم برای آن مکان فراهم باشد می توانند به ما معرفی کنند، گفت: ما  تعهد کرده‌ایم که صفر تا صد چنین محیطی را برای آماده سازی کتابخانه تحویل بگیریم، تجهیز و بهسازی کرده و آماده برای خدمات‌رسانی نماییم.

وی اضافه کرد: در این طرح که از سال گذشته آغاز شده است اولین مدرسه کتابخانه‌ای کشور در استان گیلان راه‌اندازی شد و اکنون دارای سه کتابخانه مدرسه‌ای در استان هستیم و امیدواریم این کتابخانه‌ها را تا پایان تابستان به 6 کتابخانه افزایش دهیم.

تقوی همچنین به مدارس در مناطق محروم اشاره و اذعان کرد: این آمادگی را داریم که در کنار چارچوب های اداری هر چقدر که توانمان باشد آنها را نیز تجهیز کنیم.

وی در خصوص مدارسی که تقاضای کتاب دارند اما فاقد فضای مناسب هستند بیان کرد: در اینگونه مدارس هم می توانیم بحث کوله‌ی کتاب را که از مدت‌ها قبل در بعضی از شهرستان‌ها شروع کرده‌ایم به آن مدارس داشته باشیم.

تقوی اذعان کرد: تلاش ما این است که مردم را بیش‌از گذشته به کتاب‌خوانی آشنا کنیم چرا که بخش عمده‌ای از غفلتی که در جامعه وجود دارد کم‌کاری مسئولین است زیرا اگر فرصت بیشتری برای کتاب‌خوانی مردم فراهم می‌کردیم آمار چیزی که الان هست نبود.

وی با تاکید بر اینکه اساساً ما به‌دنبال این هستیم که آموزش‌وپرورش را همراه خود کنیم خاطر نشان کرد: بدون کمک آموزش‌وپرورش و مجموعه آموزشی و همت معلم‌ها مسئله مطالعه به سرانجام روشنی نخواهد رسید.

تقوی اظهار کرد: جامعه کتاب‌خوان از مدرسه کتاب‌خوان شکل می‌گیرد و مدرسه کتاب‌خوان هم حاصل تلاش معلمان آن مدرسه است.

وی گفت: اگر برای مطالعه و ترویج این فرهنگ وقت نگذاریم نتیجه و رغبتی هم برای انجام آن نخواهد بود.

تقوی بیان کرد: امروزه مجموعه دانش‌ و آموزش خیلی متفاوت از گذشته است و جذابیت‌هایی که امروز در محیط آموزشی، جامعه و رسانه وجود دارد طبیعتاً فرزندان را به فضای مجازی و غیر از کتاب سوق می‌دهد اما تجربه کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد به مسئله کتابخوانی مقطعی نگاه نکرده اند و از روز اول برای کتاب‌خوانی اهمیت قائل بودند.

وی با بیان اینکه می بایست چرخه ارتباط ما با معلمین بیشتر شود، گفت: هر چقدر در این چرخه موفق تر عمل کنیم، خیرات و برکاتش برای همه جامعه خواهد بود.

*روحیه تلاش معلمان در نسل جدید هم تقویت شود*

حسن پیراولیا_ معاون پرورشی فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان نیز با بیان اینکه اگر امروز ما در این‌جا نشسته‌ایم به برکت معلمانی است که برای ما تلاش کرده‌اند،  اظهار کرد: ای‌کاش آن روحیه تلاش معلمان در نسل جدید هم تقویت شود.

وی گفت: اگر امروز در آموزش و پرورش کاری انجام می‌شود به برکت معلمانی است که به فکر عناوین و مدارک نیستند و صرفا خدمت برایشان مهم است.

 پیراولیا افزود: اگر هنوز آموزش و پرورش ما به انحراف نرفته و در مسیر قرار دارد به‌خاطر همین معلمانی است که دغدغه تعلیم و تربیت دانش آموزان را دارند.

وی با تاکید بر اینکه ما باید کتاب‌هایی را مطالعه کنیم که راه را به ما نشان دهند، اذعان کرد: باید برای مطالعه سودمند، کتاب‌های خوب را گزینشی انتخاب کنیم.

گفتنی است، در این نشست همچنین 5 عنوان کتاب شامل؛ کتاب 8 جلدی «امام صادق(ع) و مذاهب اهل سنت» توسط داوود آموسنی، معلم مروج کتاب و کتابخوانی از شهرستان آستانه اشرفیه_ کتاب «تعلیم و تربیت در اسلام» توسط طیبه پورجمال، معلم مروج کتاب و کتابخوانی از شهرستان لاهیجان_ کتاب «استاد عشق» توسط رضا عاشورزاده، معلم مروج کتاب و کتابخوانی از شهرستان صومعه سرا_ کتاب «چشمهایش» توسط ماریا گیل زاد، معلم مروج کتاب و کتابخوانی از شهرستان بندر انزلی_ کتاب «استادان و نا استادانم» توسط حمیدرضا نکویی، معلم مروج کتاب و کتابخوانی از شهرستان خمام در جمع حاضران معرفی شد.

در ادامه این نشست از 5 نفر کودک (سایدا دالوند، ساتین دالوند، علی اصغر جعفری نژاد، فاطمه طهماسبی، محمدحسین محمدی) به عنوان برگزیده دومین دوره‌ مسابقه نقاشی «شخصیت محبوب کتاب من» در گیلان از میان 41 برگزیده این رویداد نیز تقدیر به عمل آمد.

بیان دیدگاه ها، نقد و نظر معلمان با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان پایان‌بخش نشست هم اندیشی «کتابخوانی از مدرسه تا کتابخانه» بود.

کد خبر 1264656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha