حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب اقدام جهادی است

سعید محمدی‌نیا حضور کتابفروشی‌ها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را کار جهادی مسئولان نمایشگاه خواند و گفت: این روش حمایت منطقی از صنعت نشر به شمار می‌آید و نتیجه آن در بلندمدت، حفظ بازار نشر است‌.

«سعید محمدی‌نیا»، مدیر پاتوق کتاب مشهد شعبه طلاب درباره حضور کتابفروشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: امسال کتابفروشان نیز در بخش مجازی نمایشگاه کتاب حضور دارند و این موضوعی است که ما سال‌ها آن را مطالبه می‌کردیم چرا که باید فروش کتاب در آخرین زنجیره صنعت نشر اتفاق بیفتد و آن کتابفروشی است. این اقدام یک گام مثبت در حمایت از صنعت نشر محسوب می‌شود که به‌درستی از چرخه نشر حمایت می‌کند و منافع آن برای همه اعضای این زنجیره است.

 

 

وی افزود: از اینکه این فرصت به‌وجود آمده که من به‌عنوان یک کتابفروش در کنار ناشران می‌توانم در فرصت نمایشگاه، کتاب‌ها و محصولات خود را بفروشم استقبال کردم. تاکنون ۹ هزار و ۷۶۶ کتاب در «سامانه خرید از کتابفروشی» بارگذاری کرده‌ایم. این سامانه به‌نوعی عدالت را بین مردم برقرار کرده است. کاش طوری برنامه‌ریزی شود که طی سال مردم از طریق همین سامانه به‌صورت حضوری به کتابفروشی‌ها ارجاع داده شوند.

 

 

مدیر پاتوق کتاب مشهد شعبه طلاب با اشاره به اینکه تلاشمان را می‌کنیم تا مردم به کتابفروشی‌ها بیایند، گفت: «سامانه خرید از کتابفروشی» طرح خوبی است، چراکه بسیاری از کتابفروشی‌ها این قدرت را نداشتند که خودشان سایت مستقل راه‌اندازی و از آن پشتیبانی کنند. با توجه به تجربه جهانی خرید و فروش در بستر اینترنت، لاجرم صنعت نشر ایران و کتابفروشان باید به این سمت بروند که بتوانند کتاب‌ و محصولات خود را به‌صورت مجازی نیز به دست مخاطب و مشتری برسانند.

 

 

محمدی‌نیا ادامه داد: بازار گسترده «سامانه خرید از کتابفروشی» فرصتی مناسب برای تک تک کتابفروشی‌هایی است که در آن حضور دارند. حتی کوچک‌ترین کتابفروشی‌ها بدون محدودیت جغرافیایی می‌توانند محصولات خود را در دورترین نقاط کشور به فروش برسانند. امیدوارم نمایشگاه مجازی کتاب فرصتی باشد تا مخاطبانی که به سایت نمایشگاه مراجعه می‌کنند، بتوانند نیاز خود را از کتابفروشی‌های شهرهای کوچک نیز تأمین کنند.

 

 

وی جذب مخاطب از شهرهای کوچک را دستاورد مهم خانه کتاب و ادبیات ایران برشمرد و بیان کرد: هرچه دایره مخاطبان برای کتابفروشان بیشتر شود، می‌توانند این ارتباط را طی سال نیز داشته باشند و این موضوع مهمی است که به‌واسطه «سامانه خرید از کتابفروشی» محقق می‌شود. به‌این‌صورت مخاطبان کتابفروشی‌های استان خود را بهتر شناسایی می‌کنند و کمتر نیاز است که لزوما خرید کتاب آنها از شهرهای بزرگ اتفاق بیفتد. کتابفروشی‌ها نیز در این چرخه تقویت می‌شوند. کتابفروشان آخرین حلقه زنجیره‌ صنعت نشر هستند و تقویت آنها به تقویت تمام چرخه صنعت نشر از پخش کتاب تا ناشر منجر می‌شود. ضمن اینکه در دوره نمایشگاه کتابفروش نیز سهم خود را از بازار فروش حفظ می‌کند. مردم نیز در این بین منتفع خواهند شد، زیرا می‌توانند کتاب‌هایی با قیمت پایین‌تر از آنچه که قیمت روز ناشران است در کتابفروشی‌ها پیدا کنند.

 

 

مدیر پاتوق کتاب مشهد شعبه طلاب در پایان گفت: درخواست کتابفروشان این است که خرید کتاب از کتابفروشی‌ها انجام شود. در واقع این اقدام خانه کتاب و ادبیات ایران، یک اقدام جهادی است. این روش حمایت منطقی از صنعت نشر است و نتیجه آن در بلندمدت، حفظ بازار نشر است‌.

 

 

سی‌ و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 20 اردیبهشت آغاز به کار کرده و  تا 30 اردیبهشت‌ماه 1402 در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

کد خبر 1266428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha